Saltar al contenido

Mitä lyhenteet HEV, PHEV ja MHEV tarkoittavat?

11 de abril de 2023
hyundai 3

Sähköistys on tuonut uusia lyhenteitä autoteollisuudelle, puhumme lyhenteistä, kuten HEV, PHEV tai MHEVmutta tiedätkö mitä ne tarkoittavat? Voimme sanoa, että ne ovat «lyhenteitä» eri saatavilla olevista teknologioista, mutta lisäksi aiomme tietää niiden tärkeimmät erot. Avain on kyvyssä tulla riippumattomaksi polttomoottorista.

Lievä hybridi tai MHEV

Mild-hybrid-mallit tunnetaan myös lyhenteellä MHEV, mutta myös miedoilla tai kevyillä hybrideillä. Tässä nimenomaisessa tapauksessa tekniikka perustuu sähkömoottoriin, joka toimii itse lämpömoottorin käynnistimenä. Tämä auttaa parantamaan alkuvastetta lisäämällä moottorin vääntömomenttia ja palauttamalla energiaa jarrutettaessa tai hidastaessa.

Voidaan liittää perinteiseen 12 V sähköjärjestelmään tai korkeamman jännitteen 48 V järjestelmään. Tämä tekniikka mahdollistaa polttoaineenkulutuksen ja siten myös päästöjen vähentämisen. Se voidaan yhdistää diesel-, bensiini- ja jopa nestekaasumekaniikkaan. Jotkut MHEV-tekniikalla varustetut mallit ovat Kia Stonichän Fiat 500 tai Hyundai Tucson.

Hybridi tai HEV

Täyshybridisaatiolla on monimutkainen mekaaninen järjestelmä, joka on kehittynyt ajan myötä. The Ensimmäiset hybridit perustuivat rinnakkaiseen rakenteeseen, mutta se on vähitellen muuttunut vetovoimaksi, joka tulee sähkömoottorista, joka on ainoa, joka on kytketty pyöriin.

Polttomoottori tuottaa tehoa akuille. Tämä tekniikka mahdollistaa päästöjen vähentämisen, koska ne voivat kiertää useita kilometrejä täysin sähköisessä tilassa. Joitakin esimerkkejä hybrideistä tai HEV-autoista ovat toyota aurishän Toyota C-HR tai Hyundai Konamuiden joukossa.

mitä phe tarkoittaa

Ladattavat hybridit tai PHEV:t

ladattavat hybridit ne voivat kulkea jopa 60 kilometriä täysin sähköllä, jonka avulla he voivat vähentää päästöjään ja polttoaineenkulutustaan. Monet valmistajat laajentavat valikoimaansa pistokehybridimalleilla. Niissä on akkupakkauksia, joiden kapasiteetti on 1,5-18 kWh.

Jotkut tunnetuimmista plug-in-hybridimalleista ovat Mitsubishi Outlanderhän Vauxhall Grandland X tai Volkswagen Touareg.

Nyt kun tiedät erot lyhenteiden MHEV, HEV ja PHEV välillä, voit valita seuraavan ECO auto. Muistutamme, että napsautuksia voit löytää käytetty auto joka parhaiten sopii tarpeisiisi. Lisäksi toimitamme sen kotiisi alle 24 tunnissa!

Oliko tästä viestistä apua?