Jaa

Tweet

Lähettää

Pinea

Sähköposti

Tulosta

Mazda on yksi harvoista autonvalmistajista, joka kävelee edelleen yksin. Se ei kuulu mihinkään ryhmään, eikä se ole sidottu monimutkaisiin strategisiin yhteistyösopimuksiin. Se tekee yhteistyötä Toyotan kanssa tietyillä alueilla, mutta toisin kuin kilpailijansa, se haluaa tehdä asiat omalla tavallaan. Paras esimerkki oli, kun se valitsi vapaasti hengittävien bensiinimoottoreiden korkean iskutilavuuden ja puristussuhteen. Mutta tämä ei ole ainoa tapaus omaperäisyydestä…

Viimeinen esimerkki meillä on Mazda CX-60. Kerroimme siitä ennen kuin se oli virallista, koska japanilainen talo ilmoitti, että siitä tulee sen lippulaiva yhdessä sen kanssa vanhempi veli CX-80. Jälkimmäisestä ei ole vielä paljon tietoa, mutta edellisestä on ja ne ovat erittäin mielenkiintoisia. Varsinkin ne, jotka liittyvät uusi 3.3 e-Skyactiv D dieselmoottori jonka he ovat juuri esittäneet mantereellemme. Ota tämä kaikki huomioon.

Mazda CX-60:n uusi dieselmoottori on 3,3-litrainen kuusisylinterinen e-Skyactiv D, joka on saatavana 200 tai 254 hv…

Mazda CX-60 e-Skyactiv D 0

Kuten olet lukenut, edessämme on uusi Mazda CX-60 3.3 e-Skyactiv D. Se on moderni diesellohko, jossa on kuusi sylinteriä rivissä ja iskutilavuus 3 283 kuutiosenttimetriä. Merkin mukaan sen paino on samanlainen kuin 2.2 Skyactiv-D -moottorilla, joka on jo muissa sarjan malleissa. Se sisältää myös suoraruiskutuksen yhteispaineruiskutuksella ja uusi jakeluohjattu osittain esisekoitettu puristussytytystekniikka (DCPCI).

Jos käännämme tämän lauseen espanjaksi, se tarkoittaa, että siinä on osittain esisekoitettu puristussytytys, jota ohjataan jakelun avulla. Sen tarkoituksena on parantaa moottorin hyötysuhdetta, päästöjä ja polttoainetaloutta. Kaikki tämä tarkoittaa a lämpötehokkuus yli 40 %. Lopuksi se liittyy Hybrid Boost -järjestelmä 48 voltin toissijaisella sähköverkolla. Siten tämä teknologinen yhteenveto tarjoaa erittäin merkittäviä tietoja.

The pääsyversio tarjoaa a teho 147 kW (200 hv) jotka ulottuvat maahan taka-akselin kautta. Tehokkain versio e-Skyactiv D -lohkosta lisää sen suorituskykyä jopa 187 kW (254 hv). Ja tässä tapauksessa ne saavuttavat maan kaikkien neljän pyörän kautta i-Activ AWD -nelipyörävetojärjestelmä. Kulutusosassa 200 hv:n versio hyväksyy vain 4,9 litraa 100 kilometriä kohden ja 127 g/km CO2-päästöjä.

Mitä tulee etuihin 254 hv:n versio kiihtyy 0-100 kilometriin tunnissa vain 7,4 sekunnissa. Mitä tulee huippunopeuteen, se saavuttaa 219 kilometriä tunnissa ja keskikulutus 5,3 litraa 100 kilometriä kohden. Keskimääräiset CO2-päästöt kilometriä kohden ovat siis 137 grammaa. Lisäksi kummallisena tosiasiana sillä on a Vetokyky 2,5 tonnia. Tästä kaikesta voit nauttia tammikuusta 2023 alkaen…

Lähde – Mazda