Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Mikä saa kuljettajan ylittämään nopeusrajoituksen? Tämän kysymyksen esitimme itsellemme nähdessämme Fundación Línea Directan tutkimuksen. Olemme käyttäneet hetken miettiäksemme useita syyt. Tämän tutkimuksen mukaan 43 % kuljettajista sanoo ylittävänsä säännöllisesti nopeusrajoitukset teillä.

Kyllä, nopeus on edelleen erittäin tärkeä ongelma liikenneturvallisuuden kannalta. Ilmeisesti viimeisen vuosikymmenen aikana on sattunut yli 100 000 onnettomuutta, joista 150 000 on loukkaantunut ja kuollut, onnettomuuksissa, joissa on ollut osallisena ylinopeutta. Itse asiassa joka neljäs tiellä kuollut kuoli ylinopeudessa. Vaikka ehkä jokaista onnettomuutta pitäisi tutkia tarkemmin, etkö usko?

ehkä niitä on olemassa eri syistä, miksi onnettomuus on tapahtunut tietyissä tapauksissa. Koska jos törmäät 130 km/h moottoritiellä äkilliseen esteeseen, käännyt ja menetät hallinnan, johtuuko se siitä, että ajoit liian nopeasti?

Mutta palatakseni alun kysymykseen, noin mikä saa meidät ylittämään nopeusrajoituksetolemme miettineet useita vastauksia.

Ajamme 120 km/h, kuten vanhempamme ja isovanhempamme tekivät 70-luvulla Seat 600:lla

Vanha auto ja nykyisen auton turvallisuus

Ensinnäkin uskomme siihen Tietyillä moottoriteillä ja moottoriteillä 120 km/h näyttää meistä erittäin alhaiselta nopeudelta nykyisille ajoneuvoille.. Joka kerta meillä on turvallisempia autoja, joissa on komponentteja, kuten renkaita, jarruja tai tunnettuja turvajärjestelmät jota ei ollut edes olemassa, kun tämä yleinen pikatien nopeusrajoitus määritettiin.

Ja se on, että, muistamme, meillä on a 120 km/h rajoitus moottoriteillä 1970-luvun lopulta lähtienkun suuri osa espanjalaisista matkusti vielä Seat 600:lla, Renault 4:llä, Citroën 2CV:llä tai Seat 124:llä. Ajoneuvot, jotka saavuttivat tuon nopeuden vaikeuksitta.

Muuten, tutkimus kommentoi myös, että «Kuljettajista 70 prosenttia ei usko, että sakkojen tarkoitus on yksinomaan liikenneturvallisuus, kun taas 1,7 miljoonaa kannattaa nopeusrajoitusten dekriminalisointia. Lisäksi 36 % kannattaa ajatusta tutkien sijoittamisesta yksinomaan onnettomuuskeskittymisalueille (TCA) tai vaarallisiin paikkoihin.”.

Meillä on erittäin hyvät tiet ja erittäin huonot tiet

Valtatie

Teemme keskustelun aiheen teiden tilasta. Espanjassa näyttää siltä, ​​että meillä ei ole tässä suhteessa keskitietä, sillä siellä on erittäin hyvässä kunnossa olevia teitä ja muita, joilla ajaminen on käytännössä pelottavaa. Vain muutama päivä sitten ajoin ohi Saksa (Frankfurtin läheisyydessä), että sen oletetaan olevan Euroopan parhaiden teiden maa.

Mikään ei ole kauempana todellisuudesta, koska ymmärrät yksityiskohtia, kuten Kapeat olkapäät, vaaralliset reunakiveydet tai mediaanit, jotka eivät näytä hyvältä muun muassa. Ja kyllä, puhun Saksan moottoriteistä. Saksan nopeusrajoituksettomilla osilla on parempia ratkaisuja, mutta älä usko, että meilläkään olisi mitään kadehdittavaa.

En usko, että ratkaisu on poistaa nopeusrajoituksia Espanjassa, koska siellä ei ole korkea ajotaso, automme eivät ole niin hyvässä kunnossa kuin niiden pitäisi olla ja kuljettajien tietoisuus ei ole sama; Mutta riittääkö 120 km/h todella vain ajamaan joillain Espanjan moottoriteillä, kun liikennettä ei juurikaan ole? Mielestäni ei.

30 km/h kaupungissa se ei ole helppoa

Kaupunki 30 km/h

Toisaalta, ja vaikka on täysin ymmärrettävää, että kaupunkiteillä on ryhdyttävä äärimmäisiin varotoimiin, uusia 30 km/h rajoja on vaikea noudattaa millä ehdoilla. Jokainen kaasulla ja toisella vaihteella toimiva jokapäiväinen auto pyörii jo tällä nopeudella. Pidämme sitä yksinkertaisesti Sinun täytyy soveltaa logiikkaa ja kiertää järkevällä nopeudella.

Turvallinen ohittaminen on laitonta

Uusi asetus ei myöskään vaikuta meistä järkevältä tai turvalliselta. estää meitä ylittämästä ohitusnopeutta 90 km/h kaksisuuntaisilla moottoriteillä. Kuvittele, että seuraat kuorma-autoa, joka kulkee 85 km/h nopeudella. Ajat tavallisella autolla ja haluat ohittaa sen. Nyt et voi (tai pitäisi) mennä yli 90, joten ohjaus kestää ikuisuuden.

Ohitus kaksisuuntaisella moottoritiellä

Puhun henkilökohtaisesti: en vaaranna henkeäni; Kun näen, että voin tehdä sen turvallisesti, käännän moottorin kierroksia ja Kiihdyn täysin katsomatta Itse lopetan ohituksen nopeudella 100 tai 120 km/h. Kun ohitan ohituksen, palaan normaaliin tahtiin. Ja kyllä, sen tekeminen on laitonta, koska ylitän ylinopeutta.

Minun turvallisuuteni, sana, jota jotkut «valtaistuimistaan» voittivat niin paljon, tulee ensin. Toinen vaihtoehto on yksinkertaisesti olla ohittamatta, mikä on selkeästi näiden sääntöjen määrittäjien tavoitteena yrittää alentaa tiettyjä tietoja.

Yhdistyneiden kansakuntien järjestö haluaa alentaa rajoja 20 km/h

Ylinopeus

Toisaalta ei pidä unohtaa, että YK suosittelee hallituksia vähentämään nopeusrajoituksia 20 km/h kaukoliikenteen teillä. Laskelman mukaan Direct Line Foundation ja Liikenne- ja tieturvallisuusinstituuttiEspanjassa voitaisiin pelastaa 650 henkeä vuodessa. Toisin sanoen liikenneonnettomuuksissa kuolisi käytännössä 35 % vähemmän, sillä DGT:n mukaan vuonna 2019 kuolleita oli 1 755.

Voitko kuvitella lähteväsi lomamatkalle tai jostain muusta syystä Madridista Cádiziin maksiminopeudella 100 km/h? Jos se on jo monimutkaista ja välillä raivostuttavaa 120 km/h nopeudella, en halua edes ajatella tekeväni sen ylittämättä 100 km/h. En myöskään halua ajatella tavanomaisilla teillä ajamista enintään 70 km/h.

Tietysti jos tämä outo ajatus hyväksyttäisiin, ylinopeus kasvaisi, samoin kuin nopeusrajoitusten ylittämisestä johtuvien onnettomuuksien määrä. Lsyyllisyys menisi jälleen kuljettajalle ja onnettomuuksia ei enää tutkita; hän vain ajoi liian nopeasti.

Lähde – Direct Line Foundation