Saltar al contenido

Kuinka lukea moottoripyörän renkaiden mitat?

7 de agosto de 2021
Kuinka lukea moottoripyoran renkaiden mitat

Kun vaihdat moottoripyörän pyöriä toisille ja otat huomioon niiden elinkaaren, on otettava huomioon, että näillä uusilla renkailla voi olla erilaisia ​​mittoja. Silloin kun voi kysyä itseltään, miten ne voidaan tarkistaa, ovatko ne riittävät ja miten se on mahdollista lue ne mitat? Ja se on, että jos katsot moottoripyöräsi pyörää, huomaat, että niitä on erilaisia nimikkeistöjä ja numeroita.

Miten nuo mitat luetaan?

Kun luetaan kaksipyöräisen ajoneuvon renkaiden mittoja, voidaan erottaa seuraavat legendat niiden mitoista. Siten yläosa osoittaa lyhenne TL ilmaisemaan putkittomat renkaat ja nuoli sivuseinässä takaosa tai takarenkaan pyörimissuunta (ja yhä enemmän myös edessä).

Pyörän alempi alue puolestaan ​​selittää kaiken, mikä liittyy renkaan nimellisosan leveyteen millimetreinä, sen korkeuteen suhteessa samaan osaan (prosentteina) sekä helmien väliseen halkaisijaan. mitatusta pyörästä tuumissa (jokainen vastaa 2,54 senttimetriä). Seuraavaksi löydämme kuvan, joka on kuormitusindeksi, ja sen puolelta kirjaimen, joka on nopeusindeksi.

Vaikka tämä numerojoukko voi aluksi olla hieman hämmentävä, totuus on, että oikean renkaan löytäminen jokaiselle moottoripyörälle tai skootterille on yksinkertaista. Tämä esimerkki riittää: jos luet tämän legendan moottoripyöräsi pyöristä 120/70 – 12 51 S se tarkoittaa, että leveys on 120 mm, korkeuden ja leveyden suhde on 70% (eli kyljen korkeus on 70% leveydestä, joka tässä tapauksessa on 120 mm, joten korkeus tässä tapauksessa on 58 mm); ja 12 merkitsisi tuumaa (vanteen halkaisija kuten aiemmin selitettiin), kun taas 51 olisi kuormitusindeksi (51 vastaa enimmäiskuormaa 195 kiloa) ja S nopeusindeksi pyörän sallima (S vastaa enimmäisnopeutta 180 km / h).

Jotta se olisi vieläkin monimutkaisempaa, useimmissa renkaita myyvissä taloissa on laaja valikoima rengasmalleja, jotka lisäksi mukautuvat jokaiseen moottoripyörän tyyppi kuten polkupyörä, sähkö, urheilukierros, motocross, ralli tai skootteri. (NdR: tämäntyyppiset tiedot eivät kuitenkaan kerro renkaan tärkeimmistä teknisistä ominaisuuksista, vaan pikemminkin ne ovat kaupallisia nimikkeistöjä osoittaa, onko rengas pehmeämpi, kovempi, keski- vai sopiva tiettyyn maastoon).

Vastaavat renkaat

Samat tiedot heijastuvat myös moottoripyörän tekninen esite Ja se on välttämätöntä tietää etukäteen. Lisäksi tämän ansiosta tiedetään, onko mahdollista sijoittaa muita vastaavia ja vaatimusten mukaisia ​​renkaita tietyt «hyväksynnän» marginaalit.

Tietenkin ennen näiden renkaiden asettamista on tärkeää pysähtyä ja tarkistaa, täyttävätkö ne tietyt tärkeät vaatimukset. Esimerkiksi, että kantavuusindeksi on yhtä suuri tai suurempi kuin tämän tyyppihyväksynnälle ilmoitettu vähimmäismäärä, että nopeusluokka on yhtä suuri tai suurempi kuin edellä selitetty, että asennusvanteen profiili vastaa kyseistä pyörää ja että ulkohalkaisija on sama ja toleranssi plus miinus 3%.

Oliko tästä viestistä apua?