Jaa

Tweet

lähettää

pinea

Sähköposti

tulostaa

Maailmassa on miljoonia ja miljoonia renkaat joka päivä, mutta ne eivät suinkaan ole samanlaisia, vaikka ne näyttävätkin ulkopuolelta samanlaisilta. Valmistajatkaan eivät ole samoja, sillä heillä on erilaiset filosofiat, tuotantomenetelmät, teknologiat ja näkymät tulevaisuuteen. Juuri tässä kaikessa on yritys, joka erottuu joukosta, MICHELIN.

Ja se on, että maailman tunnetuin rengasmerkki on hyvin tietoinen siitä, että tuleville sukupolvillemme a terve ja kestävä planeetta, sinun on aloitettava työskentely paljon aikaisemmin. Itse asiassa 6 000 ihmistä työskentelee tällä hetkellä konsernin insinöörien, tutkijoiden, kemistien ja kehittäjien parissa kunnianhimoisen seuraavia tavoitteita:

  • Ennen vuotta 2030 alenna renkaiden vierintävastusta 20 %.
  • Vuonna 2030 vähennä tuotantoprosessin CO2-päästöjä 50 %.
  • Vuonna 2030 40 % raaka-aineista on kasviperäistä tai kestävää alkuperää.
  • Vuonna 2050 100 % raaka-aineista on kasviperäistä tai kestävää alkuperää.
  • Vuonna 2050 kaikki tehtaat ovat hiilineutraaleja.

200 ainesosaa, joista osa kierrätettyä

Kestävä Michelin-renkaiden hyväksymä matkailu

MICHELIN-rengas on korkean teknologian esine, nyt enemmän kuin koskaan, johon on investoitu yli 200 erilaista ainesosaa. Nämä täydellisesti valitut ja annostelut ainesosat luovat suorituskykyä, kestävyyttä, mukavuutta ja vähentävät merkittävästi ympäristövaikutuksia. Koska kestävyys ei saa koskaan vaarantaa turvallisuutta.

Itse asiassa tänä vuonna 2022 valmistaja on esittänyt a hyväksytty touring-rengas, joka on valmistettu 45 % kestävistä materiaaleistakuten luonnonkumi, biopohjaiset öljyt ja hartsit, kierrätetyt rengaskomponentit, tekstiilivahvikkeet, riisinkuorista saatu piidioksidi ja kierrätetty teräs.

Ensimmäinen ranskalaisen merkin alhaisen vierintävastuksen rengas lanseerattiin vuonna 1992. Tällä hetkellä matalan vierintävastuksen valikoima on Primacy, jossa hiljattain lanseerattu MICHELIN Primacy 4+ vähentää sekä CO2-päästöjä että polttoaineen kulutusta. Valmistettu polttoaineesta.

Tällä hetkellä, osa renkaiden valmistuksesta tehdään kierrätystuotteista kuten kierrätetyt muovipullot ja muut ympäristöystävälliset synteettiset materiaalit. Mutta mitä tapahtuu jälkeenpäin heittämillemme renkaille?

Toinen mahdollisuus, toinen elämä parantaa kestävyyttä

Michelin valmistettu kierrätetyistä materiaaleista

Kuten alussa sanoimme, miljoonia renkaita Niitä valmistetaan joka vuosi eri ajoneuvoille, joita käytetään päivittäin. Henkilöautoista linja-autoihin, kuten polkupyöriin, moottoripyöriin, teollisuusajoneuvoihin, kuorma-autoihin tai jopa lentokoneisiin. Siksi he myös lopettavat ensimmäisen elämänsä.

Keräyksen ja käsittelyn jälkeen nämä kuluneet renkaat käytetään uudelleen luoda esimerkiksi pehmustemateriaaleja lasten leikkikentille, päällysteille, tekonurmelle ja myös osaan uusien renkaiden koostumusta.

Kaiken edellä mainitun perusteella voidaan kestävän kehityksen kannalta sanoa, että MICHELIN huolehtii planeettasta kolmessa vaiheessa:

  • Renkaan luomisessa sekä käytettyjen materiaalien että itse tehtaiden mukaan
  • Renkaan käyttöiän aikana
  • Ja käytön jälkeen valikoivalla kierrätyksellä, jotta sitä voidaan käyttää uudelleen eri alueilla

Yhteensä yli 124 000 ihmistä työskentelee suoraan Michelinillä, yrityksellä, joka toimii 177 maassa ja jolla on 68 rengastuotantokeskusta. Se, mikä avaa silmämme näiden teknologioiden, kestävyyden ja kierrätyksen tärkeydelle, on se, että ranskalainen valmistaja on valmistanut mitään vähempää kuin 173 miljoonaa rengasta vuonna 2021.

Michelinin tehdasvanteet