Saltar al contenido

Lopullinen opas turvallisimman auton valitsemiseen (uusi tai käytetty)

11 de agosto de 2021
Lopullinen opas turvallisimman auton valitsemiseen uusi tai kaytetty

The turvallisuus on markkinatutkimusten mukaan yksi tärkeimmistä syyt auton ostamiseen, suunnittelun, hinnan ja kulutuksen lisäksi. Mutta sitä on vaikea arvioida. Yksi käytännöllisimmistä kuulemisvälineistä voi olla Euro NCAP törmäystestit, valmistajien riippumaton laboratorio, joka analysoi kunkin mallin tarjoaman suojan onnettomuustilanteessa.

Keho toimii etutörmäystesti (nopeuksilla 50 ja 64 km / h), sivuttain (50 km / h) ja sivuttain napaa vasten (nopeudella 32 km / h), ja antaa merkin kunkin ajoneuvon turvallisuudesta riippuen (0-100%) . Tämä määräytyy nuket, humanoidiset mallinuket, jotka on sijoitettu malleihin törmäysten aikana.

Analyysit on täydennetty testeillä, kuten ajaa simulaation yli jalankulkija ja jokaisen mallin elektronisten turvajärjestelmien, kuten automaattinen hätäjarrutus. Testeihin voi tutustua Euro NCAP -verkkosivustolla.

Tässä raportissa autot, joissa on parhaat arvot aikuisten suojelussa, ja myös pahin. Ja kanssa kuusivuotias, vuoteen 2012 asti, jotta voimme arvostaa uusia ja käytettyjä autoja.

Euro NCAP suosittelee, että vertailuja tehdään vain saman luokan ajoneuvoja tai ainakin, että niiden painoero ei ole yli 150 kiloa. Ja on olemassa tapauksia, joissa suurempi auto saa huonomman arvosanan kuin pienempi, koska se rakenne antaa vähemmän tietylle iskulle ja saavuttaa enemmän voimia nukke, vaikka nämä eivät missään tapauksessa ole haitallisia. Yleensä isompi malli on laajemmat muodonmuutosvyöhykkeet ja se tarjoaa enemmän turvamarginaaleja matkustajilleen.

Kansalaiset ja utilitaristit // Pieni mutta vahva

Utilitaristinen. Ne ovat Espanjan myydyimpiä malleja, ja pienestä koostaan ​​(noin neljä metriä) huolimatta ne tarjoavat tasaista turvallisuutta. Ensimmäinen paikka kuuluu uudelle Volkswagen Polo -laitteelle, jonka aikuisten turvallisuus on törmäystestien jälkeen 96%, sähköisten avustusjärjestelmien luotettavuus 59% ja jalankulkijoiden huolto törmäyksen sattuessa (kyky minimoida vammat). . Toinen on Seat Ibiza, jolla on sama rakenne kuin Pololla ja joka on saavuttanut 95%: n aikuisten suojan. Kolmas on Honda Jazz ja Kia Rio, molemmat 93%: lla samalla analyysialalla.

turvallinen auto

Seat Ibiza etutörmäyksen jälkeen.

Viimeiset sijainnit ovat sen sijaan kahdella veteraanimallilla, joiden rakenteet näyttävät vanhentuneen nykyisissä törmäystesteissä: Lancia Ypsilon ja Fiat Punto, vain 44 ja 51%.

Kansalaiset. Johtaja on Mitsubishi Space Star, joka on saavuttanut 90% aikuisista, 55% sähkölaitteiden luotettavuudesta ja 73% jalankulkijoiden suojelusta. Toiseksi ovat Opel Adam ja Suzuki Ignis, molemmilla 87% aikuisten suojaa, ja kolmanneksi sähköiset Smart Fortwo ja Toyota Aygo, molemmat 82%. Ignis ja Aygo olivat kyllä ​​valinnaisia ​​turvajärjestelmiä asennettuina.

Punaiset lyhdyt ovat Opel Karl ja Suzuki Celerio, 61%, ja Fiat 500, 66%. Huolimatta siitä, että he ovat luokkajonossa, he pitävät oikeat arvosanat.

Kompakti perhe // Koolla on väliä

Kompaktit perheautot rekisteröivät pienempiä maksimiarvoja kuin hyötyajoneuvot, vaikka niiden suurempi koko mahdollistaa korien suunnittelun laajemmilla muodonmuutosalueilla, mikä vahvistaa aina matkustajien suojaa. Luokan voittaja on uusi Subaru Impreza, joka saa 94% aikuisten hoidosta törmäysten jälkeen, 68% sähköisistä turvajärjestelmistä ja 82% jalankulkijoiden turvaamisesta.

Toiset ovat Mazda 3 (2013), Mercedes A-luokka (2012) ja uusi Nissan Leaf (sähkö), joiden suoja on aikuisilla 93%, ja kolmannet ovat Honda Civic, Peugeot 308 ja Toyota Auris, joissa kaikissa on 92 %.

Päinvastaisessa ääripäässä ovat huonommat mallit, eivät pahimmat, koska ne ylläpitävät korkeita luokituksia, jotka takaavat hyvän turvallisuustason ja heijastavat näissä autoissa saavutettua myönteistä kehitystä. Citroën C-Elysée ja Peugeot 301 ovat 71% aikuisten suojelussa. Alfa Romeo Giulietta, 72%, ja Fiat Tipo ja Citroën C4 Cactus, 82%.

Keskikokoiset ja suuret sedanit // Henkilöautojen ennätys

Keskikokoiset sedanit. Sedanit saavuttavat ehdottomasti parhaan Euro NCAP -merkin. Ja se on, että Alfa Romeo Giulia saavuttaa 98% aikuisten suojelun, lukuun ottamatta 60% sähköjärjestelmissä ja 69% jalankulkijoita. Toiseksi Opel Insignia, Skoda Octavia ja Toyota Avensis ovat tasapuolisesti, kaikki 93% aikuisilla, ja kolmas on Jaguar XE, Mazda 6, Mercedes C-luokka ja Toyota Prius (hybridi), kumpikin 92%. Kuten kompakteissa, ryhmän lopussa ei ole huonoja malleja: kaksi alimman arvosanan omaavaa autoa ovat 85%: Subaru Outback ja Volkswagen Passat.

Suuret salongit. Mestari on Volkswagen Arteon, joka saa 96% aikuisista, 82% sähköisestä turvallisuudesta ja 85% jalankulkijoista. Heitä seuraavat Maserati Ghibli, Mercedes E-luokka ja Volvo S90 / V90, kaikki 95% aikuisilla, ja Kia Stinger sulkee palkintopallin 93%.

Pakkauksen alareunassa on Tesla Model S -sähköauto, jonka potilasturvallisuus on 82%, ja Infiniti Q50, 86%.

turvallinen auto

Osuma Stingerin viestiä vastaan.

Nykyaikaiset katumaasturit // Maastoautojen kestävyys

Sen myynti kasvaa kaksinumeroisella nopeudella suurimmalla osalla maailmaa (Euroopassa joka kolmas myydyistä autoista on jo katumaasturi), ja tarjous on lisääntynyt niin, että se muodostaa jo neljä suurta ryhmää: pieni, kompakti, keskikokoinen ja suuri. Ja useimmat erottuvat kestävyydestään, koska he saavat korkeat pisteet Euro NCAP -laboratorion törmäystesteissä.

Pieni katumaasturi. Opel Mokka (vuodesta 2012) ja Volkswagen T-Roc ovat mestareita: 96% aikuisten suojelusta. Toinen on Seat Arona, 95%, ja kolmas Audi Q2, Ford Ecosport ja Kia Stonic (jälkimmäinen, lisävarusteena saatava turvapaketti), jotka lisäävät jopa 93%.

Vähiten hyviä ovat Citroën e-Mehari (sähkö), 74%; SsangYong Tivoli ja XLV, 82%, ja Citroën C3 Aircross, Mazda CX-3 ja Opel Crossland X, kaikki kolme, 85%.

Kompakti katumaasturi. Kulta menee Mitsubishi Eclipse Crossille ja Volvo XC40: lle, jotka tasoittuivat johtoon 97%: n rajalla; hopeaa Mercedes GLA: lle ja Volkswagen Tiguanille, 96%ja pronssia Toyota C-HR: lle (hybridi), joka saa 95%.

Alin luokitus on uudella Dacia Dusterilla, vaikka se saavuttaa 71%. Seuraavat ovat Infiniti Q30 ja Opel Grandland X, molemmat 84%: n arvolla.

Keskikokoinen katumaasturi. He jakavat absoluuttisen NCAP -ennätyksen salonkien kanssa. Ja on se, että uusi Volvo XC60 on saanut 98%: n pisteet aikuisten suojelussa. Sitten on Alfa Romeo Stelvio, joka lisää 97%, ja Mazda CX-5 ja Mercedes GLC sulkevat kolme ensimmäistä sijaa 95%: lla.

Vastakkaisessa ääripäässä, vaikkakin korkeilla pisteillä, ovat Lexus NX, 82%; Ford Edge, 85%ja Nissan X-Trail, 86%.

Suuri katumaasturi. Superior SUV täydentää sijoitus ja Volvo XC90 on kuningas 97 prosentin luokituksellaan. Porsche Cayenne on toinen, 95%, ja Audi Q7, kolmas, 94%. Luokan keskiarvo on niin korkea, että vähemmän kiiltävät mallit ovat vähintäänkin merkittäviä: Land Rover Discovery, 90%ja Lexus RX, 91%.

turvallinen auto

Land Rover Discoveryn sivutörmäys.

Avoautot ja coupes // Katon suoja

Coupes ja kattot he saavat ansiomerkkejä, vaikka ne ovat korkeita ja katto puuttuu avoautojen osalta. Mercedes C-luokan Cabrio on johtava, sillä 89%: n korotus aikuisten turvassa, sama kuin Audi A5 Coupé, vaikka sillä on enemmän ansioita avoimien mallien alhaisemman jäykkyyden vuoksi. A5 sen sijaan ylittää sen sähköisessä turvallisuudessa (75% verrattuna 53%: iin) ja jalankulkijoiden suojauksessa (75% 66%).

Toinen on Mazda MX-5, 84%ja kolmas Audi TT, 81%. BMW Z4 ja Ford Mustang saavat puolestaan ​​alhaisimmat arvosanat, vaikka ne rajoittuvat merkittäviin: 69% ja 72%.

turvallinen auto

Mercedes C-sarjan Cabriolet, turvallisin avoauto.

Oliko tästä viestistä apua?