Saltar al contenido

Kuinka poistaa liimajäämät moottoripyörästä

6 de agosto de 2021
article como eliminar restos adhesivos moto

Yksi niistä asioista, jotka meidän on joskus kohdattava puhdistettaessa moottoripyöräämme, on käytä tilaisuutta poistaa kaikki liima että aika ja elementit ovat heikentyneet (erityisesti aurinko on erittäin julma monien tarrojen musteelle ja muoville). Tai ehkä olimme erittäin innostuneita jonkin tai jonkun, kuten ratsastajan, aikaan, ja olosuhteet ovat muuttuneet ja haluamme vaihtaa moottoripyöräkoristeitamme … Tai ehkä olemme vaihtaneet sponsoreita ja meidän on poistettava edelliset laittaa uudet. Kaikki nämä tapaukset sisältävät liiman ja lisäksi liiman jäännösten poistamisen, jotka todennäköisesti jäävät sen muoviosan poistamisen jälkeen.

Ensimmäinen asia, joka helpottaa liiman poistamista, on kokeile kohtuullista lämpöä: tämä auttaa liimaa pehmentymään ja joissakin tapauksissa vain tämän avulla on mahdollista poistaa liima ja sen liima jättäen täydellisen tasoituksen. On myös muistettava, että jos päällysteemme on maalattu (se ei ole sävytettyä muovia tai kestävää lakkaa) ja liima on päällä, meidän ei ole vaikea ottaa maalikerrosta liiman kanssa ja jos tarkoituksemme oli sijoittaa toinen päälle (kuten «sponsorien vaihdolla» …) tämä ei ole kovin vakavaa, mutta jos halusimme puhdistaa sen … kyllä! Kuinka lämmitämme sen? Hyvin yksinkertainen, hiustenkuivaajalla ilman, että se menee liian lähelle tai laittaa sitä liian kuumaksi.

Kuumailmapistooli (jota käytetään kaupoissa tai maalin poistamiseen) voi olla liian voimakas ja polttaa pinnan, mutta hiustenkuivaajalla on yleensä vähemmän äärimmäisiä lämpötila -alueita ja se on vähemmän aggressiivinen. Annamme kuumaa ilmaa liimalle, joka liikuttaa sitä ympyröissä ja varmistaen, ettei se kuumene liikaa (jotta sitä voidaan koskettaa kädellä muutaman sekunnin ajan polttamatta).

Kuumana aloitamme liiman nostamisen ja näemme kuinka kuuma liima mahdollistaa sen poistamisen varovasti. Tarvittaessa voimme auttaa itseämme lastalla, mutta emme koskaan metallisella, joka naarmuttaisi moottoripyörän suojaa: voimme käyttää puu- tai muovilavaa lämmönkestävä, sellainen kuin keittiössä.

Kun olemme poistaneet liiman, meillä saattaa olla jäämiä liimasta: ole varovainen, ettet käytä mitään liuotinta (asetonia, alkoholia, tärpättiä jne.), Koska useimmat niistä ovat erittäin aggressiivisia lakka- ja muovimaalilla. jopa jotkut siitä, että Ilmeisesti se ei jätä jälkiä, joten halot tai mattapinnat voivat ilmaantua sen pitkäaikaisen kemiallisen vaikutuksen vuoksi. Millä voimme poistaa liiman jäännökset? No, öljyllä WD40 on yksi niistä asioista, jotka se onnistuu tekemään erittäin hyvin: lisäämme pienen määrän, hieromme sitä liinalla ja näemme, kuinka liima poistetaan melkein maagisella tavalla moottoripyörä. Sen avulla voimme myös hieroa hyvin, kun liima on poistettu, jättäen maaliin kiillotetun viimeistelyn, ja jos haluamme pestä moottoripyörän tai sen osan myöhemmin, lopetamme työn.

Oliko tästä viestistä apua?