Saltar al contenido

Kuinka paljon voin nojata pyörään?

12 de agosto de 2021
Kuinka paljon voin nojata pyoraan

Tämä on yksi kysymyksistä, joita kuka tahansa pyöräilijä yleensä kysyy itseltään ajaessaan, varsinkin jos hänellä on urheilupyörä tai sellainen, jota voidaan pelata vartalolla linjojen suorittamiseksi paremmin. Vastaus ei kuitenkaan ole sama kaikille, koska se riippuu paljon kokemusta lentämisestä, kyky siirtää moottoripyörää, sen teho ja ominaisuudet, renkaat ja paikka, jossa sitä rullataan.

Muista, että moottoripyörien maailmanmestaruuskisoissa näkemäsi ovat vain näiden ratsastajien ja koneiden käytettävissä. Joten jos joku pyöräilijä haluaa päästä 50 astetta Márquezin, Mirin ja yrityksen saavutetuilla kierroksilla, tarvitset paitsi materiaalia, joka mahdollistaa sen, mutta sinun on myös treenattava paljon, jotta et joudu putoamaan.

Miksi kilpapyörät makaavat niin paljon?

Se voi olla aivan selvää, mutta nämä ovat pyöriä, jotka on erityisesti valmistettu tähän, koska niiden on voitettava jokainen mahdollinen sekunti jokaisella kierroksella ja kulmien neuvottelu on välttämätöntä tämän saavuttamiseksi. Lisäksi leikkaa renkaat Ne auttavat paljon varmistamaan, että pito on niin hyvä, että ne tarttuvat melkein asfalttiin, jotta pyörä ei luista.

Lisäksi asfaltti on myös otettava huomioon, koska se ei ole sama kuin tavanomaisella tiellä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä on lentäjien kyky työntää koneensa äärirajoille käämitysalueiden läpi mahdottomat nopeudet ei-ammattikäyttöön.

Kuinka paljon pyörää voi kallistaa?

Kuten olemme huomauttaneet, se riippuu moottoripyörän tyypistä, käyrästä, nopeudesta ja materiaaleista, mutta on aina pidettävä mielessä, että kun käyrä esiintyy, ne tulevat kaksi voimaa. Toisaalta hitaus saa moottoripyörän haluamaan jatkaa suoraan ottamalla ajoneuvon pois linjalta, kun taas toisaalta moottoripyörän ja kuljettajan paino löytyy, kun se kallistaa sitä sisäänpäin. Tämä tarkoittaa, että jos et mene liian hitaasti, sinun on aina suoritettava tämä nousu ilman pelkoa.

Käyrien läpi kulkemisen parantamiseksi on tärkeää hallita moottoripyörän liikkeitä, joten on kätevää kouluttaa niitä tai kaataa mutkikkaita teitä saada sujuvuutta. Kokemuksen avulla on helpompi tietää, kuinka pitkälle moottoripyörä voi kallistua ilman riskiä menettää otetta tai tunkeutua vastakkaiseen suuntaan.

Emme saa koskaan unohtaa, että katseen ei pitäisi koskaan olla suunnattu käyrän sisäpuolelle moottoripyörän kulman hallitsemiseksi, vaan sen on oltava suunnattu eteen, siellä missä tie kulkee. Tässä tapauksessa on suositeltavaa tarkistaa renkaiden kunto vahingoittumisen välttämiseksi, koska ne ovat vaurioituneet.

Piirissä

Jos moottoripyörän nojaamisen sijaan haluat «lyödä sen alas», sinun on mentävä radalle tee muutama erä ja varusta se renkailla, jotka tekevät sen mahdolliseksi. Lisäksi on kätevää purkaa joitain elementtejä, jotka voivat hankaa asfalttia vasten. Ei tietenkään pitäisi olla pakkomielle koskettaa polvea asfalttiin, vaan jäljittää jokaisen käyrän täydellisesti.

Oliko tästä viestistä apua?