Saltar al contenido

Liikenneturvallisuus, yhteenveto DGT: n 14 twiitissä

12 de agosto de 2021
Liikenneturvallisuus yhteenveto DGT n 14 twiitissa

Häiriötekijät, ylinopeus ja alkometri ovat useimmin toistuvia tekijöitä liikenneonnettomuuksissa, mutta ne eivät ole ainoita vaaroja tie turvallisuus. DGT huomauttaa myös olosuhteista, kuten ajoneuvon asianmukaisesta huollosta, valojen asianmukaisesta käytöstä tai autoilijoiden kunnioittamisesta. Näin hän tiivistää suosituksensa Twitterissä.

Jalankulkijan huolimattomuus

Liikennetietojen mukaan vuonna 2019 (tilastoja luotettavammin kuin vuonna 2020) niitä oli 14.402 ajaa uhrien yli, 381 kuolemaa ja 1 688 sairaalahoitoa.

Pääasiallinen vastuuhenkilö ei kuitenkaan aina ollut kuljettaja, ja siksi DGT suosittelee jalankulkijoita välttämään häiriötekijöitä. Niitä vastaan ​​- ja myös autoilijoiden huolimattomuutta vastaan ​​- joissakin kaupungeissa on kokeiltu liikennevalojen kaltaisia ​​ratkaisuja. zombeja mobiili- tai visuaaliset tehosteet, kuten seepra kelluva.

Liikkuva vaara ratin takana

Puhelimen käyttö ajon aikana on yksi yleisimmistä onnettomuuksien syistä. DGT: n kansallinen liikenneturvallisuuden seurantakeskus laskee, että puolentoista minuutin keskustelun jälkeen (myös handsfree-järjestelmässä) «kuljettaja ei huomaa 40% signaaleista, keskinopeutesi laskee 12%, sykkeesi kiihtyy jyrkästi […] ja reagointi kestää kauemmin. »

Viimeisessä DGT -kampanjassa häiriötekijöiden valvomiseksi (syyskuu 2020) siviiliväestö hallitsi 355 763 ajoneuvoa ja ilmoitti 5712 kuljettajaa, puolet «matkapuhelimen manuaalisesta käytöstä ajon aikana». Uuden liikennelain myötä ajaminen matkapuhelinta pitäessä johtaa ajokortin kuuden pisteen menetykseen (nyt niitä on kolme).

Näe ja tule nähdyksi

«90% ajamiseen tarvittavista tiedoista havaitaan näön kautta», sanoo DGT ja muistuttaa muiden kuljettajien näkemisen ja näkemisen tärkeydestä. A tuore tutkimus Espanjan liikenneturvallisuussäätiön edistämä väittää, että 82% kuljettajista myöntää kokeneensa jonkin verran huonon valaistuksen aiheuttama riskitilanne. Valojen väärästä käytöstä voi seurata jopa 200 euron sakot.

Häiriötekijät

Liikenteestä vastaavat vaativat lisäämään tietoisuutta vaarasta häiriötekijöitä perustavanlaatuisesta syystä: vuodesta 2016 vuoteen 2019 ne olivat ensimmäinen syy kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia. Vuonna 2019 ne esiintyivät samanaikaisena tekijänä 28 prosentissa korvauksista kuolleiden kanssa. Hajamielisyys yleensä aiheuttaa seurata uloskäyntejä ja ne johtuvat ennen kaikkea matkapuhelimen käytöstä, mutta myös toimista, kuten sytyttää, käytä navigaattoria tai syö autossa.

Kunnioitus moottoripyöräilijöille

The ylinopeus (29,3%), kulutus alkoholia (17,4%) ja saanti huumeita (10,2%) ovat pääasiallisia syitä kuolemaan johtaneisiin moottoripyöräonnettomuuksiin. Muiden kuljettajien asenteet ovat kuitenkin vaarallisia myös moottoripyörien käyttäjille, jotka itse ovat todennäköisemmin kuin autoilijat kuolee onnettomuudessa (DGT: n mukaan 17 kertaa enemmän). The turvaetäisyys ja vältä toimia – ilmeisesti vaarattomia – kuten tuulilasinpyyhkimen nesteen käyttöä varmistamatta, ettei moottoripyörä ole takana.

Oikea huolto

Ei ole helppoa ratkaista ongelmaa, jota ei vielä ole, sitä ei ole edes helppo esittää ja vielä vähemmän, jos se maksaa rahaa, ja siksi tuhannet kuljettajat unohtavat sen virheellisesti. autosi ennaltaehkäisevää huoltoa. Koska seuraava tarkastuskäynti korjaamolla välttää tapaamisen (varmasti paljon kalliimpaa) vian korjaamiseksi. Lisäksi mekaanisen ongelman – tai muun tyyppisen, kuten palanneen polttimon – vetäminen voi vaarantaa oman ja muiden tienkäyttäjien turvallisuuden. DGT suosittelee tarkastamaan tärkeimmät elementit, kuten renkaat, jarrut, jousitukset tai nestetasot.

Ylinopeus

The Nilssonin malli, Akateemisesti hyväksytty ja yleensä DGT: n mainitsema, varmistaa, että nopeuden 1 prosentin lisäys nostaa uhrien onnettomuuksia 2 prosenttia, 3 prosenttia vakavia onnettomuuksia ja 4% kuolemaan johtaneista onnettomuuksista. Ja toinen tieto vahvistaa riskin erityisesti toissijaisilla teillä: 23% kuolemaan johtaneista onnettomuuksista rekisteröi ylinopeuden vuonna 2019.

Peilit

Parhaan näkyvyyden varmistamiseksi kuljettajien tulisi säädä peilejä ajoneuvon ollessa paikallaan ja selkeästi. Sisäpeilin on oltava keskellä takaikkunan kanssa, kun taas sivujen on otettava tien suurin mahdollinen näkökenttä heijastamalla silti auton korin takaosaa.

Väsymys ja uneliaisuus

Silmäluomien raskaus, kutisevat silmät näön hämärtyminen, haukottelu ja jatkuva asennon säätö ovat oireita väsymys tai uneliaisuus tai molemmat, ja tämä tilanne on vaarallinen ajon aikana. RACE -tutkimuksen mukaan puolet eurooppalaisista kuljettajista myöntää olevansa uninen pitkän ratin takana. Monet muut, ehkä tiedostamattomammin, ovat vaarassa lääkkeillä, jotka voivat myös aiheuttaa uneliaisuutta autossa.

30 km / h kaupungissa

Se on yksi vuoden 2021 tähtikysymyksistä sen jälkeen, kun on hyväksytty asetus, jossa vahvistetaan 30 kilometrin enimmäisnopeus kaduilla, joilla on yksi kaista kumpaankin suuntaan. Jos jarrutus- ja reaktioajat otetaan huomioon, 30 kilometriä tunnissa ajava auto kulkee keskimäärin ennen pysähtymistä, noin 15 metriä; etäisyys saavuttaa jopa 28 metriä, jos se liikkuu 50 kilometriä tunnissa.

Tämä tarkoittaa muita lukuja, joita DGT usein mainitsee: kuoleman todennäköisyys 30 km / h ajon jälkeen se on 10%; tiedot nousevat 90%: iin nopeudella 50 km / h. Pitkällä aikavälillä uuden toimenpiteen avulla voidaan olettaa, että onnettomuuksia tulee vähemmän (sekä ajoneuvojen että ihmisten törmäykset) ja ne ovat vähemmän vakavia.

Lasten turvallisuus aluksella

Trafficin mainitsemien tutkimusten mukaan lasten turvajärjestelmät vähentävät lasten kuolemia 75% ja estävät vammoja 90%.

Yleisten suositusten mukaan hihnojen tulee aina olla hyvin kiristettyjä laita lapsi ilman takkia – Jotta vyö mukautuu vartaloon – ja on välttämätöntä sovittaa sekä vyö (tai valjaat) että selkänoja lapsen pituuteen.

Lemmikkieläimet

Joka kolmas espanjalainen kuljettaja (tarkalleen 36%) väittää matkustavansa lemmikkinsä kanssa autossa, mutta tämän tutkimuksen huolestuttavin tieto on, että 11,5% autoilijoista myöntää, että he eivät käytä turvajärjestelmä kuljettaa sitä eläimiäsi varten tavaratilassa, joka on erillään matkustajista, mutta ilman suojaa tai rajoitusta. Jopa 1,1% myöntää kuljettaneensa niitä irtona matkustamossa tai matkustajan käsivarsissa.

Jalat kojelaudalla

Kun matkustaja jalat kojelaudalla, vaara on kaksinkertainen. Jarrutuksen yhteydessä keho voi kärsiä ns vedenalainen vaikutus ja heitetään vyön alle; ja jos on a otsatörmäys, turvatyyny työntää polvet matkustajan vartaloa vasten. The vamma siinä tapauksessa ne voivat olla vakava: murtuneet poskipäät tai leuan, polvien murtumat, sokeus, aivovammat …

Ja jos tämä tuntuu vähältä, se on yksi asemista, joita pääosasto yleensä valvoo ja liikennevälittäjät sakottavat. Rangaistus, joka ei tarkoita pisteiden menettämistä, se on jopa 100 euroa.

Alkoholi ja huumeet

Tutkimus Euroopan liikenneturvallisuusneuvosto (ETSC, lyhenne englanniksi), joka julkaistiin joulukuussa 2019, väittää, että vuonna 2018 he olisivat välttyneet «Ainakin 5000 kuolemaa […] jos kaikki kuljettajat olisivat olleet raittiita. » Sekä alkoholi että huumeet vääristävät riskiä ja aiheuttavat liiallista luottamusta. Liian heijastukset häviävät, näkö huononee ja on helpompi häiritä. Tiedot puhuvat selvästi: 45,5% vuonna 2019 ruumiinavaukseen menehtyneessä liikenneonnettomuudessa kuolleista kuljettajista (254 588: sta) testasi positiivisesti alkoholin, väärinkäytön ja / tai psykotrooppisten lääkkeiden vaikutuksen. Liikenne ja liikenneturvallisuus.

Oliko tästä viestistä apua?