Saltar al contenido

Kia Stonic

7 de agosto de 2021
Kia Stonic

Kia Stonic on maastoauto, segmentti B, jota Kia on valmistanut vuodesta 2017. Tällä hetkellä ensimmäistä sukupolvea markkinoidaan, ja se päivitettiin vuonna 2021.

KIA -logo

Kia Stonicin ominaisuudet

päällirakenteetPieni katumaasturi
ovet5
aukioita5
runko352 l
tehoa84-120 hv
kulutus5.7 l / 100 km
hinta 13 350 €
arviointi

The Kia Stonic on maastoauto, segmentti B, jota Kia on valmistanut vuodesta 2017. Tällä hetkellä ensimmäistä sukupolvea markkinoidaan, ja se päivitettiin vuonna 2021. Sijaitsee heti Kia Sportagen alapuolella, tämä malli jakaa moottorit ja tekniikat Hyundai Konan kanssa, vaikka ne ovat eri alustoille. Sitä valmistetaan Soharin tehtaalla Gwangmyeongissa Etelä -Koreassa.

Pienistä katumaastureista, jotka haluavat kilpailla Kia Stonicin kanssa, löydämme luokassaan muita B-segmentin crossover-autoja, joista Jeep Renegade, Hyundai Bayon, Nissan Juke, Peugeot 2008, Renault Captur ja SEAT erottuvat. tai Suzuki Vitara.

Kia Stonic 2021 -testi 4

Ulkoinen muotoilu

Kia Stonic on todennäköisesti Kian rohkein muotoilu. On yksityiskohtia, kuten sen tyypillinen tiikeri -säleikkö, mutta myös muita näkökohtia, jotka takaavat räätälöintimahdollisuudet, jotka ovat huomattavasti parempia kuin minkä tahansa muun Kian. Yksityiskohdat, joista erityisesti sen korkeavyötäröinen muotoilu ja visiirin muotoinen katto, joka voidaan koristaa eri värillä kuin muun rungon maali, erottuu.

Ensimmäisen version osalta Kia Stonic esitteli kasvojenkohotuksen uudessa optiikassaan neljä LED päiväajo, uudet kehitykset renkaiden suunnittelussa ja GT Line -version saapuminen joka, kuten muutkin aasialaiset tuotemerkit, antoi sille paljon urheilullisemman ilmeen.

Kia Stonic 2021 -testi 10

Mittausten osalta Kia Stonicin pituus on 4,15 metriä ja korkeus 1,50 metriä (GT Line -mallissa 1,52 metriä).

Kia Stonicin runko pysyy muuttumattomina lämpöversioissa, ja lastaustilavuus 352 litraa, luku segmentin keskiarvossa, kun taas Mild-Hybridissä varapyörälle varattua tilaa on muutettu ja siinä on nyt pistosuoja.

Kia Stonic sisustus

Kia Stonic 2021 -testi 23

Tuskin mitään muutoksia edeltäjäänsä verrattuna se erottuu Kia Stonicin sisustus, mittariston monitoiminäyttö joiden mitat ovat 4,2 tuumaa ja toiminnallisuus suurempi, kun taas infotainment-järjestelmässä on nyt 8 tuuman näyttö ja mahdollisuus, että järjestelmä on yhteydessä Internetiin ilmoittaakseen meille nykyisestä liikenteestä tai polttoaineen hinnasta huoltoasemilta löytää matkallamme. Aivan muutoksen edessä uusi painike, jonka avulla voimme siirtyä eri ajotilojen välillä

Sen mahdollisuuksista laitteissa löydämme lämmitettävät etuistuimet, vakionopeudensäädin ja avaimeton käynnistys- ja ovenavausjärjestelmä.

Kia Stonic 2021 Testi 31

Koska se on Hyundai Konan kaksoisveli, se nauttii samoista tekniikoista ja ajamisen apu, ensiluokkainen segmentissään. Puutteena ei ole moderni viihde- ja navigointijärjestelmä, jossa on 8 tuuman kosketusnäyttö, joka on yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa.

Se on vakiona varustettu a itsenäinen hätäjarrutusjärjestelmä (jalankulkijan tunnistus). Se varustaa myös tahattoman kaistanvaihtovaroituksen sekä kaukovalojen avustajan, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kuljettajan väsymisvaroituksen, ajoneuvon sokean kulman varoituksen tai ristiliikenteen hälytyksen peruutettaessa.

Kia Stonic -moottorit

Kia Stonic 2021 -testi 29

The Kia Stonic on saatavana vain bensiinimoottoreilla, Etelä -Korean tuotemerkin päätöksen jälkeen tehdä ilman dieselmekaniikkaa. Tätä varten he ovat päättäneet säilyttää 1,2-litraisen ilmakehän lohkon vaihtoehtona 84 hevosvoiman valikoimalle ja taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi, kun taas 1,0-bensiinimoottorit ja kolmisylinteriset moottorit muodostavat tuotemerkin tärkein osa.

Kaikki kuuluvat nyt perheeseen Smartstream ja he ovat yhdistetty voimansiirtoon 48 voltin sähköjärjestelmään pidettävä a Lievä hybridi. Molemmissa on iMT-manuaalivaihteisto vaihdelaatikkona, jossa on uusi (vaijerivaihteinen) kytkin, joka on kehitetty yhteistyössä KIA: n kanssa.

The tehokkaampi versio on 120 hv, jota täydentää seitsemän nopeuden kaksoiskytkinvaihteistoinen automaattivaihteisto. 1.0 T-GDi: n kahdessa vaihtoehdossa on parannettu Stop & Start -järjestelmä, jonka avulla ne voivat kiertää moottorin ollessa sammutettuna jopa 125 km / h nopeudella ISG: n (Integroitu käynnistysgeneraattori), joka toimii lämpömoottorin vahvistimena ja pitää siten kulutuksen kurissa.

Kia Stonic Dynamics

Kia Stonic 2021 -testi 17

Diariomotorissa olemme testanneet Kia Stonicia eri tilanteissa, myös eri moottoreilla (katso Kia Stonic -testi). Tämä kaupunkien sävyillä varustettu crossover erottuu jaloista käytöksestään, ennakoitavista reaktioista ja suuresta mukavuudesta.. Suuremmasta koostaan ​​huolimatta sen luonne on hyvin samanlainen kuin muiden kaupunkiautojen, mikä on plussaa, koska sen usein työpaikka on suurkaupungin liikenne.

Jos etsimme mallia, joka sopii myös maastoautoihin katumaasturina, on mahdollista, että Stonicia rajoittavat enemmän sen vetoryhmän mahdollisuudet (sitä markkinoidaan vain 4×2-versiossa) ja koska sen jousitukset Ne on suunniteltu tarjoamaan hyvä tasapaino vakauden ja mukavuuden välillä, eivätkä ne laske pitkiä reittejä tai joilla on erityinen kyky vastaanottaa epäsäännöllisyydet.

Kia Stonic 2021 Testi 14

Esittelyssä Kia Stonicin video

1628294619 87 Kia Stonic

KIA ARVO

Autot ovat sitä mitä omistajat sanovat olevansa

Kuka voi paremmin kuin Kian omat asiakkaat neuvoa sinua, kun valitset tarpeisiisi parhaiten sopivan mallin? (KIA: n toimittamat tiedot)

Kaikki Kia Stonic -arvostelut

Oliko tästä viestistä apua?