Saltar al contenido

Matkustaminen ryhmässä ja 11 muuta kohtalokasta virhettä, joita vältetään kesällä

9 de agosto de 2021
Matkustaminen ryhmassa ja 11 muuta kohtalokasta virhetta joita valtetaan kesalla

Virhe, unohdus, anteeksiantamaton epäonnistuminen. inhimillinen tekijä. Kuljettajan (tai matkustajan) virheitä on 91% liikenneonnettomuuksista, eri tieteellisten tutkimusten keräämien ja säätiön mainitsemien tietojen mukaan (FESVIAL).

Eikä kyse ole vain tavallisista ja tunnetuista häiriöistä (älä käytä turvavyö, ylittää Nopeusrajoitukset, juoda alkoholia, käytä matkapuhelinta …), mutta toimintatavoista, joista yleensä puhutaan vähemmän ja jotka ovat myös vaarallisia. Varsinkin kesällä, kun Kuljettajat ne lisääntyvät tiellä.

1. Matkusta ryhmässä. Tällä hetkellä ei ole harvinaista matkustaa perheen ja ystävien kanssa ja perustaa pieni asuntovaunu. Seurauksena on, että riskialttiita käyttäytymisiä moninkertaistuu: esimerkiksi he yleensä ohittavat hätäisesti yrittäessään kiertää kaikki yhdessä. Paljon turvallisempaa on asettaa samanlainen tahti ja pysäyttää jokainen tietty etäisyys ryhmän yhdistämiseksi.

2. Laadi reittiaikataulu. Matkat on aina mitattava kilometreissä, ei ajassa. Saapumisajan asettaminen on virhe (hyvin usein), koska jos ennuste ei toteudu, kuljettajat pyrkivät nopeuttamaan enemmän kuin on tarpeen, jopa tiedostamatta. Lisäksi hermot lisääntyvät ja ajaminen alkaa olla stressaavaa, ja siihen liittyy vaara.

3. Unohda suurimman riskin hetket. Ulkopuolisilla matkoilla matkan viimeiset kilometrit lähellä kohdetta ovat erityisen vaarallisia. Väsymys ja muut ongelmat kertyvät: siitä ei puhuta säännöllisesti, mutta sitä toistetaan jatkuvasti: fysiologisten tarpeiden lykkääminen aiheuttaa voimakasta stressiä ja saa aikaan riskialtista käyttäytymistä.

4. Ajaminen väsynyt. FESVIALin 200 kuljettajan tekemässä tutkimuksessa, jossa mitattiin autoilijoiden aivotoimintaa, todettiin, että väsynyt kuljettaja kaksinkertaistaa häiriötekijöiden määrän, lisää reaktioaikaa, tekee enemmän virheitä ja katsoo taustapeilejä ja liikennemerkkejä neljä kertaa vähemmän kuin lepäänyt kuljettaja.

On olemassa useita oireita, jotka varoittavat kuljettajan väsymyksestä: jos auto ajautuu kohti tien keskipistettä, jos hän liikkuu paljon istuimella tai muuttaa nopeutta tarpeettomasti, jos hän tuntee pään kutinaa tai ei muista mitä tapahtui viimeksi kilometriä…; näissä tapauksissa väsymys on käsin kosketeltavaa ja onnettomuus näkyy.

Yöllä matkustaminen mahdollistaa matkustamisen ilman liikennettä, mutta se on vaarallisempaa.

5. Ajaminen vaarallisimpina aikoina. Kahdesta neljään iltapäivällä ja yöllä on parempi olla ajamatta. Yöllä onnettomuuden mahdollisuus on suurempi, erityisesti kahden ja viiden välillä aamulla ja aamunkoitteessa. Lisäksi onnettomuudet ovat vakavampia unen ja näkyvyyden vuoksi. Ja ikään kuin se ei riittäisi, pelastus on monimutkaisempaa.

6. Vaarallisten esineiden kuljettaminen istuimilla. Kyse ei ole istuimien käyttämisestä tavaratilaksi, mikä on myös holtitonta, vaan jostakin paljon hienovaraisemmasta. Yksinkertainen selkänoja, jossa on palloja, tyyny tai pyyhe istuimella, voi olla kohtalokasta, koska on olemassa vedenalaisen vaikutuksen vaara: kuljettaja menettää otteen istuimesta, liukuu vyön alle, törmää kojelautaan tai poljinalueeseen ja voit saa vakavia ja kivuliaita vammoja.

7. Avaa ikkunat puoliksi auki. Toinen tilanne, joka voi aiheuttaa riskin. Jos pidät ikkunan alaspäin noin puoleen, onnettomuuden sattuessa lasista voi tulla tappava giljotiini.

8. Menettää malttisi liikenneruuhkissa. Mitään uutta ei löydetä sanomalla, että liikenneruuhkat aiheuttavat paljon stressiä kuljettajille, muuttavat heidän huomionsa ja lisäävät aggressiivisuutta. Mutta sillä on toissijainen seuraus: liikenneruuhkan lopussa monet autoilijat ajavat nopeammin kuin on tarpeen menetetyn ajan korvaamiseksi.

9. Turvavyön kiinnittäminen. Se on usein onnettomuuksien syy, outoa kyllä: turvavyön kiinnittämisestä vaihteeseen tai äkillisesti (kun kuljettaja näkee pelastuslaitoksen) tulee erittäin vaarallinen häiriötekijä. Nopeudella 120 km / h ajetaan 33 metriä sekunnissa ja törmäys tällä nopeudella vastaa putoamista 16. kerroksesta.

10. Väittely ajon aikana. Lopulta se on vain yksi tapa luoda ja kärsiä stressistä: huomio muuttuu, aggressiivisuus kasvaa ja reaktioaika kasvaa. Lisäksi se voi heikentää ympäristön käsitystä yli 50%.

11. Unohda niskatuki. Tiheän lomaliikenteen vuoksi ketjukuljetukset ovat yleisempiä kuin muina aikoina, ja ne voivat olla erittäin vakavia, jos niskatuki ei ole oikeassa asennossa: vain 50 km / h: n isku painaa kaulaa 180 ja 300 kg välillä. On suositeltavaa pitää turvallinen etäisyys ja olla äärimmäisen varovainen saavuttaessaan tutkan korkeuden (monet kuljettajat jarruttavat siinä vaiheessa).

12. Satunnaisia ​​kuljettajia ei oteta huomioon. Et voi tehdä paljon (heidän toimiinsa on mahdotonta puuttua), mutta on kätevää tietää, että ne ovat olemassa. Fesvialin tietojen mukaan 41% autoilijoista ajaa satunnaisesti, ja tästä syystä he ovat 40% todennäköisemmin onnettomuudessa etenkin kesällä.

Oliko tästä viestistä apua?