Saltar al contenido

Kuinka kuljettaa moottoripyörääsi

8 de agosto de 2021

En tiedä oletko koskaan tehnyt niin, että olet käynyt muutaman kierroksen moottoripyörääsi asennetulla radalla. Ensimmäisessä osassa ei ole mitään ongelmaa, itse asiassa olet innoissasi tapahtumasta ja siitä, että voit ajaa miellyttävästi radalla. Mitä minä kerron sinulle aikanaan. Mutta paluu … on tappaja, vannot ostavasi perävaunun jokaisen kilometrin jälkeen. Moottoripyörän kuljettamiseen sinulla on kaksi vaihtoehtoa: vuokrata kuljetuspalvelu -se on kallista, mutta on hyvä, jos aiot tehdä sen ajoissa -tai etsi henkesi.

Tässä toisessa tapauksessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa: käytä perävaunua tai pakettiautoa. Molemmat ovat täysin päteviä, mutta niissä on hyvät ja huonot puolensa. Monet oikeudelliset asiat, kuten enimmäisnopeus tai asiakirjat, jotka sinulla on oltava kunnossa, jätetään huomiotta, ja niistä voidaan määrätä rangaistus viranomaisilta. «Jos kaikki tekevät sen ja mitään ei koskaan tapahdu» on voimassa, kunnes se tapahtuu, eikä kukaan ole tyytyväinen joutumaan maksamaan 3 000 euron sakon pelkästään siitä syystä, että moottoripyörä on viety pakettiautossa ilman asianmukaista menettelyä. Moottoripyörien kuljetus on hyvin yleistä maastossa -Motocrossin tapauksessa sinulla ei ole vaihtoehtoa, koska moottoripyöriä ei ole rekisteröity-myös kilpa-moottoripyöriä yleensä ja erityisesti urheilumoottoripyöriä huolimatta siitä, että ne on rekisteröity ilmaisille ajoille ja ajoille. Seuraavaksi luetellaan eniten käytetyt moottoripyörien kuljetusvälineet, kuinka paljon ne maksavat, riskit, tarvittavat asiakirjat ja joitakin temppuja, jotka varmasti helpottavat elämääsi, ja ennen kaikkea turvallisimmat reitit ilman lentää korvan takana. «onko kaikki kunnossa?»

Onko hän helpoin ja halvin tapa kuljettaa moottoripyörää. Perus yksi – yhdelle moottoripyörälle- maksaa noin 500 euroa Uusi. Jos menet yhdelle kolmesta kaistasta ja isosta pyörästä, se on noin 1500 euroa. Lajikkeita ja tyyppejä on paljon, erikokoisilla pyörillä, koukuilla jne. Nämä ovat yleensä kevyitä perävaunuja, toisin sanoen niitä, joiden MMA on alle 750 km ja joiden nopeus on rajoitettu 90 km / h maantiellä ja 80 km / h moottoritiellä.

Ajoneuvon ja perävaunun yhdistelmä ei saa missään tapauksessa ylittää 3500 kiloa.. Koska aivan äskettäin kaikissa perävaunua vetävissä autoissa on oltava sammutin, perävaunun varapyörä on valinnainen; auton, pakollinen.

Kuinka sitoa moottoripyörä perävaunuun?

1. Ensimmäinen asia on kiinnittää perävaunu auton palloon. Laitat vetokoukun, asetat turvaketjun – jos pääkiinnike epäonnistuu – ja kytket valokaapelin. On tärkeää tarkistaa, että vetokoukku on täysin kiinnitetty. Vetonupissa on yleensä merkinnät, jotka vahvistavat oikean asennon.
2. Normaalisti perävaunuissa on ramppi, se on poistettava ja asetettava vastaavalle kaistalle. Varo urheilupyöriä! Joillakin on erittäin matala köli ja ne hierovat kiipeäessään niitä, jolloin ramppi on peitettävä jollakin kaltevuuskulman vähentämiseksi.
3. Kun olet ylhäällä, aseta pyörä kiskon päähän ja on hyvä laittaa jotain – esimerkiksi kumia -, joka aktivoi oikean vivun, jotta moottoripyörä ei liiku ja poistaa ilmakuplat jo jarru. Heidän on pidettävä pyörä mahdollisimman suorana, jos sinulla ei ole ketään ympärilläsi, voit kallistaa pyörää hieman, laittaa toisen hihnan päälle ja toisen varovasti päälle; Jos moottoripyörässä on jalkatuki, voit käyttää sitä.
Neljä. Loogisesti, mitä korkeammalle asetat hihnan, sitä vakaampi moottoripyörä on. Voit laittaa hihnan alemmalle istuintangolle ja puristaa jousituksen, vaikka järjestelmässä on vastustajat, koska haarukan pidikkeet voivat rikkoutua. Haarukkaa ei tarvitse puristaa paljon, jotta pyörä kiinnittyy hyvin. Suosittelemme säteittäisen kiinnittimen käyttöä. Kaksi etuhihnaa ovat tärkeimmät, on suositeltavaa käyttää räikätyyppiä, koska ne ovat luotettavampia.
5. Jos mahdollista, on parempi käyttää perävaunun omia tankoja – paksuinta – kiinnityspisteenä hihnoille kuin omia tukia, koska ne ovat paljon kestävämpiä
6. Sinun on kiinnitettävä kaksi hihnaa selkään. On suositeltavaa käyttää moottoripyörän kiinteitä osia, kuten kääntökahvaa -tässä tapauksessa keinuvivun reikiä ei ole edes maalattu -. Voit myös käyttää – jos sinulla on – matkustajan jalkatukien tukia. Vältä teräviä pintoja pyöristettyjen hyväksi, sillä hihna voidaan katkaista matkan helistimellä.
7. Jos näet neljä hihnaa, että etupyörä ei saavuta metallipysäytintä, älä epäröi kiinnittää hihnaa, se on tärkeää.
8. Kun moottoripyörä on hyvin kiinnitetty, sinun on kerättävä jäljelle jääneet kustakin hihnasta. Voit kääriä sen ja lopettaa muutamalla yksinkertaisella solmulla.
9. Jos sinulla on ylimääräistä matkatavaraa eikä se mahdu auton sisälle, voit sitoa telineet, pyörät tai rummut – täyteen tai tyhjään – perävaunuun, kunhan ne ovat täydellisesti sidotut.

Vinkkejä ja suosituksia

– Yleensä kun auto ohittaa perävaunun. Pidä tämä mielessä, kun liikut ahtaissa paikoissa, kuten yhteisön autotallissa.
Aja tasaisesti, varsinkin jos perävaunussa on kaksi raskasta moottoripyörää. Se ei ole tavallista, mutta nopeissa kaarteissa se voi kaatua. Olen nähnyt joitain kaatuneita, ja minun on parempi olla kertomatta kuinka moottoripyörät olivat …
– Jätä auto perävaunun kanssa aina näkyvälle paikalle tai vartioituun pysäköintialueeseen. Laittamalla toisen auton pallon viereen he voivat vetää perävaunun ja viedä sen pois.
– Älä purista etujousitusta liikaa hihnoilla, sillä haarukan pidikkeet täyttyvät.
Jos sinulla on kaksi moottoripyörää, yritä ylittää hihnateli sisähihna sitoo sen perävaunun toiselle puolelle.
Katsokaa pyörien paineita, ne menettävät vähemmän kuin autojen, mutta häviävät.
Perävaunun pyörien pitäisi olla hieman löysät, mutta ei liikaa. Kiinnitä tähän erityistä huomiota erityisesti silloin, kun perävaunu on muutaman vuoden vanha.
– Perävaunun säilyttäminen on yleensä toistuva ongelma, voit laittaa sen alas ja nojata seinää vasten siten, että yksi pyörä on alla – maata vasten – ja toinen ylhäällä.

Moottoripyörän kuljettaminen pakettiautossa on epäilemättä helpoin ja turvallisin kuljetusmuoto, mutta kaikki ei ole niin kaunista, on olemassa useita tärkeitä rajoituksia, joista monet eivät ole tietoisia ja jotka voivat johtaa vakaviin rangaistuksiin viranomaisilta.

Mitä sinun pitäisi tietää
– Ensimmäinen asia on erottaa pakettiauton tyyppi. Jos se on tarkoitettu ja hyväksytty yksityiskäyttöön -maksat vähemmän veroja -, niissä on yleensä takaikkunat ja istuimet -vaikka ne ovat irrotettavia -, sisällä kuljetettavalle kuormalle ei ole rajoituksia. Ne ovat kuin henkilöautot. Jos kyseessä on kaupallinen pakettiauto -teknisesti kutsutaan mukautuvaksi seka-ajoneuvoksi-eli ajoneuvoiksi, joissa ei ole ikkunoita ja jotka menevät laatikon peitossa, Tarvitset kuljetuskortin kuljetettavalle tavaralle. Jos sinulla ei ole sitä, voit kuljettaa moottoripyöräsi vain sisällä ja todistaa tarvittaessa nimesi mukaisilla papereilla. Et voi ottaa jonkun toisen moottoripyörää, ellei kuljetuskorttisi ole tarkoitettu moottoripyörien kuljettamiseen. Jos sinulla on kyseinen kortti, mutta kuljetat toisen tyyppisiä tavaroita -Sinulla on hyväksytty pakettiauto hedelmien kuljettamiseen ja he saavat sinut moottoripyörillä sisällä, sakko on 3 000 euroa.
– Kaupallisten pakettiautojen nopeus moottoritiellä on enintään 100 km / h ja moottoritiellä enintään 90 km / h.
– On olemassa toinen yhdistelmäpakettityyppi, jota kutsutaan yhdistelmäksi, ja niissä on laatikko, jossa on ikkuna ja toinen puoli peitetty. Periaatteessa ne voidaan luokitella yksityiskäyttöön, vaikka poikkeuksia voi olla.
Vuokra -autoissa ei ole ongelmaa, koska heillä on jo kaikki luvat kuljettaa mitä kukin haluaa vuokra -aikana.
Autokortilla – B- – voit ottaa jopa 3500 kilon pakettiautoja, yksi tai kaksi akselia takana.
Kuorman on oltava hyvin kiinnitetty, jotta voit saada myös seuraamuksia. Polttoainetta voidaan kuljettaa moottoripyörän säiliön sisällä ja myös tietyissä tölkeissä – esimerkiksi muovipulloissa tai uudelleen käytettävissä pakkasnestepulloissa – kunhan niiden kokonaismäärä ei ylitä 300 litraa.

Moottoripyöräperävaunujen maailma on saavuttanut erittäin korkean erikoistumisen tason. Yläosassa on koriset perävaunut. Hyvien asioiden joukossa on turvallisuus -moottoripyörä ei voi koskaan pudota, vaikka hihnat rikkoutuisivat- et voi nähdä mitä sinulla on sisällä plus Se ei ole muiden ystävien saatavilla, koska he ovat lukittuja. Ei niin hyvä että ne ovat kallis -kunnollinen hinta on noin 6000 euroa ja raskas, joten tarvitset tehokkaan auton vetääksesi ne. Tässä on otettava huomioon ajoneuvon MMR (Maximum Towable Mass). Voit tutustua siihen auton teknisissä tiedoissa. Jokaisella autolla on painostaan ​​ja tehostaan ​​riippuen erilainen MMR. Jos vedät ei-kevyttä perävaunua, jonka kuorma on yli 750 kg, nopeus on rajoitettu 80 km / h maantiellä ja 70 km / h moottoritiellä.

Kuvan kaltaiset suuret perävaunut maksavat noin 10 000 euroa. Niissä on tilaa kolmelle urheilumoottoripyörälle ja tarpeeksi tilaa myös haalareiden, rumpujen, työkalulaatikoiden jne. Erityisesti tässä on myös oma vesisäiliö, kolme pistorasiaa ja erillinen tavaratila useiden tavaroiden säilyttämiseksi. Siinä on kaksinkertainen taka -akseli, hätäjarru ja vetokoukussa oleva automaattinen jarrutusjärjestelmä, jotta se ei pakkaa alamäkeen.

Espanjassa sitä ei käytetä laajalti moottoripyörien kuljettamiseenmuun muassa siksi, että esimerkiksi urheilupyörän asentamiseen on käytettävä erittäin suurta noutoa. Sitä käytetään yleensä lyhyepituisissa, kevyemmissä maastopyörissä. Myös nelosille.

Oliko tästä viestistä apua?