Saltar al contenido

Maksavatko ekoautot sinisellä vyöhykkeellä?

9 de mayo de 2022
Maksavatko ekoautot sinisella vyohykkeella

Jos harkitset autosi vaihtoa ja ekoautoa, tämä kysymys kiinnostaa sinua. tehdäEkoautot maksavat sinisellä vyöhykkeellä? Ekoautojen sisällä on tehtävä eroja. The sinisellä tai ZERO -merkillä varustetut autot ovat vapautettuja maksullisesta pysäköinnistä sinisellä vyöhykkeellä mutta entä muut mallit, joissa on jonkinlainen sähköistys?

The hybridimallit eivät ole vapautettuja pysäköinnin maksamisesta sinisellä vyöhykkeellä, kun taas lievähybridit tai mikrohybridit eivät myöskään ole vapautettuja, ja niiden on maksettava oleskelustaan ​​suurten kaupunkien säänneltyjen pysäköintialueiden sinisillä vyöhykkeillä.

Säännellyillä pysäköintialueilla, jotka tunnetaan myös lyhenteellä ORA, kunnan asetuksella varmistetaan, että sähköautot voivat «pysäköidä ilmaiseksi, kunhan niiden omistajat ovat maakunnassa ja ajoneuvoilla on valmistajan vastaavat sertifikaatit». Toisin sanoen heidän on otettava erityinen pysäköintimerkki ja näytettävä se tuulilasiin aikarajamerkin viereen.

Hybridiautot eivät ole vapautettuja sinisen alueen hinnan maksamisesta

Hybridit puolestaan ​​eivät voi pysäköidä ilmaiseksi siniselle vyöhykkeelle, mutta niiden hinta Madridissa on a 50% bonus. Muissa malleissa, joissa on jonkinlainen sähköistys, on myös bonuksia pysäköinnin hinnassa.

Näiden bonusten lisäksi ekoautot ovat hyödyllistä ympäristölle koska CO2-päästöt ovat paljon pienemmät. Tämä merkitsee myös säästöjä käyttäjille, koska he saavat alennusta joistakin veroista ja yksinkertaisempia huoltoja on suoritettava ja siten edullisempia omistajilleen.

Jos sinulla on sähköauto, kevythybridi, hybridi, ladattava hybridi, laajennettu toiminta-alue, vetypolttokenno tai kaksipolttoaineauto, saatat kysyä itseltäsi monia kysymyksiä. Ilmaisen pysäköinnin saamiseksi parkkimittareiden luona autojen tulee olla sähköllä vähintään 40 kilometrin toimintasäteellä tai olla Toyota Mirai tai muita vetymalleja. Mitä joissain kaupungeissa tapahtuu?

Madrid

Madridissa ZERO-päästöttömät autot voivat pysäköidä ilmaiseksi ilman aikarajoituksia SER:n hallinnoimille vihreille ja sinisille vyöhykkeille. Lisäksi heillä on ilmainen pääsy ensisijaisille asuinalueille.

Barcelona

Hybridit ovat 100 % bonus pysäköinnistä sinisillä vyöhykkeillä. Sähköasentajat voivat pysäköidä asuinalueelle asianmukaisella tunnuksella.

Valencia

Hybridi-, mild-hybrid-, ladattava hybridi- tai laajennetun valikoiman autot, joissa on nollapäästömerkintä, vapautetaan sinisen, vihreän ja oranssin alueen maksuista. Muilta osin he voivat nauttia tästä edusta vain oranssilla tai vihreällä vyöhykkeellä, elleivät he ole asukkaita.

Zaragoza, Malaga ja Sevilla

Hybridit ja sähköajoneuvot voivat pysäköidä sinisille ja vihreille vyöhykkeille ilman maksuja niin kauan kuin omistajat ovat rekisteröityinä kyseisiin kaupunkeihin.

Mutta jos haluat säästää ekoautolla, paras tapa tehdä se on ostaa käytetty ekoautosi Clicarsilta. Markkinoiden täydellisimmällä versiolla varmistat, että autosi on hyvä käsi. 😉

Oliko tästä viestistä apua?