Saltar al contenido

Kuinka korjata auto paprikalla (ja 16 muulla hätätilanteella)

20 de agosto de 2021

Turvallisuutemme (ja muiden) turvallisuuden vuoksi on vaarallista ajaa, jos auto ei ole 100% ja on parasta mennä korjaamoon ajoissa. Mutta joskus kiireellisyys on ehdoton, joten sitä ei koskaan satuta harkita hätäratkaisuja joka tapauksessa, et koskaan tiedä milloin ne voivat olla hyödyllisiä. Tässä on joitain temppuja, jotka voivat saada meidät pois vaikeuksista, varsinkin jos nosturi ei tule perille.

KUUT JA KITEET
1. Rikkoutunut tuulilasi. Jos meidän täytyy jostain syystä jatkaa liikkumista ilman aikaa odottaa tiepalvelua, voimme sitoa köyden, ei kovin leveän, kehyksen toiselta puolelta toiselle ja silmien tasolle. Tällä tavoin emme menetä näkyvyyttämme ja estämme ilman osumisen suoraan silmiin. Puolustuksen lisäämiseksi voimme käyttää myös laseja, jos meillä on ne käsillä.

2. Halkeama tuulilasissa. Jos kivi on pomppinut tuulilasista ja jättänyt pienen halkeaman, on mahdollista estää sen suurentuminen ja lopulta lasin halkeilu, jos levitämme kynsilakkaa tuulilasin molemmille puolille. Tehokkuuden lisäämiseksi on kätevää antaa useita kerroksia.

3. Rikkoutunut ikkuna. Jos jokin ovi on rikkoutunut, voimme liikkua asettamalla muovin teipin avulla tai tarttumalla sen oven runkoon. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos sataa. Jos se on jokin etuikkunoista ja meidän on nähtävä peilit, yritämme tehdä muovista mahdollisimman läpinäkyvän ja kiristää sitä mahdollisimman paljon, koska rypyt vähentävät läpinäkyvyyttä. Ei myöskään ole väliä, että se on paksu, mitä ohuempi sitä enemmän näkyvyyttä se antaa meille.

4. Rajoittamaton ikkuna. Jos yksi auton ikkunoista on menettänyt otteensa ja se lasketaan alas itsestään, tilapäinen toimenpide on nostaa se käsin kärkeen ja pitää sitä litteällä ruuvitaltalla uppoutumalla lasin ja pohjan väliin oven rungosta. Elinikäinen ratkaisu, jonka olemme nähneet aiemmin oudossa pienessä hoitoautossa.

YHTEYSTIEDOT
5. Avain kadonnut. Jos olemme jättäneet avaimen autoon tai olemme menettäneet sen suoraan, On useita asioita, joita voimme yrittää avata auton amatöörilukko -tyyliin ja vahingoittamatta sitä. Kaikki ovat tyypillisempiä ihmisiä, jotka ovat lain ulkopuolella, mutta jos äärimmäinen tilanne sitä vaatii, voisimme käyttää niitä, kyllä, vain omalla autollamme.

Yksi tehokkaimmista on avata ajoneuvo köyden avulla, sitomalla siihen liukusolmu ja liu’uttamalla sitä ovikehystä pitkin, kunnes se saavuttaa turvasalvan. Ilmeisesti se ei toimi, jos auton salpa on sisäänvedettävä. Näyte, painike:

https://youtu.be/1yiuUr2wdRc

PYÖRÄT
6. Kissa puuttuu. Kun on pakko vaihda pyörä pistoksen vuoksi ja käy ilmi, että meillä ei ole tunkkia (muista, että se on pakollinen varustus), voimme yrittää nostaa autoa käyttämällä epätasaista maastoa. Sinun on ensin löysättävä pultit, mutta poistamatta niitä liikaa, koska meidän on siirrettävä auto ojaan tai vastaavaan ja yritettävä saada pyörä vaihtamaan riittävästi maasta.

Liike ei ole helppo, joten sinun on noudatettava äärimmäisiä varotoimia ja oltava täysin varma, että auto ei liiku. Käytä suurta kiveä tai puukappaletta, joka on riittävän vahva sen kiinnittämiseksi.

7. Ruuvit liian kovat. Jos pyöränpultit vastustavat jopa nousua jakoavaimen päälle, voimme yrittää kaataa niihin hieman kolaa. Tämä voi auttaa meitä poistamaan tukoksen ja ruosteen löysäämään niitä.

8. Halkeillut rengas. Toisaalta, jos renkaassa ei ole halkeamia tai halkeamia, voit korjata pyörän hetkellisesti asettamalla siihen jotain, joka tukkii reiän voimakkaasti, kuten paksua naulaa tai muuta vastaavaa esinettä. Äärimmäinen ratkaisu vain suurimpiin tarpeisiin ja lyhyillä matkoilla, se ei ole paras tapa kiertää …

AKKU
9. Akku tyhjä. On mahdollista, että löydämme auton ilman akkua tai vaurioitunutta käynnistintä, eikä myöskään ole ketään, joka pyytäisi sinua auttamaan meitä työntämään sitä tai käynnistinpihdeillä. No, on olemassa menetelmä, joka voi toimia hyvin.

Tarvitsemme vain johto tukeva tai hihna tavaroiden sitomiseen. Sitten sinun on nostettava yksi ajoneuvon vetopyöristä tunkilla (yleensä etupyörät) ja kiinnitettävä se hyvin, laitettava sytytysvirta päälle ja asetettava korkea vaihde (3. tai 4.), jotta meidän on ponnisteltava vähemmän.

Sitten käärimme köyden korotetun pyörän ympärille (puolitoista tai pari kierrosta riittää) ja vetämme meitä kohti, kunnes auto käynnistyy. Tässä videossa näemme paremmin, miten se tehdään:

AJO
10. Rikkoutuneet harjat. Jälleen puhumme sen eduista peruna ratkaisuna auton ikkunoiden kosteuteen. Tässä tapauksessa sen tehokkuus vettä hylkivänä aineena voisi auttaa meitä ajamaan siinä tapauksessa, että tuulilasinpyyhkijän sulat ovat vaurioituneet. Tietenkin vain kevyellä tai kohtalaisella sateella ja ääritapauksissa. (Vaikka todellisuudessa ei ole tavallista, että harjat vahingoittuvat tai kantavat perunaa joka tapauksessa …).

11. Peili rikki. Jos jokin peileistä on rikki, voimme korvata sen taskupeilillä, pitämällä sitä teipillä tai kuminauhalla. Jos annamme sille jonkin verran kulmaa, saamme enemmän näkemystä. Se on ainakin parempi kuin nähdä mitään.

Lyhyt päivänvarjo. Joskus, kun aurinko on hyvin alhaalla, päivänvarjo putoaa muutaman senttimetrin verran, voimme pidentää sen toimintaa, jos meillä on käsillä pahvia tai paperia, jonka voimme kiinnittää päivänvarjoon esimerkiksi pyykkinappi tai paperiliitin.

HIEMAN KAIKKEA
13. Brandi, brandy, viski tai viini. Erittäin hyödyllinen Jarruneste. Jos taso on laskenut paljon ja ne toimivat huonosti, se on loistava vaihtoehto niiden sisältämälle etanolille. Ne voivat toimia myös jäähdytysnesteenä. Mutta aina, ilmeisesti, äärimmäisessä hätätilanteessa.

14. Paprika. Sitä käytetään tukemaan pieniä reikiä auton jäähdyttimeen. Tämä jauhemauste menee mihin tahansa ja kiinteytyy hyvin. Se on yleinen temppu konfliktialueilla, joissa kaikki kekseliäisyys, jonka saat kiireestä, on vähäistä.

15. Tarranauhat. Esineiden lukitseminen matkustamossa tai tavaratilassa estääkseen niitä liikkumasta vaarallisesti auton ympärillä. Velcro tarttuu erittäin hyvin tavallisimpiin tekstiiliverhoiluihin. Jos ne ovat nahkaa, huono liike.

16. Lattiamatot. Jos pyörät ovat jumissa mudassa tai lumessa, autojen mattojen avulla on mahdollista päästä eroon ongelmista, ja jos ne ovat kumia paljon paremmin.

17. Kattotelineen kuormitus. Kun lataat kattotelinettä ja vältät sen vaikutuksen ajoneuvon aerodynamiikka, ja siksi vakauden ja kulutuksen takaamiseksi voimme peittää tavarat liinalla. Mutta koska niillä on taipumus «läpäistä» ja liikkua tuulen mukana, mikä on ärsyttävää, on parempi käyttää tiivis muovi. Paras on hihnatyyppi, jolla kuorma kiinnitetään kuormalavoille. Jos mahdollista, yritä koota kuorma kiilan muotoon siten, että suurin on takana.

Oliko tästä viestistä apua?