Saltar al contenido

Kuinka tunnistaa ja ratkaista musta savu dieselautossa?

10 de enero de 2023
Kuinka tunnistaa ja ratkaista musta savu dieselautossa

Jos dieselautosi puhalla mustaa savua sinulla on ongelma. Se on yksi suurimmista peloista, joita dieselajoneuvojen kuljettajat kärsivät. Tänään kerromme sinulle, kuinka havaita tämä ongelma ja mitä sen pitäisi olla, jotta voit ratkaista sen mahdollisimman pian.

Tämä on helposti havaittavissa oleva vikakoska sen voi nähdä paljaalla silmällä. Ihmiset eivät yleensä ymmärrä sitä, koska se näkyy ajon aikana, mutta muut kuljettajat voivat ilmoittaa ongelmasta, jos he huomaavat sen ajon aikana.

Normaali asia on, että musta savu a diesel auto Se ei estä sinua ajamasta, mutta aiheuttaa vakavan ongelman ajoneuvon toiminnalle. Joskus käy niin, että dieselautosta tulee mustaa savua normaaleissa olosuhteissa, mutta on normaalia, että kyseessä on vika, joka voi lisäksi aiheuttaa ongelmia ITV:n ohituksessa.

Mitä tarkoittaa dieselauton musta savu?

mustaa savua a diesel auto osoittaa, että diesel ei pala ja siksi palaminen on epätäydellistä tai tehotonta. Dieselautot ovat yleensä saastuttavampia ja tästä syystä asennettiin korkeassa ja tasaisessa lämpötilassa toimiva hiukkassuodatin.

Joskus tapahtuu, että virtaus katkeaa tai kärsii epäsäännöllisyydestä, varsinkin jos ajat paljon kaupungissa, jossa dieselautotkuten muutkin ajoneuvot, kärsii enemmän kuin on tarpeen. Näin ollen dieselautosi suodatin ja järjestelmä tukkeutuvat alhaisilla kierroksilla ja estää oikean toiminnan, mikä johtaa siihen ärsyttävään mustaan ​​savuun.

On syytä muistaa, että dieselautot Ne ovat parempi vaihtoehto pitkille matkoille ja kaupungin ulkopuolelle. Joka tapauksessa dieselauton imusarja voidaan puhdistaa joko tähän tehtävään sopivilla tuotteilla tai jopa pienillä kiihdytyksillä kaupunkireittien ulkopuolella.

Mikä on hiukkassuodatin ja miten se korjataan?

Kuten olemme kertoneet, hiukkassuodatin on suunniteltu siten, että dieselautot olivat vähemmän saastuttavia. Se on komponentti, joka ei yleensä aiheuta ongelmia, mutta se on tarkistettava. Autoissa, joilla on merkittävä kilometrimäärä, sen tehokkuus saattaa heikentyä, joten se on esimerkiksi muutettava alkaen 120 000 kilometriä.

Jotkut nykyaikaiset autot pystyvät antamaan varoituksen ohjauspaneelissa tai ohjausyksikössä, kun c:n hiukkassuodatinoche diesel lakkaa toimimasta, mikä estää sitä päästämästä mustaa savua ennenaikaisesti. Muita komponentteja, jotka sinun tulee ottaa huomioon tämän ongelman ratkaisemiseksi, ovat suuttimet.

Mitkä ovat dieselauton suuttimet?

Auton ruiskutussuuttimet ovat ne, jotka vastaavat siitä, että jokaiseen sylinteriin syötetään juuri oikea polttoaine juuri sillä hetkellä. Ne toimivat korkeassa paineessa ja niitä on syötettävä polttoaineella, joka ei sisällä epäpuhtauksia, minkä vuoksi on tärkeää, että polttoainesuodatin on hyvässä kunnossa.

Mikä on dieselauton virtausmittari?

Dieselauton virtausmittari on toinen tärkeä komponentti vianmäärityksessä tai ongelman määrittämisessä, kun dieselautosta tulee mustaa savua. Se on anturi, joka ilmoittaa ajoneuvon ohjausyksikölle siitä, kuinka paljon polttoainetta ruiskutetaan imuaukon kautta tulevan ilman perusteella.

Jos virtausmittari ei toimi oikein, se saattaa tulkita, että polttoainetta on kuljettava enemmän kuin pitäisi. Muiden osien, kuten hihojen, kunnon tarkistaminen ei haittaa, koska niissä saattaa olla vuotoja, jotka aiheuttavat mustaa savua diesel auto.

Huolto mustan savun estämiseksi

Kun näet dieselautostasi tulevan mustaa savua, tulet katumaan ensimmäinen asia, että et ole tehnyt asianmukaista huoltoa. Tästä muistutamme aina Clicarsissa: paras strategia näiden ongelmien välttämiseksi on tarkistaa ja hemmotella ajoneuvoasi.

Milloin tahansa vuodesta sinä diesel automutta myös bensiiniä, sinulla on oltava ajan tasalla olevat elementit, kuten:

  • Ilmansuodatin
  • Öljynsuodatin
  • Polttoaineensuodatin

Dieselautosi näiden osien oikea toiminta estää sinua saamasta vikoja tai ainakin vähentää mahdollisia ongelmia, kuten mustaa savua.

Vältä pahaa savua Clicarsin avulla

Jos Clicars-autoille on tunnusomaista jokin, se on ehdottomasti tarkistettava. 250 tarkastuspisteen järjestelmämme ansiosta Good Hand -ajoneuvot saavuttavat asiakkaidemme, joiden joukossa toivomme sinun olevan ;), parhaassa mahdollisessa kunnossa. Emme halua pahoja huuruja, vaan haluat sen sijaan hengittää raitista ilmaa käytettyyn ja käytettyyn dieselautoosi!!

Oliko tästä viestistä apua?