Saltar al contenido

Kuinka käyttää moottoripyörän ketjun kiristintä?

30 de julio de 2021
Kuinka kayttaa moottoripyoran ketjun kiristinta

Ketjuvaihteisto on yleisin moottoripyörissä sen luotettavuuden ja mekaniikan yksinkertaisuuden vuoksi. Kuten jokainen ratsastaja tietää, ketju on vastuussa moottorin tuottaman voiman tuomisesta moottoripyörän takapyörään, mikä mahdollistaa sen liikkua.

Siksi ketjun saaminen täydelliseen kuntoon ja täsmällisellä jännityksellä näyttää olevan välttämätöntä hyvä suoritus koneen, jolloin kuljettaja tuntee olonsa mukavaksi pyörällä.

Mikä on ketjun kiristin?

Siksi ketjun kiristin on ensisijainen elementti. Viime kädessä se on laite, joka pystyy säilyttämään mainitun ketjun jännityksen, joka voi kadota yksinkertaisen kulumisen tai ajan myötä.

Kiristinmalleja on useita. Yksi tavallisista on a rokkarilaji jossa on pyörä (se voi olla hammastettu), joka painaa ketjua. Tarkoituksensa saavuttamiseksi siinä on jousi (joskus jopa hydraulinen laite). Yleisin on kuitenkin epäilemättä kierukkaruuvi, joka on kiinnitetty jonkin tyyppisellä tuella pyörän akseliin ja lukittu kahdella mutterilla.

Kuinka kiristää moottoripyöräketju?

Se, että sinulla on ketjun kiristin, ei tarkoita, että käyttäjän ei pitäisi suorittaa asianmukainen huolto jotta tämä ketju ei löystyisi. Ensinnäkin on huomattava, että emme puhu monimutkaisesta operaatiosta, joka pakottaa meidät menemään korjaamoon, koska kuka tahansa pystyy suorittamaan sen tyydyttävästi.

Kuten on ilmeistä, ketju kuluu käytön vuoksi. Ei ole yllättävää, että se on mukana jatkuva liike Pyörä on käynnissä koko ajan, mikä on hyvä esimerkki sen aiheuttamasta stressistä. Tämä saa sen löystymään ja tällä tavalla pyörä ei vain huonone, vaan ketju katkeaa vielä aikaisemmin.

Tensorin hetki

Sillä hetkellä tässä artikkelissa meitä kiinnostava kappale tulee tärkeäksi: ketjun kiristin, jota on yleensä useita tyyppejä, vaikka niillä kaikilla on sama tehtävä. Kun niitä käytetään, ketju alkaa kiristyä uudelleen, kunnes se saavuttaa sopivimman kohdan, eli ei liian löysä eikä liian kireä.

Tämä todella tapahtuu heittää takapyörän taaksepäin hieman, jolloin sinun on löysättävä akseli. Ennen kuin teet niin, sinun on tietysti ladattava moottoripyörä a maalausteline tai alueelle, jossa takapyörä saa olla ilmassa. Seuraavaksi meidän on löysättävä pyörän akseli tai kiristysmekanismin lukko. Siitä hetkestä lähtien sinun on vain pakko käytä kiristintä riippuen käytössäsi olevista tavoista: esimerkiksi niistä mutteri tai pultti ne on löysättävä tai kiristettävä riippuen siitä, mihin haluat ottaa pyörän. Yksinkertaisempi on käyttää epäkeskoiset kiristimet, koska niiden kääntäminen pyörän toiselle tai toiselle puolelle riittää.

Lyhyesti sanottuna se on hyvin yksinkertainen toimenpide, joka tulisi suorittaa aika ajoin ketjun tilan tarkistamisen jälkeen. Tällä tavalla sen kesto on paljon pidempi.

Oliko tästä viestistä apua?