Saltar al contenido

Sähköauton autonomia: Kuinka paljon voin kiertää ilman latausta?

20 de noviembre de 2021
Sahkoauton autonomia Kuinka paljon voin kiertaa ilman latausta

Sähköauton autonomia on edelleen yksi tärkeimmistä kysymyksistä ostettaessa jotakin näistä ajoneuvoista. Latauspisteiden kartta, kuten kerromme tässä viestissä, on yhä tiheämpi ja kaikissa Espanjan provinsseissa on latausinfrastruktuuri, vaikka tämäntyyppisten autojen määrän lisääntyessä se pakottaa asentamaan paljon enemmän kysyntää vastaavaksi.

Tänään, sähköauton toimintasäde on keskimäärin lähes 400 kilometriä. Tämä on likimäärä esimerkiksi Citroën C-Zeron alemman pään välillä, joka voisi kulkea 120 kilometriä ilman latausta, ja Tesla Model S:n välillä, joka pitkän kantaman versiossaan mahdollistaa jopa 652 kilometrin matkan ilman tarvetta. lopettaa.

Sitten, Kuinka monessa kaupungissa voimme matkustaa sähköautollamme? Tässä viestissä aiomme vastata tähän kysymykseen käyttämällä kahta päästötöntä ajoneuvomallia.

  • Kia e-Niro: korealaisen tuotemerkin kompakti crossover, joka takaa 455 kilometrin maksimiautonomian parhaissa käyttöolosuhteissa, jotka saavutat joukolla vinkkejä, jotka annamme sinulle tässä viestissä.

Hinta: 100% sähköinen Kia e-Niro alkaen 27 750 euroa.

  • Tesla Model 3: Premium-sähköautovalmistajan kompakti sedan, joka sertifioi 547 kilometriä autonomiaa (on kalliimpi versio, joka nostaa luvun 614 kilometriin)

Hinta: Tesla Model 3 alkaa Espanjassa 47 970 eurosta.

Voinko käyttää sähköautoa suurimmalla osalla matkoistani?

Vastaus on jyrkkä: kyllä. Sähköauto täyttää suurimman osan jokaisen kuljettajan päivittäisistä tarpeista. Koska valtava osa päivittäisistä matkoistamme on lyhyitä ja jopa pienemmällä autonomialla varustettu sähköauto palvelee niitä. Valmistajien itsensä keräämien tietojen mukaan suurin osa matkoistamme ei ylitä 8 kilometriä. Ja useimpien kuljettajien elämässä yli 200 kilometrin matkat ovat satunnaisia, joten sielläkin melkein mikä tahansa sähköauto kelpaisi.

Voinko matkustaa kaupungista toiseen sähköautollani?

Tietysti kyllä, sekä Kia e-Nirolla että Tesla Model S:llä voit matkustaa kaupungista toiseen sekä oman autonomisen alueen sisällä että eri alueiden välillä. Mutta esimerkki siitä:

  • Reitti 1: Madrid – Barcelona on 626 kilometriä
  • Reitti 2: Valencia – Almería on 446 kilometriä
  • Reitti 3: Coruña – Santander on 457 kilometriä
  • Reitti 4: Zaragoza – Huelva on 927 kilometriä
  • Reitti 5: Bilbao – Logroño on 136 kilometriä

Ajetaan Kia e-Nirolla

Kia e-Nirolla voisimme kulkea lähes kaikki reitit kerralla, paitsi kaksi pisintä, Madridin ja Barcelonan yhdistävä sekä Zaragozasta Huelvaan kulkeva reitti, kun taas kahdessa muussa: Valencia-Almería ja A Coruña-Santander olisi suositeltavaa, että pysähdymme lataamaan Kia e-Niroamme vähintään kerran, jotta saavumme optimaalisiin olosuhteisiin.

Jotta voisimme tehdä laskelman todellisissa olosuhteissa ja tietää kuinka monta tuntia siihen kuluisi, on tärkeää suunnitella matka etukäteen ja yrittää ladata automme pikalatauspisteissä. Samoin tiedä näiden asemien tila ja tiedä ovatko ne varattu vai eivät. Kaikki tämä tieto on postauksessa, jonka teemme latauspisteiden paikantamiseksi työkaluilla.

Kuinka kauan automme lataaminen matkalla kestää?

Itse brändin tietojen mukaan 100 % sähkökäyttöinen Kia e-Niro latautuu 20 %:sta 80 %:iin (ei koskaan anna sähköauton purkaa kokonaan) 42 minuutissa. Hidasta latausjärjestelmää käytettäessä odotusaika on noin 6,5 tuntia 80 %:n kapasiteetin saavuttamiseksi ja 9,5 tuntia huipulle.

Siksi, hitaat kuormat, kuten supermarkettien tai useimpien julkisten latauspisteiden tarjoamat ilmaiset latauspisteet ne eivät sovellu pitkän matkan suunnitteluun. Panosta aina pikalatausjärjestelmiin, jotka ovat yleensä suurin osa moottoriteille ja pääteille asennetuista.

Ajetaan Tesla Model 3:lla

Tesla Model 3:lla meillä olisi enemmän takuita kaikilla reiteillä ja vain pisimmällä, Zaragozan ja Huelvan välillä; ja Madrid-Barcelona, ​​meidän olisi pakko pysähtyä, jos tekisimme matkan optimaalisissa olosuhteissa.

Kuinka kauan sähköisen Tesla Model 3:n lataaminen kestää?

Autonomiansa ja akkujensa vuoksi Tesla Model 3:n lataaminen Teslan ahdinverkkojen ulkopuolella tai pikalatureissa ei ole käyttökelpoista. Model 3:n lataaminen kotona tai vastaavassa paikassa kestäisi kuitenkin melkein vuorokauden Superchargerilla, kuten merkin virallisia latauspisteitä kutsutaan, akun voi täyttää puolessa tunnissa.

Siksi kaupungit, joihin voimme matkustaa Tesla Model 3:lla tai Kia e-Nirolla, riippuvat käytettävissä olevasta latausinfrastruktuurista, joten hyvä suunnittelu on tärkeää.

Liity sähköliikenteeseen Clicarsissa!

Kaikella on ensimmäinen kerta, ja Clicarsilla haluamme, että ensimmäinen kerta, kun astut sähköauton ratin taakse, on meidän kätemme. Verkkokaupassamme sinulla on hyvä määrä käytettyjä ECO-autoja, joista valita ja siirtyä ajon vihreälle puolelle. Kokeile itse!

Oliko tästä viestistä apua?