Saltar al contenido

Kymmenen avainta ajamaan sumussa ilman pelkoa

1 de agosto de 2021
Kymmenen avainta ajamaan sumussa ilman pelkoa

Kun kylmä sää Espanja iskee, sumut näyttävät lähes aina vaikeuttavan asioita osalla maan teitä. Ajaminen sumussa Se on erittäin vaarallista, joten ensisijainen ratkaisu on maksimoida huomio ja noudattaa näitä vinkkejä.

Käytä valoja oikein

Yksi yleisimmistä virheistä on turvautua kaukovaloihin, jolloin saavutetaan päinvastainen vaikutus: nämä valot heijastuvat sumussa ja heikentävät näkyvyyttä ja häiritsevät myös muita kuljettajia. Siksi meidän on valittava lähivalot ja seisontavalot.

Siinä tapauksessa että sumu, On huomattava, että niitä ei voida käyttää vapaasti; etuosat ovat valinnaisia, mutta takat eivät. Niitä on käytettävä, kun sumu on hyvin tiheää ja ne ovat välttämättömiä nähdäksemme. On kuitenkin myös pakko sammuttaa ne, kun niiden käyttö voi häikäistä loput: ne ovat kiellettyjä liikenneruuhkissa tai kun sumun tiheys on pienempi

Lisää turvaetäisyyttä

Vaikka vertailupiste edessäsi voi antaa väärän turvallisuuden tunteen, ajaminen liian lähellä edessä olevaa autoa on vaarallista. Turvaetäisyyden noudattamatta jättäminen lisää törmäysriskiä ja vielä enemmän sumussa ajaessa. Vaihtoehto? Hyvä valojen käyttö.

Säädä nopeutta

Anna itsesi viedä halusta luopua siitä näkyvyyden heikkeneminen (ja kaasun lisääminen enemmän kuin on tarpeen) on ilkeä idea. On loogista ajatella, että jos et näe, mitä on edessä, ehkä enemmän tai vähemmän, kilometrin päästä ilmestyvät auto ei ole aikaa reagoida.

Varo mustaa jäätä

Aina ja etenkin sumussa ajaessa jarrua on painettava varovasti pyörien pulssin hallitsemiseksi paremmin. Älä unohda, että on mahdollista tavata niin sanottua mustaa jäätä. Tämä vaarallinen ilmiö ilmenee, kun asfaltti on nollassa (tai vähemmän) ja sumu joutuu sen kanssa kosketuksiin, jolloin kondensoitunut vesi jäätyy ja jalkakäytävä muuttuu vaarallisen liukas. Jääkerros on niin ohut, että sitä ei juuri voi nähdä, mikä tekee siitä vielä petollisemman.

Jarrutus ajoittain

On suositeltavaa jarruttaa ajoittain, koska se myös lähettää valosignaaleja takana oleville ajoneuvoille ja tallentaa siten auton sijainnin pidemmälle.

Älä pysähdy olkapäähän

Olkapäällä pysähtyneestä autosta voi tulla este tai häiriötekijä muille kuljettajille. Se on myös melko toistuva vaihtoehto: pysähdy kaistan ulkopuolelle ja odota, että sumu haihtuu hieman. Se ei ole hyvä idea ja paras asia on, jos haluat lopettaa, odota seuraavaa huoltoasemaa.

Pysy samalla kaistalla

Mitä vähemmän ajosuuntaa muutetaan, sitä parempi. Joskus on houkutus keskittää ajoneuvo kahden kaistan väliin ajaakseen helpommin, mutta on helppo tulla esteeksi muille. Sumussa ajaessa on parasta pysyä kiinnitetty kaistalle ilman ohjausta, vain eteenpäin.

Pysy valppaana

Ehkä joku, joka asuu alueella, jossa sumu on yleistä, ajaa niin luottavaisesti, että luottaa. Sumu on aina turvallisen ajon vihollinen, joten älä anna vartijasi alas, vaikka tiedät tien tuuma kerrallaan.

Poista sumu tuulilasista

Näkyvyydelle ei ole muita esteitä kuin sumu jo tuo. Siksi pyyhkimen pesin Niiden on toimittava ajoittain, ja ikkunan on aina oltava avoin auton sisällä, jopa tarvittaessa avattava ikkunat muutaman sekunnin ajan.

Ole varovainen eläinten kanssa

Eläimet voivat myös hämmentyä ja tien tai alueen mukaan jopa ylittää tien. Hirvet, kissat ja muut eläimet voivat tulla tapaamaan sinua tahattomasti aiheuttaen vaarallisen tilanteen.

Oliko tästä viestistä apua?