Saltar al contenido

Mitä on yhteisautoilu?

25 de abril de 2023
Mita on yhteisautoilu

Hän auton jakaminen Siitä on tullut uusi liikkumisratkaisu, jonka avulla voit liikkua ympäri kaupunkia yrittämättä. Toisin sanoen sen avulla voit mennä minne haluat ilman omaa autoa tai odottamatta julkista liikennettä.

Kuten varmasti tiedät, suurten kaupunkien läpi ajaminen on todellista kidutusta monille kuljettajille. Tähän lisätään uudet päästömääräykset, jotka kieltävät pääsyn tiettyihin palveluihin kaupunkien, kuten Madridin tai Barcelonan, keskustoissa.

Kaikki nämä ainesosat ovat antaneet joillekin yrityksille mahdollisuuden mukauttaa ja kehittää palvelujaan kohti yhteisautoa. Tämä ratkaisu merkitsee suuria säästöjä käyttäjille, jotka tarvitsevat autoa vain satunnaisesti.

Miten yhteisauton käyttö toimii?

Tämä uusi liikkuvuuden malli Se koostuu siitä, että kyseiset ajoneuvot kuuluvat yritykselle, mutta ne voivat olla eri asiakkaiden käytössä, kunhan he tekevät varauksen joko sovelluksen, verkon tai muun tuen kautta. Sinun tarvitsee vain etsiä lähimpänä sijaintiasi oleva auto ja siirtyä sinne, missä tarvitset.

Kun olet päättänyt matkasi, sinun tarvitsee pysäköidä se vain vuokrayhtiön osoittamille alueille. Tällä tavalla ajoneuvo on toisen käyttäjän käytettävissä, joka myös matkustaa tällä ajoneuvolla.

Tämän liikkuvuusratkaisun etuna on, että käyttäjät maksavat vain ajasta, jonka he käyttävät kyseistä ajoneuvoa, joten heidän ei tarvitse maksaa autoon liittyviä veroja, vakuutuksia, huoltoja jne.

Mitkä ovat yhteisauton edut?

Autojen yhteiskäyttö tarjoaa lukuisia etuja sen lisäksi, mitä olemme keskustelleet. On tärkeää huomata, että tämä järjestelmä edistää kestävää liikkuvuutta, koska suurin osa kalustoista on sähköisiä tai ladattavia hybridejä.

Mainitsemiemme taloudellisten säästöjen lisäksi säästyy aikaa, kun ei tarvitse etsiä tiettyä parkkipaikkaa kaupunkien sydämestä. Lisäksi autojen yhteiskäyttöön panostaminen vähentää huolenaiheita, koska sinun ei tarvitse miettiä huoltoa, tarkastuksia jne.

Mutta… Onko kaikki hyvin?

Olemme jo kommentoineet sen etuja, mutta totuus on, että monille kuljettajille tämä ei ole niin täydellinen, koska se pakottaa sinut riippumaan kolmannen osapuolen järjestelmästä päivittäisessä liikkumisessasi, eivätkä he välttämättä aina tarjoa odotuksiasi. . Lisäksi heillä ei ole niin itsenäistä kuin yksityisautolla, koska sen käyttö rajoittuu hyvin kaupunkikeskuksiin. Se ei ehkä ole lopullinen ratkaisu, mutta se voi täydentää yksityisautoamme kaupungin erityistarpeisiin.

Voidaan myös sanoa, että yhteisautoilu sijoittuu yksityisauton, vuokrauksen, taksin ja joukkoliikenteen väliin. Saatat kuitenkin ajatella, että se voi olla hieman monimutkaista. Älä huoli, sillä voit aina ajaa a auton merkki eco käytettyjä paljon halvemmalla kuin luulet. Todellakin, sinulla on se saatavilla napsautuksia.

Oliko tästä viestistä apua?