Saltar al contenido

Kuinka ajaa moottoripyörää, jos olet aloittelija

5 de agosto de 2021
Kuinka ajaa moottoripyoraa jos olet aloittelija

Jokainen aloittelija, joka heittää itsensä sisään ajaa moottoripyörällä Ensimmäistä kertaa sinusta tuntuu yleensä, että sinun on otettava huomioon monia näkökohtia, jotta voit tehdä sen oikein. Ja se on, että ensimmäiset viikot (tai kuukaudet) ovat keskeinen hetki sopeutua ratsastukseen ja ennen kaikkea kiertää muiden ajoneuvojen kanssa.

Vinkkejä aloittelijoille

Kun kohtaamme liikennettä ensimmäistä kertaa, on otettava huomioon muutamia vinkkejä, jotta vältetään kaikki onnettomuudet, jotka voivat vaarantaa koskemattomuuden tai joutua tilanteeseen, joka saa meidät kiinni moottoripyörällä ajamisen pelko.

Kaksi ensimmäistä suositusta ovat ennen ajoa. Yksi niistä on, että moottoripyörä on valmis, eli on tarkistettava, että kaikki elementit (mekaniikasta renkaisiin tai valot) ovat hyvässä kunnossa. Toinen on saada sopivin laite tähän tarkoitukseen, eli laadukas kypärä ja muut suojaimet, jotka voivat suojata vakavilta vammoilta mahdollisessa putoamisessa.

Kuinka ajaa moottoripyörää

Kun olet tarkistanut pyörän ja varmistanut, että olet riittävästi varusteltu, on aika astua asfaltille. Ja se on tehtävä varovaisuus, koska se on aloittavien kuljettajien suuri hyve.

Parasta, mitä he voivat tehdä, on kiertää varovasti ja tarkkailla kaikkea ympärillään tapahtuvaa, mutta ei pelolla. Jos he ovat moottoripyörässä, se johtuu siitä he ovat läpäisseet kokeet tiukasti, joten he ovat valmiita siihen, paitsi B-ajokortin A1-validoinnin erityistapauksessa, joka asettaa nelipyöräisten ajoneuvojen käsittelystä kokeneet kuljettajat moottoripyörän hallintalaitteisiin, mutta eivät kahden. Siksi ei saa koskaan unohtaa, että moottoripyöräilijät ovat haavoittuvampia kuin muiden ajoneuvojen kuljettajat ja että he ovat lisäksi usein «näkymättömiä» monille heistä.

Aja ensimmäiset ajat

Palataksemme aloittelevien kuljettajien vinkkeihin on hyvä pitää mielessä muutama vinkki, jotta saat hyvän kaksipyöräisen kokemuksen:

  • Ajamisen on oltava «puolustavaa»Toisin sanoen heidän on oltava tietoisia riskitilanteen ennakoinnista ennakoidakseen. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy unohtaa pyörän aggressiivinen käsittely.
  • Tasaiset liikkeet. Kuten voidaan odottaa, uusi ratsastaja ei hallitse kiinnitystäan kokeneen ratsastajan tavoin, joten on parasta ajaa moottoripyörällä ilman kiihdytystä tai jarrutusta. Luottamusta rakennettaessa tärkeintä on turvallisuus ja varovaisuus.
  • Kaupungin ansoja. Ajaminen suuren kaupungin läpi voi olla stressaavaa ja jopa kaoottista joillekin kuljettajille. Itse asiassa meidän on kiinnitettävä huomiota ajamiseen sopivimmilla kaistoilla (välttäen kuolleita kulmia mahdollisimman paljon) ja pidettävä mielessä, että suurissa ajoneuvoissa, kuten autoissa tai linja -autoissa, moottoripyörät voivat jää huomaamatta, aiheuttaen odottamattomia onnettomuuksia. Tässä tapauksessa on parempi odottaa tai kestää hieman kauemmin päästä kohteeseen, kuin väistää autoja ikään kuin olisit videopelissä, koska onnettomuuden sattuessa se on todellinen eikä virtuaalinen.
  • Aloittavan kuljettajan pitäisi testijarrutus, koska kun niitä ohjataan, ohjaustangon turvallisuus on paljon parempi.
  • Lisäksi heidän on pakko vältä alueita, joissa lattialla on maalia, etenkin seepra, johon se kerääntyy eniten, koska ne ovat liukkaita pintoja.
  • Lopuksi kaikkein tärkein vinkki on kunnioittaa liikennesääntöjä.

Oliko tästä viestistä apua?