Saltar al contenido

Kuinka lukea rengas

8 de agosto de 2021
5dd556420ce6945a318b45ee como leer un

Renkaat ovat aina jotain tuntematonta. Nämä ovat elementtejä, jotka piilottavat mustan kumikerroksen taakse todellisen identiteettinsä, komponentit, jotka eivät ensi silmäyksellä anna meidän tietää, ovatko ne hyviä, huonoja vai oikeudenmukaisia, mutta samalla ne ovat välttämättömiä moottoripyörässä. Lisäksi, vaikka moottoripyörissämme on joitakin komponentteja, jotka ovat enemmän tai vähemmän standardoituja, renkaissa on lähes ehdoton valikoima. Meillä ei ole vain useita merkkejä ja malleja, vaan myös toimenpiteitä, jotka muuttavat vähän tai paljon, enemmän tai vähemmän urheilullisia tyyppejä, eri muotoisia ja syviä piirustuksia ja joissa on paljon merkkejä siitä, että eksymme.

Kaikkien renkaan sivuseinille kirjoitetun lukeminen ja ymmärtäminen on todella hankalaa, emmekä luultavasti tule saamaan selville kaikkea sitä tiedon sekaannusta, mutta ainakin meidän on tiedettävä, kuinka ymmärtää, mikä on tärkeää. On paljon lukuja, jotka vastaavat hyväksyntöjä, valmistajan tunnistusta ja muita yksityiskohtia, mutta ilmeisen lisäksi, joka voi olla mittauksia, nopeus- ja kuormituskoodeja, on jotain, jota monet kiinnittävät pakkomielle, valmistuspäivämäärään. Periaatteessa renkaan ei tarvitse menettää ominaisuuksia järkevän ajan kuluessa, koska sen materiaaleissa ei ole niitä, mutta on monia, jotka haluavat mahdollisimman hellärenkaan.

Kaveri

Millimetriä
Se on nykyään standardi. Siinä on kolme lukua, ensimmäinen osoittaa renkaan leveyden millimetreinä, toinen korkeuden merkitsemällä suhteen leveyteen ja kolmas vanteen. Esimerkki: 120 / 70-17 «(leveys 120 mm, korkeus 70% leveydestä, 84 mm ja 17» vanne)

Kilpailu
Joidenkin merkkien käytössä vain kilparenkaillesi. Ilmoita kolme numeroa, joista ensimmäinen on leveys senttimetreinä, toinen renkaan kokonaishalkaisija, myös senttimetreinä, ja kolmas vanne. Esimerkki: 12-60-17 (leveys 12 cm, kokonaishalkaisija 60 cm, 17 «vanteella)

Tuumissa
Se, jota perinteisesti käytetään englantilaisia ​​moottoripyöriä ja tavallista 70 -luvulle asti. Renkaan leveys ja vanteen halkaisija on ilmoitettu, tuumina. Renkaan korkeus on sama kuin leveys ja mitat muuttuvat 0,25 «. Lasketussa sarjassa sen korkeus on pienempi ja se tunnistetaan, koska leveys päättyy 10 tai 60 kymmenesosaan. Esimerkit: 3,50 x 16: leveys 3, 5 » – 79 mm -, sama korkeus, 16″ vanne. 3,60 x 16 (alennettu sarja): 3,6 «leveys – 81 mm -, 90% korkeus, 73 mm, 16» vanne.

Harley-Davidsonin mittaukset
Amerikkalaiset moottoripyörät ovat perinteisesti käyttäneet omaa nimitystään, jossa leveys annetaan kahdella kirjaimella, jota seuraa numero, joka yleensä osoittaa profiilin.

TOIMENPITEITÄ

Näitä ovat renkaan mitat, säteittäinen (R), lävistäjä (D) tai vyötärön lävistäjä (B) rakenne, vanteen ulkohalkaisija tuumina, kuormitusindeksi ja nopeusindeksi.

Kuormitusindeksi
Se koostuu kahdesta numerosta, jos se on alle 800 kg, ja kolmesta numerosta, jos se on suurempi. Moottoripyörissä ne eivät yleensä menetä 150 kg tai ylitä 400 kg.

Nopeusluokitus
Ilmaisee enimmäisnopeuden, jonka rengas voi turvallisesti saavuttaa. ZR -koodi tarkoittaa, että rengas tukee nopeutta, joka on suurempi kuin 240 km / h, ja ryhmittelee nopeusindeksit V, W ja Y, koska ennen vuotta 1990 näitä indeksejä ei ollut. Nimi on tällä hetkellä vanhentunut, mutta valmistajat käyttävät sitä. Tätä ZR -merkintää ei välttämättä ole kirjoitettu renkaan sivulle, mutta moottoripyörissä on yleistä, että se näkyy mitoissa.

Muut merkinnät
Rakennustapa (putkittomalla putkella tai ilman). Valmistuspäivä (neljä numeroa osoittavat viikon ja vuoden, kaksi tietoja. Talvirenkaiden rekisteröinti (MS, MS tai M&S). Ainoastaan ​​kilpailuun (ei moottoritie- tai huoltokäyttöön, vain kilpailutarkoituksiin jne.) On tarpeen sisällyttää toinen indikaatiosarja, jossa on valmistajan koodit, suurin täyttöpaine, kerrokset ja jotkut muut.

Oliko tästä viestistä apua?