Saltar al contenido

Kuinka ajaa jäällä: 8 temppua pysyä tiellä

4 de agosto de 2021

Kylmä tuo sade ja lumi ja jää, ja kaikki yhdessä tiellä on vaara. Mutta samalla tavalla kuin voit sumussa ajaminen oikein, se on myös mahdollista ajaa jäällä ilman että auto ajaisi pois tieltä. Seuraa vain joitain perusvinkkejä.

1. Aja tasaisesti

Koska äkilliset liikkeet ovat jään tärkeimmät viholliset. On hyvä hidastaa vauhtia ennen jäädytettyä aluetta, eikä liikuttaa ohjauspyörää tai painaa jarrua tai kaasupoljinta etsien, että auto yksinkertaisesti liukuu levylle.

2. Käytä jarruja hyvin

Koska äkilliset iskut saavat meidät liukumaan. Suositeltavin: suuri herkkyys ohjauspyörän kanssa, joka pitää auton hallinnan aina.

3. Kiihdytä hyvin hitaasti

Koska jäällä renkaiden kiinnittyminen tiehen kestää kauemmin ja jos astut kaasupoljimeen nopeasti, ne vain kytkeytyvät päälle, jolloin menetämme hallinnan jälleen.

4. Käytä korkeita vaihteita

Koska kuten edellisessä tapauksessa, pienillä vaihteilla pyörät kääntyvät äkillisemmin ja on helpompi luistella ja ajaa pois tieltä.

5. Vältä muiden ajoneuvojen liikkumista

Koska se voi tuntua turvatoimelta jäällä ajamisen kannalta, mutta se ei ole sitä. Lumisilla teillä rullaavat autot, jotka ovat kulkeneet kauan ennen sinua, ovat erittäin alttiita jäätiköiden tuottamiselle, joten ne eivät ole hyvä vaihtoehto.

6. Kiinnitä enemmän huomiota joillakin alueilla

Jäätä ei ole aina näkyvissä, joten sinun on kiinnitettävä huomiota erityisesti paikkoihin, joissa se on todennäköisempää: varjoisat alueet, vuoristot ja tunnelit ovat monimutkaisempia kuin korkeamman lämpötilan tieosuudet.

Tärkeä huomio: jää näyttää 0 asteen lämpötilassa, mutta kun se on muodostunut, se voi jäädä, vaikka lämpömittari nousee 3-4 asteeseen nollan yläpuolelle.

7. Pysy rauhallisena, jos luistamme

Koska se voi tapahtua, mutta se ei tarkoita, että olemme eksyksissä. On suositeltavaa välttää ohjauspyörän liikkeitä, jarrutusta tai kiihdytystä, mikä vain pahentaa tilannetta. Jos havaitsemme, että auto liukuu hieman, rauhoitu: se palauttaa normaalisti vakautensa, kun renkaat tarttuvat jälleen tielle ja voit saada ajon täysin hallintaan. Jäätiköiden ei tarvitse olla jättimäisiä.

8. Nopeusrajoituksen saavuttamatta jättäminen

Koska on parempi mennä hieman hitaammin, mutta paljon turvallisemmin. Mitä nopeammin sinun täytyy ylittää pakkasalueet, sitä enemmän olet vaarassa ja sitä enemmän äänestyslippuja joudut menettämään hallinnan.

Oliko tästä viestistä apua?