Saltar al contenido

Litium-akku sähköautoissa: kesto, hinta ja tulevaisuus

7 de julio de 2023
Litium akku sahkoautoissa kesto hinta ja tulevaisuus

Litium on yksi komponenteista, jotka ovat osa sähköautojen akkuja, mutta tänään mennään askeleen pidemmälle ja selvitetään sen hintaa, kestoa ja sen tulevaisuutta autoteollisuudessa.

Jotkut analyytikot ovat tunnustaneet sen tänä vuonna litiumin hinta on laskenut jopa 70 %. Tämä voi johtaa sähköautojen tuotantokustannusten laskuun; mikä voi keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä johtaa sähköautojen hintojen laskuun. Tämän on ilmoittanut Tesla, yksi suurimmista sähköautojen valmistajista. Muut tuotemerkit eivät ole puhuneet, joten meidän on odotettava, miten markkinat kehittyvät. Siihen asti voit lyödä vetoa a käytetty sähköauto napsautuksista.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan sähköautot ovat tämän vuoden maaliskuussa halventuneet noin 300 euroa tammi-helmikuuhun verrattuna.

Litium, erittäin vaativa yhdiste

Litiumia käytetään akkujen kehittämiseen sähköautoihin, mutta myös hybrideihin, ladattaviin hybrideihin ja jopa lieviin hybridi- tai vetyautoihin.

Tämä autoteollisuuden korkea kulutus vaikuttaa hintoihin ja siten uusien materiaalien etsimiseen autojen akkujen kehittämiseen jollain tavalla sähköistetyllä tavalla.

Tietojen mukaan vuonna 2022 maailmassa louhittiin 76 000 tonnia litiumia ja vuonna 2023 tuotannon odotetaan laskevan 20 000 tai 30 000 tonniin. Kuten olemme kommentoineet, tämä merkitsee mahdollisuutta sähköautojen hintojen laskemiseen merkittävästi. Näin on siitä lähtien Akut ovat uusien ajoneuvojen kallein tuote.

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

On monia epäilyksiä, joita syntyy, ja kyse on siitä, että nämä markkinat ovat erittäin epävakaat. Autoteollisuuden tavoitteena on panostaa sähköistykseen ja saavuttaa kauan odotettu nollapäästö. Siksi sen suurempaa autonomiaa etsiessään tutkitaan erilaisia ​​materiaaleja akkujen kehittämiseen. Puhumme solid-state-akuista tai koboltin ja muiden metallien käytöstä tehokkuuden parantamiseksi.

Oliko tästä viestistä apua?