Saltar al contenido

Kuinka kauan sähköautosi akku kestää?

3 de marzo de 2023
Kuinka kauan sahkoautosi akku kestaa

Yhä useampi sähköauto saapuu markkinoille, myös käytettyjen autojen markkinoille. Ahdistus autonomiasta alkaa vähentyä, mutta herää uusi kysymys, kuinka kauan autonomia kestää? sähköauton akku? Se on ymmärrettävä kysymys, koska tämän ajoneuvon osan vaihtaminen on melko kallista.

Tähän asti, sähköautojen akun kesto on noin 200 000 kilometriä tai noin kahdeksan vuotta, vaikka on totta, että asianmukainen huolto voi auttaa pidentämään tätä aikaa.

Ennen kuin aloitat aiheen, sinun pitäisi tietää joitain sähköautojen akkujen peruskäsitteitä. Ne koostuvat tavallisesti litiumioneista ja on jaettu yksittäisiin soluihin. Tämä kyky mitataan kilowattituntia (kWh); suurempi kilowattimäärä voi tarkoittaa suurempaa autonomiaa.

Miten latausjaksot vaikuttavat akun käyttöikään?

A latausjakso Se on prosessi, jossa akku ladataan ja puretaan. Näiden latausjaksojen toistaminen voi johtaa akun huononemiseen ajan myötä, koska tämä prosessi voi vähentää akun sisältämän energian määrää ja siten pidentää latausaikaa.

Hän lämpöä ja kylmää Ne vaikuttavat merkittävästi sähköautojen akkujen käyttöikään, minkä vuoksi sähköautot on varustettu nestejäähdytyksellä. Lämpimillä alueilla akut kärsivät kuitenkin hieman enemmän. Toinen akkujen käyttöikään vaikuttava seikka on lataaminen pikalatausasemilla. Nämä prosessit tuottavat lämpöä akussa, ja pitkällä aikavälillä se voi vaikuttaa.

Valmistajat suosittelevat, että akun varaustila on aina 20-80 % kapasiteetistaan. Kaikkien näiden tietojen perusteella voimme sanoa, että sähköautojen akkujen käyttöikä voi rajoittua noin 3000 latauskertaa.

Akun kesto, mitä sinun pitäisi tietää?

Ennen kuin laitat kätesi pään eteen, sinun tulee tietää, että jotkut valmistajat ovat suojanneet akkujaan eliniän, kuten Hyundai. Ennen sähköauton ostamista kannattaa kuitenkin käydä läpi kaikki takuun kohdat.

Sinulla ei ole tätä ongelmaa napsautuksia jos valitset yhden niistä käytettyjä sähköautoja jotka ovat saatavilla luettelossamme, koska kaikki yksikkömme on tarkistettu ja varmennettu. Lisäksi voit nähdä näiden ajoneuvojen akun kunnon, jotta sinulla on kaikki tiedot tulevasta autostasi.

Oliko tästä viestistä apua?