Saltar al contenido

Kuusi näppäintä, jotka selittävät, miksi nopeusrajoitusta ei koroteta

12 de agosto de 2021
Kuusi nappainta jotka selittavat miksi nopeusrajoitusta ei koroteta

Kysymys on herännyt monesti ympärillämme: miksi moottoriteiden ja moottoriteiden nopeusrajoitus on 120 km / h, jos autossani on tarpeeksi hevosvoimaa saavuttaa 160 km / h melkein vahingossa? Monimutkainen ongelma, jossa on paljon tekijöitä, jotka on analysoitava askel askeleelta.

1. TILANNE
Vastaus edelliseen kysymykseen on yhtä yksinkertainen kuin monimutkainen: auto on riippuvainen enintään kolmesta ministeriöstä, joilla on erilainen rooli, ja neljäs, joka haluaa kertoa mielipiteensä ajoittain.

  • Pääosan esittäjä. Liikenteen pääosasto, joka on valtion elin, joka on omistettu valvomaan teidemme moitteetonta toimintaa, auttamaan niitä, joilla on ongelma, ja asettamaan syytteeseen ja sakotamaan niitä, jotka eivät noudata sääntöjä, riippuu ministeriöstä. Sisustus.
  • Toinen näyttelijä. Tiet, niiden rakentaminen ja ylläpito riippuvat kehitysministeriöstä, eivätkä tämän elimen päätökset aina kulje käsi kädessä sisäministerin päätösten kanssa, eivätkä ne riitä järjestelmän moitteettomaan toimintaan.
  • Kolmas näyttelijä. Terveysministeriöllä on myös johtava rooli, jonka tehtävänä on auttaa niitä, jotka kärsivät onnettomuudesta teillämme. Hänen asemansa vastustaa nopeusrajoituksen nostamista.
  • Vieraileva näyttelijä. Ympäristöministeriö antaa aika ajoin myös lausunnon ja ilmoittaa autoteollisuudelle, kun se haluaa varoittaa saastumisesta. Se edistää muun muassa vaihtoehtoisia liikkumispäiviä ja kannustaa jättämään auton kotiin julkisen liikenteen hyväksi.

Kaiken edellä mainitun avulla muodostetaan monimutkainen yhtälö, jossa jokaisella osallistujalla on hyvin erityinen asema, jota on vaikea sovittaa muiden kanssa.

2. LAKI JA ERITTÄVÄT PYYNTÖT
Nykyiset liikennesäännöt on luotu vuonna 1972. Se tehtiin hyvin erilaiselle ajoneuvotyypille kuin nykyinen, ja turvajärjestelmät olivat kaukana nykyisistä, ja se perustui öljykriisi. Nykypäivän autojen kulutusta ja päästöjä on kuitenkin vähennetty merkittävästi.

Sittemmin rajaa on alennettu ajoissa, kuten vuonna 2011, kun José Luis Rodríguez Zapatero oli hallituksen päämiehenä, moottoriteillä ja moottoriteillä sallittu enimmäismäärä laskettiin 110 km / h muutaman kuukauden ajan.

Kolme operaattoria korvaa signaalin. / claudio alvarez

Päinvastoin, oli viitteitä siitä, että nopeusrajoituksen lisäys tapahtuisi, kun Liikennesäännöt 25. helmikuuta 2013, johon sisältyi nopeuden nostaminen 120 km / h: sta 130 km / h: een. Se ei ole valmistunut yli kahteen vuoteen.

Ennen kansanpuolue itse esitteli ehdotus ei laki marraskuuta 2012 ollessaan hallituksessa ehdottomalla enemmistöllä, jolla hän ehdotti enimmäisnopeuden nostamista 140 km / h moottoriteillä liikenteen lisäämiseksi. Se ei mennyt eteenpäin.

Idea on kuitenkin edelleen pöydällä. Jonkin sisällä keskustelu järjestettiin tänä vuonna, ennen 26J -vaaleja, joihin Kansanpuolueen edustajat osallistuivat, PSOE, Unidos Podemos ja Ciudadanos sopivat olevansa halukkaita nostaa rajaa nopeudella 130 km / h. Edellytyksenä oli, että infrastruktuuria ja signalointia oli parannettava.

3. KEHITYS- JA TIEDEMINISTERIÖ
Parannuksen toiveet ovat kaukana todellisuudesta. Espanjan tieliiton mukaan vuosina 2009–2015 investointi huoltoon moottoriteistämme laski 59%. Lisäksi talousarvio edustaa vain 0,4% BKT: sta, vastaava luku kuin 1980 -luvulla, jolloin tarpeet olivat erilaiset.

Tästä yhdistyksestä he varoittavat, että tiet tarvitsevat merkittäviä investointeja. Hänen mielestään, jos se jatkuu näin, se on tehtävä uudet tiet jo rakennettuihin, ja vuonna 2020 joudutaan rakentamaan käytännössä kokonaan uusi tieverkosto.

Yksi hallituksen, autonomisten yhteisöjen ja neuvostojen ongelmista on se, että Espanjassa niitä on yhteensä 166 284 kilometriä. Tämä Euroopan tärkein tieverkosto osoittaa, että se on ollut tietoisempi avata uusia teitä kuin niiden ylläpito.

Nopeusrajoitus

4. KULJETTAJAT: KYLLÄ, MUTTA EI
Espanjan väestö on jo osoittanut useita kertoja kiinnostus nostaa rajaa nopeus. Tämä heijastui Espanjan kuninkaalliseen autoklubiin ensimmäisessä espanjalaisessa kuljettajien observatoriossa esitellyssä tutkimuksessa: jopa 80% kyselyyn osallistuneista kannatti rajan nostamista 130 km / h.

Kuitenkin, uhriliitot, joilla on yleensä terveysministeriön tuki, väittävät, että maksiminopeuden nostaminen 20% lisää kuoleman uhreja. Ja tässä pääsemme opintojen vaihtoon, jossa kaikki asiasta kiinnostuneet puristavat lukuja, kunnes löytävät kohdan, joka kiinnostaa heitä eniten.

Jotkut huomauttavat, että onnettomuudet johtuvat kuljettajan tylsyys suhteellisen pienellä nopeudella, kun otetaan huomioon, että nykypäivän autot on varustettu upeilla äänieristysjärjestelmillä, jousituksilla ja erittäin korkealla mukavuudella. Kun ajat tänään nopeudella 120 km / h, se antaa vaikutelman, että matkustat nopeudella pienempi nopeus.

5. POT: N ASEMA
DGT myöntää, että 72,8% kuolemista tapahtuu vuonna takateitä ja että «sopimaton nopeus» on syy alle yhdelle 10% onnettomuuksista, kun taas häiriötekijöitä esiintyy 42 prosentissa korvausvaatimuksista ja 26 prosentilla kuolleista ei ollut turvavyötä.

Vaikka onnettomuuksia sattuu kaupungeissa ja sivuteillä, kolme neljästä tutkat Ne ovat moottoriteillä. Ne sijaitsevat yleensä pitkillä suorilla tai pisteissä, joissa suurin sallittu nopeus on pienempi, eivät onnettomuuspitoisuudella. Monet kuljettajat ajattelevat, että heidän kohde Se ei ole nopeuden vähentäminen, vaan valtion kokoelman lihottaminen.

Nopeusrajoitus

6. MUIDEN MAIDEN VASTAISET REALITEETIT
Viime vuosina, kunnes 17 maata EU: n 28 jäsenvaltiosta on nostanut rajan tiellään, suurin osa 130 km / h. Muut tykkää Bulgaria tai Puola, nopeudella 140 km / h, eivätkä ne ole juuri niitä, jotka voivat ylpeillä parhaasta infrastruktuuriverkosta.

Samassa edellä mainitussa seurantakeskuksessa esitettyjen ja RACE: n edistämien tietojen mukaan maat, joissa onnettomuudet ovat alhaisimmat, mallas (raja 80 km / h), Alankomaat (130 km / h) ja Yhdistynyt kuningaskunta (112 km / h). Joten on vaikea vahvistaa a nopeuden ja onnettomuusasteen välinen suhde, ja kyllä, onnettomuusasteen ja infrastruktuurien tilan välinen suhde.

Yksi mielenkiintoisista tapauksista löytyy osoitteesta Saksa, missä on olemassa Autobahn, joillakin moottoriteillä, joilla sillä on osa ilman nopeusrajoitusta, lukuun ottamatta huonoja sääolosuhteita. The suositus kiertämään nopeudella 130 km / h, mutta autoja, jotka ylittävät nopeuden, on helppo löytää 200 km / h. Eivätkä he erottele erityisesti onnettomuusluvuistaan. Yksi syy voi olla näiden teiden hyvä kunto, ja ehkä siksi, että heillä on toinen filosofia ajokäyttäytyminen.

Oliko tästä viestistä apua?