Saltar al contenido

Ketjun puhdistaminen, rasvaaminen ja kiristäminen

9 de agosto de 2021
Ketjun puhdistaminen rasvaaminen ja kiristaminen

Sinun ei tarvitse olla kokenut mekaanikko rasvaa ja kiristä ketju, mutta sinun on tehtävä se aika ajoin ja myös hyvin, koska se on työ, joka vaatii takapyörän asennon täydellistä säätämistä, jotta se ei jää kääntymään.

A Löysä ketju aiheuttaa voimansiirron iskuja, jotka eivät vaikuta ainoastaan ​​ketjuun, mutta myös muuhun voimansiirtoon, kruunun ankkurista vaihdeakseliin. Kun kaasu avataan tai suljetaan, löysä ketju aiheuttaa moottoripyörän reaktiossa tietyn viiveen ja nopeamman vasteen. Ketjun lisäksi päätyy lyömään keinuvipua ja vahingoittamaan sitä, ja äärimmäisissä tapauksissa se voi tulla kruunusta tuhoutumisen ja siitä johtuvan pelon kanssa.

Muista, että sinun täytyy aina jätä ketjuun hieman löysää, koska kääntökahvan akseli ei ole sama kuin lähtörattaan akseli, ja jousituksen toimiessa tämä etäisyys sen nivelpisteiden välillä saa pyörän hieman irti moottorista, sen akselin ja hammaspyörän välinen etäisyys kasvaa ja ketju kiristyy. Jos tämä vaikutus on liiallinen, ketju kiristyy voimakkaasti ja pidentyy välittömästi, ja äärimmäisissä tapauksissa vaihteiston lähtölaakeri voi heiketä. Ketjun ylläpito on yksinkertainen mutta erittäin kiittämätön työ, koska lisäksi tämä alue on aina likainen rasvasta ja liasta kuin mikään muu moottoripyörässä, ja ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on puhdistaa se hyvin, mutta tiedät jo, että etsiminen huonojen periaatteiden saavuttamiseksi hyviin tarkoituksiin.

Ja muista se myös jos voimansiirto ei enää anna enempää, voit tarkistaa molemmat, koska ketjua kiristettäessä kääntökahva on joutunut siirtymään melkein matkan loppuun tai yksinkertaisesti katsomalla kruunua ja näkemällä, että sen hampaat ovat terävät ja kuluneet enemmän toisella puolella kuin toisella , sinun on vaihdettava kaikki, ketju, kruunu ja hammaspyörä.

Mitä tarvitset?

Tällainen perushuoltotehtävä ei yleensä vaadi kovin erikoistunutta työkalua, mutta se vaatii enemmän asioita kuin aluksi ajattelet. Muista, että sinun on löysättävä takapyörää, käsiteltävä kiristimiä ja myös sopivia tuotteita ketjun puhdistamiseksi ja rasvoittamiseksi.

Älä myöskään unohda, että tämä toimenpide on tehtävä takapyörän ollessa ilmassa, joten tarvitset moottoripyöräsi keskitelinettä, jos sellainen on, tai korjaamo, joka nojaa kääntöpuomiin. Taka-akselin mutteri on yleensä melko suuri, joten tarvitset 28-32 mm: n kuusiokoloavaimen ja sopivan vipuvarren, joka toimitetaan räikän tai hyvän kulma-avaimen avulla. Älä käytä avaimia. Kiristimien ruuvit ovat yleensä 10–12 mm, mutta voit löytää epäkeskisiä, kuten joidenkin Kawasakin tapauksessa.

Tarvitset myös tarvittavan mittaustyökalun, jonka pitäisi olla jarrusatula, ja kemikaaleja puhdistamiseen ja rasvoittamiseen sekä paljon paperia tai kangasta, jotta kädet eivät rasvoituisi päiviä. Käsineiden käyttö on paras ratkaisu, jos onnistut työskentelemään niiden kanssa.

Ketjun puhdistaminen, rasvaaminen ja kiristäminen

1628515742 299 Ketjun puhdistaminen rasvaaminen ja kiristaminen

1. Ketjuun kertynyt rasva on erinomainen lian vastaanottaja, ja se estää myös voiteluaineen pääsemästä määränpäähänsä hyvin. Käytä harjaa ja rasvanpoistoaineita runsaasti, vaikka saippua ja vesi ovat myös sen arvoisia, tai parempi erityinen suihke.

1628515742 989 Ketjun puhdistaminen rasvaaminen ja kiristaminen

2. Tarkista ketju kokonaan ja huolellisesti ja katso, onko se osittain tarttunut linkkeihin ja missä määrin. Heillä on yleensä järjestely siivouksesta
ja voitelu, mutta jos ne eivät ole palautettavissa, ne vaihtelevat ketjun kireyttä ja aiheuttavat myös tehohäviöitä.

3. Löysää pyörän akselia, kunnes mutteri on löysällä, ja toimi kiristimiin. Älä tee sitä vain ketjun puolella, on parempi tehdä se vuorotellen, jotta et mene yli laidan. Ketjun keskiosaan tulee jättää noin 25 tai 30 mm välys.

1628515742 152 Ketjun puhdistaminen rasvaaminen ja kiristaminen

Neljä. Tarkista, että kiristimet ovat saman etäisyyden päässä. Mittaa kääntövarsi pultista tai levystä. Jotta pyörä ei rullaa taaksepäin, aseta ruuvimeisseli ketjun ja alla olevien hampaiden väliin tai parempi kangas. Tarkista kireys akselin kiristämisen jälkeen.

5. Voitele ruiskulla sisäpuolella ja käännä ketjua taaksepäin niin, että nivelet taipuvat nopeasti. Kaikki, mikä jää pois, on hyödytöntä: se joko tarttuu ulkopuolelle ja toimii likaisena vastaanottovirkailijana tai «kehruu». Pyöritä pyörää suhteellisen hitaasti.

6. Vaikka teit kaiken oikein, takapyörä ei ehkä ole samaan kohtaan kuin etupyörä. Tarkista tämä asettamalla ohjaus suoraan ja asettamalla pitkä tanko takarenkaaseen, joka koskettaa sen sivuja. Jos sinulla ei ole tankoa, voit käyttää vanteeseen kiinnitettyä narua.

Oliko tästä viestistä apua?