Saltar al contenido

FCEV, mikä se on ja mitä nämä lyhenteet tarkoittavat?

21 de diciembre de 2021
1640108989 FCEV mika se on ja mita nama lyhenteet tarkoittavat

Sitoutuminen kestävään liikkuvuuteen saa autoteollisuuden keksimään itsensä uudelleen. Monet autonvalmistajat kehittävät jo tätä tekniikkaa, mutta entämikä on FCEV? Lyhenteet FCEV vastata Polttokennokäyttöinen sähköajoneuvo joka käännettynä espanjaksi tarkoittaa polttokenno-sähköautoa. Näissä sähköautoissa on polttokenno, joka tuottaa sähköä vedyn ja hapen ansiosta.

Kun kysymme itseltämme, mitä FCEV on, meidän on pidettävä mielessä, että näissä sähköautoissa ei ole akkua, niissä on polttokenno, joka on vastuussa energian varastoinnista moottorin käyttövoimaksi. Näissä malleissa on ZERO ympäristömerkki -lta DGT koska ne rekisteröivät vain vesi- ja höyrypäästöjä.

Kuinka FCEV-ajoneuvot toimivat?

Toiminta FCEV-ajoneuvot Se on melko yksinkertaista ja se on, että polttokenno tai kenno tuottaa energiaa vedystä ja hapesta, jonka se vastaanottaa sähkökemiallisen prosessin kautta. Toisin kuin sähköautossa, vetypolttokennomallit tuottavat sähköä ajoneuvon tarpeessa.

Nämä ajoneuvot eivät varastoi energiaa akkuihin, eli polttokenno toimii minivoimalaitoksena. Tämäntyyppisissä ajoneuvoissa vetyä käsitellään tarkoituksena tuottaa energiaa tarpeen mukaan. On tärkeää tietää, että vetyä varastoidaan tiettyihin säiliöihin ja että se kanavoidaan soluun, jossa se sekoittuu ilman hapen kanssa tuottaakseen sähköä. Tästä seoksesta saadaan vettä, joka poistuu kaasumaisessa muodossa pakoputken kautta.

Tuotettu sähkö menee pieneen akkuun, joka vastaa energian jakamisesta sähkömoottoreihin. On tärkeää muistaa, että tämä on a haihtuva kaasu jonka tiheys on 0,0899 kg / kuutiometri. Vaikka tällä hetkellä se vetoaa tämäntyyppiseen polttoaineeseen sen kestävyyden vuoksi, sillä on joitain ongelmia, kuten sen monimutkainen hankinta ja huolto tai jopa sen tankkaus.

Espanjassa niitä on vain seitsemän vesivoimalaa jotka sijaitsevat Huescassa, Zaragozassa, Madridissa, Albacetessa, Ciudad Realissa ja Sevillassa. Hallitus on kuitenkin muutama viikko sitten laatinut «Vetysuunnitelma: sitoutuminen uusiutuvaan vetyyn”Jossa hän aikoo luoda enemmän kuin 150 hydrogeneraattoria Espanjassa vuoteen 2030 mennessä. Kaikki eivät ole ongelmia FCEV-ajoneuvoissa, nämä ajoneuvot tarjoavat a suurempaa autonomiaa ja a paljon nopeampi tankkaus kuin puhtaat sähköiset.

FCEV-autot, mitkä mallit käyttävät tätä tekniikkaa?

Espanjassa on tällä hetkellä saatavilla vain kaksi mallia markkinoilla, vaikka monet merkit kehittävät konsepteja, joissa käytetään tätä ympäristöystävällistä tekniikkaa.

The Toyota Mirai tuli markkinoille vuonna 2014, tehden siitä yhden ensimmäisistä FCEV-tekniikkaa käyttävistä malleista. Se on D-segmenttiin kuuluva sedan, jonka vahvuuksia ovat sen mukavuus ja autonomia. Hänen nimensä Mirai tarkoittaa tulevaisuutta japaniksi ja on juuri julkaissut toisen sukupolven. Nyt sen polttokennojärjestelmä on optimoitu ja siinä on kaksi suurempaa säiliötä. Tämä tarkoittaa, että se tarjoaa 30 % enemmän autonomiaa kuin edeltäjänsä.

Se kiihtyy 0-100 km/h yhdeksässä sekunnissa ja saavuttaa huippunopeudensa 175 km/h. Tämä on mahdollista sen 182 hv:n teholla ja 300 Nm:n maksimivääntömomentilla. Lisäksi se todistaa itsenäisyyden 500 km hänen mukaansa WLTP-hyväksyntäjakso.

Toinen Espanjassa saatavilla oleva vetymalli on Hyundai nexo. Se on SUV, jonka teho on 184 hv ja joka kiihtyy 0-100 km/h 9,5 sekunnissa. Sen huippunopeus on 179 km/h. WLTP-homologointisykliin perustuen tällä päästöttömällä SUV:lla on valikoima 666 kilometriä ja kulutus 0,95 kg vetyä 100 kilometriä kohden.

Vaikka pääset vain näiden kahden mallin ratin taakse, jotkut valmistajat kehittävät prototyyppejä, jotka käyttävät tätä tekniikkaa, kuten BMW i Hydrogen NEXT, Hopium Machina ja jopa Honda Clarity polttokenno joka on jo saatavilla muilla markkinoilla.

Oliko tästä viestistä apua?