Saltar al contenido

Mihin moottoripyörän ketjun niittaaja on tarkoitettu?

10 de agosto de 2021
Mihin moottoripyoran ketjun niittaaja on tarkoitettu

Kuten useimmat pyöräilijät tietävät, ketju on moottoripyörien eniten käytetty voimansiirtomenetelmä, mikä ei tarkoita, että muut pitävät Hammashihna tai kardaani niitäkään ei käytetä kovin paljon.

Suorita siis oikea ketjun huolto vaikuttaa tarpeelliselta, jos kone toimii niin kuin pitäisi. Sinulla ei saa olla vain oikea jännitys, rasvattu ja puhdas, mutta varmista myös, että kun vaihteisto vaihdetaan, ketju on sijoitettu optimaalisesti. Se on hetki moottoripyörän ketjun niittaaja, joka tunnetaan myös nimellä tronchacadenas.

Osta ketjun niittaaja

Kun autoilija harkitsee, ostetaanko ketjuun niittaamiseen soveltuva sarja, hänen tulee tietää, että emme puhu jostakin liian kalliista, koska sen hinta vaihtelee 20 ja 40 euron välillä.

Ostoksesi etuja ovat muun muassa se, että sitä on erittäin helppo käyttää, minkä ansiosta moottoripyörän omistaja voi suorittaa yksinkertaisen toimenpiteen kuin puristamisen. Lisäksi se auttaa rikkoa, paina ja koota ketju minne haluat sen sopivan täydellisesti.

Kuinka käytät niittityökalua?

Kun tarkennat hieman tarkemmin, miten sitä käytetään, seuraavat vaiheet on suoritettava:

  • Ensimmäinen ketju on «rikki», jota varten sinun on painettava valitun linkin tappia jatkaaksesi mainittuun katkokseen.
  • Sitten ketjulevyjen puristus. Aseta tämä levy ja ketju työkaluun ja kiristä sitten lähentämisruuvia, kunnes se koskettaa lenkkiä. Tässä vaiheessa on tärkeää, että kaikki on hyvin kohdillaan. Kun on varmistettu, että näin on, lähentämisruuvia on kiristettävä, kunnes jokainen ketjutappi tulee ulos levyjä puristavasta sovittimesta.
  • Kolmanneksi on aika niittaamalla linkit, eli teos, joka antaa nimensä tuotteelle, josta puhumme. Tätä varten niittausohjain on asetettava reiän päälle, mutta laitteen vastakkaiselle alueelle. Lähestymisruuvi tuodaan sisään, kunnes sen pää koskettaa lenkkiä ja työntöruuvi kiristetään niin, että tappi on kokonaan niitattu. Tuolloin ketju on ollut täysin niitattu ja valmis jatkamaan työtään.

Kuten voidaan nähdä, se ei ole kovin työlästä työtä ja jokainen käyttäjä voi suorittaa sen sopivilla työkaluilla, mukaan lukien tietenkin niittaaja tai moottoripyörän ketjunleikkuri. Kuitenkin, jos ketjun ylläpidossa on epäilyksiä, on parasta lähestyä mekaanista korjaamoa, jotta asiantuntijat voivat valmistaa moottoripyörän.

Oliko tästä viestistä apua?