Saltar al contenido

Lämpötila vai nopeus, mikä vaikuttaa enemmän sähköauton autonomiaan?

12 de abril de 2023
temperatura o velocidad como se gasta antes la bateria del coche electrico

Onko sinulla mielessäsi harppaus sähköistämiseen? Jos vastaus on kyllä ​​tai sinulla on jo sähköauto, olet ehkä joskus kysynyt itseltäsi tämän kysymyksen. Mikä vaikuttaa eniten sähköauton autonomiaan, lämpötilaa tai nopeutta? Älä huoli, sillä me poistamme epäilyksesi.

geo-välilehti on tuottanut raportin, jossa analysoituaan yli kolme miljoonaa matkaa ja puoli miljoonaa tuntia ratissa se on kyennyt vastaamaan kysymykseen, jonka esitämme itsellemme. Lämpötila vai nopeus, mikä vaikuttaa enemmän sähköauton autonomiaan?

On tärkeää huomata, että kaikki tiedot on kerätty telemaattisten työkalujen ansiosta ja ovat täysin anonyymejä. Samoin sähköautojen lämpötila- ja nopeusraportin laatinut taho on huomauttanut, että tavoitteena on ollut «ymmärtää paremmin lämpötilan ja nopeuden suhteellinen vaikutus sähköajoneuvojen autonomiaan».

Lämpötila vai nopeus, mikä vaikuttaa enemmän sähköautojen autonomiaan?

Asiantuntijat ovat huomauttaneet, että «luottamuksen luominen itsenäisyyteen sähköautot on olennainen sen laajalle leviämiselle, ja tämän analyysin avulla käyttäjät voivat tutkia kahta tärkeää kantamaan vaikuttavaa tekijää: ulkolämpötila ja ajoneuvon vastus eri nopeuksilla.

Siksi «jos ajettavien kilometrien maksimointi on etusijalla, riippumatta siitä, ajaako sitä sedanilla vai pakettiautolla, on parempi valita hitain reitti», he lisäsivät.

Jos mennään asiaan, niin saadaan selville se tekijä, joka vaikuttaa eniten sähköautojen autonomiaan eli se, että alhaisilla nopeuksilla lämpötila voi merkittävästi vaikuttaa autonomiaan, kun taas suuremmilla nopeuksilla ajettaessa lämpötila vaikuttaa paljon vähemmän. laajuus.

Toinen huomioitava seikka on ajettavan ajoneuvon tyyppi, koska myös kori vaikuttaa auton autonomiaan. The isommat sähköautot, he menettävät autonomian nopeammin, jos nopeutta lisätään; Siksi voimme sanoa, että ainutlaatuisia tuloksia ei ole, vaan se riippuu ajoneuvotyypistä, matkatyypistä ja myös lämpötilasta.

Raportti on paljastanut, että paras strategia sähköauton autonomian optimoimiseksi liittyy kyseisen matkan suunnitteluun ja kontekstiin. Jos matkustat esimerkiksi pikateillä, tulee välttää liiallista turvallisuutta, kun taas lyhyemmille matkoille tulee huomioida lämpötila.

Oliko tästä viestistä apua?