Tietää kuinka vaihtaa auton sulakkeet Se on paras tapa päästä eroon useammasta kuin yhdestä ongelmasta. Tehtävä, joka sisältää epäillyn sulakkeen paikantamisen, palamisen tarkistamisen ja sen vaihtamisen sopivaan.

Tässä artikkelissa selitämme myös, kuinka varautua tähän tilanteeseen ja miten se tehdään myös ilman sulakeklipsiä. Erittäin hyödyllinen työkalu, jota kaikki eivät valitettavasti ole vaihtaneet sulaketta ensimmäistä kertaa.

paikanna sulake

Useimmissa tapauksissa se, mikä saa meidät etsimään palanutta sulaketta, on se jokin on lakannut toimimasta ajoneuvossa. Siksi ensimmäinen asia on katso käyttöohjeesta mikä sulake on kysymyksessä. Yleensä tulee kaavio joka osoittaa, mihin sähköjärjestelmään kukin kuuluu. Esimerkiksi: radio, etuvalot, takavalot jne. Vaikka tämä voi tulla myös itse sulakerasian kannesta.

Jos haluat vaihtaa nämä sulakkeet, sinun on irrotettava tuhkakuppi keskikonsolista

Joka tapauksessa ohjekirja yleensä myös ilmoittaa missä sulakekotelot sijaitsevat. Jos ei, tavalliset paikat ovat muovilaatikossa, joka sijaitsee moottoritilalaatikossa kojelautatakana hansikaslokerotrimmauksen jälkeen keskitunneli tai sisällä runko.

Kun olet paljastanut ne, voit jokainen sulake on numeroidussa paikassa (yksityiskohta, joka joillakin merkeillä on). Jos ei, sulakekaaviossa on tunnistettava muoto kaaviossa, jotta voit paikantaa etsimäsi.

Tarkista, onko sulake palanut

Silmämääräinen tarkastus

Ennen sulakkeen vaihtoa loogisin asia on tarkistaa, onko se palanut. Silmämääräinen tarkastus on helpoin, ainakin sulakkeilla, joissa se voidaan tehdä. Sinulla ei ole ongelmia terätyypin kanssakuitenkin kanssa hammastyyppisiä, joita et ehkä pysty tekemään. Kuvasta näet minkälaisia ​​sulakkeita nämä ovat.

Katso, onko sisällä oleva metalli rikki

A palanut sulake on sisäinen yhteys katkennut koska ylimääräinen ampeeri on ylikuormittanut materiaalia ja se on sulanut.

Testivalolla

Tämäntyyppiset työkalut ovat erittäin halpoja ja helppoja löytää. Käytä myös testivaloa sulakkeita ei tarvitse irrottaa, kunhan niissä on pari metallipintaa päässään. He ovat siellä juuri tätä testiä varten. Noudata seuraavia ohjeita:

  • Aseta krokotiili klipsi puree joitain metalliosa kehosta taikinan tekemiseen. Voit myös laittaa sen akun negatiiviseen napaan, jos se on lähellä.
  • Kosketa kärkeä kahta metallipintaa vasten joiden päällä on paljaat sulakkeet.
  • Jos valo molemmissa pinnat sulake on okjos se ei käynnisty, se on palanut.

Merkintä: Sinun tulee olla tietoinen siitä, että jotkut sulakkeet saavat virtaa vain, jos moottori on käynnissä. Heille tämä testi on suoritettava moottorin joutokäynnillä.

Voit tarkistaa sulakkeet yleismittarilla.

yleismittarin kanssa

Yleismittarilla tai yleismittarilla voidaan myös testata sulake joko irrottamalla se tai jättämällä se paikalleen. Näin se tehdään, kun se on poistettu:

  • Aseta yleismittari jatkuvuustilaan.joka on merkitty kaiuttimen symbolilla tai nuolella, jonka lopussa on pystyviiva.
  • Kytke musta johto yhteisessä yhteydessä (COM) ja punainen lanka yhteydessä, jossa on O-kirjain. Usein siihen liittyy muita symboleja, kuten VOHz.
  • Aseta kärki jokaiseen liitosterään (alhaalta tulevat sisäosat). Jos kuuluu äänimerkki Se tarkoittaa sitä sulake on okJos ei, se on sulanut.

Merkintä: Tätä menetelmää käytetään pääasiassa sulakkeille, joita ei voida tarkastaa silmämääräisesti tai testivalolla.

Terä- ja pyörätyyppiset sulakkeet

Ja tässä on tapa käyttää yleismittaria irrottamatta sulakkeita:

  • Tärkeä: tätä testiä ei saa tehdä moottorin ollessa käynnissä tai nykyisten vuotojen kanssa. Siksi on parempi, että et käytä sitä, jos et ole selvillä siitä.
  • Muuten sama kuin sulakkeiden kanssa. Eli laita yleismittari jatkuvuustilassa.
  • Aseta kukin kärki sulakkeen pään metallipinnoille. Jos yleismittari piippaa, sulake on kunnossa., mutta, se on sulanut.

Vaihda palanut sulake

Sulakkeiden vaihto on helppoa, kun löydät laatikon ja palaneen

Sulakkeen irrottamiseksi normaalisti sinun on käytettävä sopivaa puristinta. Mukana tulee varasulakepaketit, joita ei haittaa pitää autossa näitä tapauksia varten.

Merkintä: Tee se hänen kanssaan moottori pois päältä ja kanssa avain poistettu.

On tarpeen varmistaa, että huonon sulakkeen korvaamiseen käytettävä sulake on oikean kokoinen. Se on numero, joka on kirjoitettu sulakkeen yläosaan. Jos käytetään yksi erittäin korkealla ampeerillaon mahdollista sytyttää tulipalo auton sähköjärjestelmä ja aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa kuin pelkkä palanut sulake. Pienempi sulake palaa nopeasti.

Kuinka poistaa sulake ilman pihtejä

Auton sulakkeet voidaan irrottaa hienosti pihdeillä, mutta myös ilman sitä

Nyt kun tiedämme, mikä sulake on viallinen, on aika vaihtaa sulake. Jos he eivät tule ulos käsin, helpoin tapa irrottaa sulake ilman pihtejä on kahdella pienellä litteällä ruuvimeisselillä. Tietysti erittäin huolellisesti, kaikki pois autosta ja käytä eristäviä käsineitä.

Aseta pienet litteät ruuvitaltat sulakkeen kummallekin puolelle ja kallista se varovasti ylös. Joka tapauksessa, aina on parempi ostaa niitä kiinnitä sulakkeet autotarvikeliikkeessä tai suuressa supermarketissa, kuten Alcampo tai Carrefour.

Milloin sulake pitää vaihtaa

Normaalisti palanut sulake on varoitus siitä, että autossa on jotain vialla. Joka tapauksessa, palaneen sulakkeen vaihtaminen on hyvä käytäntö nähdäksemme, oliko se täsmällinen epäonnistuminen tai voimmeko ainakin suorittaa matkan.

Meidän on vaihdettava sulakkeet nähdäksemme, onko ongelma korjattu, jos ei, korjaamolle

Esimerkiksi yöllä tiellä ajamiseen tarvitaan valoja ja jos ajovalot katoavat on parempi pysähtyä katsomaan mitä tapahtuuennen kuin jatkat ja aiheutat valitettavan onnettomuuden tai kärsit siitä.

Ottaen huomioon, että tällä hetkellä auto toimii erittäin hyvin ja polttimot eivät ole palaneetseuraava askel on tarkista onko sulake palanut. Näin ongelma voidaan korjata nopeasti pitämällä nämä vinkit ja temput mielessä ja tietäen, mistä etsiä.

Varaudu siihen, kun joudut vaihtamaan sulakkeen

Autossa on aina varasulakkeita.

Ensinnäkin on varauduttava hyvin kaikkiin mahdollisiin tapahtumiin, mikä tarkoittaa, että autoon oikeat sulakkeet on käsillä, ei autotallissa, ne ovat hyödyttömiä siellä. Samoin mistä tahansa läheisestä kaupasta saat hyvän hinnan varasulakesarja mihin tahansa hätätilanteeseen.

Sulakkeita on yleensä kolmea eri kokoa, pieni tai mini, normaali ja maxi.. Mini- ja normaalikokoiset sulakkeet ovat värikoodattuja. Maxi-kokoiset sulakkeet on puolestaan ​​koodattu eri värillä kuin mikään muu sulake.

Siksi on tärkeää varmistaa asia sulakkeen ampeerimäärä paikantaaksesi sen oikein. Et voi edes luottaa pätevään mekaanikkoon virheiden tekemiseen, joten auton sulakkeiden vaihtamisen tunteminen ja odottamattomien vaurioiden varautuminen on täydellinen tapa varmistaa, ettei autosi kärsi. viat sen sähköjärjestelmässä yöllä .

Kuvat – Zach Dischner, Ivan Radic, Nenad Stojkovic, Mitch Barrie