Saltar al contenido

Kuinka huijata alkometri ja muut tiehuijaukset

8 de agosto de 2021
10 vanhaa auton temppua jotka eivat todellakaan toimi

Euroopan komission Vision Zero -aloite on asetettu kauaskantoiseksi tavoitteeksi ja suureksi kunnianhimoksi «Vähennä käytännössä nollaan Lukumäärä liikennekuolemat nykyisestä vuoteen 2050 «. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi ja kuljettajien tietoisuuden lisäämiseksi Maailman liikenneturvallisuuspäivä, päivämäärä, jolloin monet yksiköt – pääosasto, pelastuslaitos, lukuisat säätiöt – käyttävät tilaisuutta hyväkseen kiistää joitakin liian laajoja pöytälevyn huijauksia.

Kuljettajat luovat ja välittävät ne yleensä lisää turvattomuutta tiellä ja siten onnettomuudet ja kuolleiden määrä. Nämä ovat joitain.

1. «Nopeus ei vaikuta onnettomuuden lopputulokseen, koska nykypäivän autot ovat turvallisempia«. Väärä

Vaikka on totta, että uusilla ajoneuvoilla on paljon suurempi iskunvaimennuskapasiteetti kuin vanhoilla malleilla, tämä ei riitä tietyillä nopeuksilla. Näin tuli mieleen lehden artikkeli Liikenne ja liikenneturvallisuus DGT: stä, jossa juuri jotkut myytit, jotka liittyivät ratin liiallisuuksiin, kiistettiin: «Mitä suurempi nopeus, sitä suurempi loukkaantumisriski.» Ikuisesti.

Tämä johtuu siitä, että törmäyksessä ajoneuvon kuluttama energia riippuu Kineettinen energia onnettomuudessa mukana olevista esineistä, ja tämä vaihtelee nopeuden mukaan. Se, joka kerää auton nopeudella 100 km / h, on 23% suurempi kuin se, joka tallentaa 90 km / h, joten loukkaantumisen todennäköisyys on suurempi.

Joka tapauksessa lehden artikkelissa muistutettiin, että ”liike -energia, joka haihtuu kahden ajoneuvon välisessä törmäyksessä nopeudella 90 km / h, on 938 kilojoulea […] ja katsotaan, että 700 kJ: sta lähtien liike -energia on suurempi kuin se, jonka ajoneuvot voivat absorboida. «

2. «Jos menen yksin ja tie on suora, ei ole vaaraa mennä nopeammin«. Väärä

Tiedot tulevat tästä lausunnosta. Vuoden 2017 virallisten lukujen mukaan 39% tavanomaisilla teillä kuolleista joutui onnettomuuteen ilman, että kukaan muu oli osallisena. lähes kaikissa tapauksissa (367/398) poistuu tieltä. Toisaalta lähes neljä kymmenestä poistumisesta tiellä, joka päättyi onnettomuuteen kuolemaan, tapahtui suoralla tieosuudella.

3. «Pienempi nopeus tarkoittaa enemmän häiriötekijöitä«. Ei todisteita

Jotkut väittävät, että hitaampi vauhti ratissa johtaa tylsyyteen ja siten häiriötekijöihin ja onnettomuusriskiin. Ei ole tieteellistä näyttöä tämän väitteen tueksi. On olemassa tutkimuksia, jotka osoittavat päinvastaista: suuri nopeus aiheuttaa väsymystä ja tunnelin vaikutus, vähentää kuljettajan havaitsemia tietoja.

Neljä. «Ajoin monta kilometriä, enkä ole joutunut onnettomuuteen.» Väärä käsitys

Tämä ajatus kohtaa tilastojen todellisuuden kunkin kuljettajan henkilökohtaisen tunteen kanssa. Kaikki autoilijat, jotka eivät ole koskaan olleet onnettomuudessa, uskovat yleensä, että niiden välillä ei ole paljon eroa kiertävät 100 km / h ja tekevät sen 90 km / h, varsinkin uudessa autossa. Kuitenkin, kun harkitaan todellinen riski kaikille kuljettajille Samaan aikaan luvut sanovat (esimerkiksi Yhdistyneen kuningaskunnan liikenneministeriön tutkimuksen mukaan), että riski kuolla onnettomuudessa nopeudella 96 km / h on 92% ja 65% nopeudella 80 km / h.

5. «Jos juon vain vähän alkoholia, se ei vaikuta minuun«. Väärä

Yleensä, kun henkilö on juonut, hän aliarvioi alkoholin vaikutukset, hän tuntee väärää itseluottamusta ja menettää osittain vastuuntuntonsa. Tavallinen vastaus on vaarallisin: «Minä hallitsen». Ja tämä tapahtuu melkein ensimmäisestä viinilasista tai ensimmäisestä oluesta.

«Liian veressä 0,15 tai 0,20 grammaa litraa alkoholia kohden, vielä lakisääteisen rajan alapuolella [0,50 g/l, salvo para profesionales y noveles, que baja a 0,30 g/l], sinulla on suurempi onnettomuusriski kuin jos et ole juonut alkoholia ”, sanoo DGT.

Ja sitä tukee Yhdysvaltain kansallinen moottoritieliikenneturvallisuushallinto, maassa, jossa on enimmäisrajat (0,8 g / l). Tämän elimen mukaan vain 0,2 grammaa alkoholia veressä on «jonkin verran tuomion menetys, rentoutuminen, lievä lämmön tunne kehossa ja muuttunut mieliala ”, mikä tarkoittaa ajamista «Vähentynyt visuaalinen toiminta» ja «kyky tehdä kaksi asiaa samanaikaisesti».

6. «Svoi huijata alkometrin«. Väärä

Monet kuljettajat pitävät hyviä temppuja huijatakseen alkometrin pelastuslaitoksen tarkistuspisteessä, mistä on vaarallinen seuraus: heillä ei ole epäilystäkään siitä, että he istuvat ratin juomisen jälkeen, koska heille ei ole tärkeää turvallisuus, vaan mahdollisuus päästä eroon sakosta. Eikä asia ole näin: ei kahvia eikä karkkia eikä mitään lääkettä ne piilottavat veren alkoholipitoisuuden.

7. «Auton jättäminen neutraaliin rinteeseen säästää polttoainetta«. Väärä

Myytti, joka vahingoittaa sekä kuljettajan taskua että hänen turvallisuuttaan. Alamäkeen sinun on aina pakko kantaa vaihteita vaihteessa, Koska näin moottorijarru toimii ja jarrut eivät ole niin pahoja, että ne voivat ylikuumentua ja menettää tehokkuutensa. Säästöä ei myöskään ole: ajon aikana vapaa -aikana ohjausyksikkö havaitsee pyörien irrottamisen ja ruiskuttaa vähintään polttoainetta jotta moottori ei pysähdy.

8. «LlPyörien kiertäminen pienemmällä paineella saa niistä pidon enemmän«. Väärä

Renkaiden on oltava kanna aina valmistajan ilmoittamaa painetta. Ei ole totta, että ne tarttuvat asfalttiin paremmin, jos niissä on vähän ilmaa, koska se voi tuottaa epävakausongelmia ja käytä enemmän kuin tarpeen tai epäsäännöllisesti.

9. «Poikani voi mennä eteen, koska hän on 12 -vuotias.» Väärä

Lapsi voi olla 12 -vuotias ja laillinen ajaa etuistuimella, mutta se ei voi olla. Se riippuu korkeudesta: kuten DGT muistuttaa, alaikäisiä vanha korkeus on enintään 135 senttimetriä Ajoneuvolla matkustavien on istuttava sen lisäksi, että he matkustavat koolle ja painolle sopivalla lasten turvajärjestelmällä pakollisesti kohdassa takaistuimet ajoneuvoista, paitsi:

  • Kun autossa ei ole takaistuimia
  • Kun kaikilla takaistuimilla on jo muita samanlaisia ​​alaikäisiä
  • Kun kaikkia lasten turvajärjestelmiä ei voida asentaa mainittuihin takaistuimiin.

10. Turvavyö ei ole välttämätön kaupungissa. Väärä

Sen lisäksi, että turvavyön käyttö on pakollista autossa kaikissa olosuhteissa, «Vain 40 km / h nopeudella edestä tapahtuva isku voi olla hengenvaarallinen, koska pää osuu etuikkunaan. Lisäksi nopeudella 50 km / h 70 kiloa painava henkilö ryntää eteenpäin eteenpäin yli 3000 kilon painolla ”, DGT: n mukaan. RACE -raportissa muistutetaan, että ilman vyötä kuoleman todennäköisyys kasvaa 300% ja selkäydinvammat 1300%.

Oliko tästä viestistä apua?