Saltar al contenido

Mihin korkeuteen asti lastenistuinta voi kuljettaa autossa?

18 de noviembre de 2022
Mihin korkeuteen asti lastenistuinta voi kuljettaa autossa

Turvaistuin on ehdottoman välttämätön osa matkustamista. Se on avain lasten turvallisuuteen, joten tänään haluamme puhua sinulle erittäin tärkeästä yksityiskohdasta, kuten: mihin korkeuteen voit kuljettaa istuinta autossa?

Yhtä tärkeää kuin oikean turvaistuimen valinta on osata mukauttaa se jokaisen pienen matkustajan tarpeisiin. Itse asiassa huonolla valinnalla tässä suhteessa voi olla vakavia seurauksia.

Miksi turvaistuimia pitää käyttää?

Ns. lasten turvajärjestelmät (CRS) on kehitetty tekemään niistä turvallisempia ja standardoitumpia. Molemmat autojen ja istuinten valmistajat ovat pyrkineet sopeutumaan paremmin lapsen ikään.

On muistettava, että valitettavasti ensimmäinen lapsikuolleisuuden syy kehittyneissä maissa se on liikenneonnettomuuksia.

Kuinka valita auton istuin?

Parhaan ja turvallisimman turvaistuimen valitsemiseksi suosittelemme, että luet huolellisesti tämän blogimme toisen postauksen, jossa kerromme, millaisia ​​ovat hyväksytyt lastenistuimet, mitkä ovat turvallisimmat ja vinkkejä optimaaliseen käyttöön.

Mitkä määräykset säätelevät istuimen käyttöä autossa?

Vuonna 2021 astui voimaan viimeisin muutos lasten turvaistuinten käyttöön, jolla kaikki lastenistuimet on hyväksytty.

Asetuksen pääkohdat ovat:

  • Istuinten luokitus tehdään lapsen pituuden ja painon mukaan
  • Istuimia tulee käyttää selkä menosuuntaan (vastakkaiseen suuntaan kuin liikut), kunnes lapsi täyttää 15 kuukautta tai on alle 70 senttimetriä pitkä.
  • Suositus on kuitenkin, että lapsi matkustaa selkä menosuuntaan neljän vuoden ikään asti, vaikka tämä ei ole pakollista.
  • Istuimessa ja turvaistuimessa, johon se on sijoitettu, tulee olla i-Size-symboli, kuten uudet määräykset sitä kutsuvat.
  • Isofix-järjestelmän käyttö on aina pakollista ja sivutörmäystesti sisältyy istuimien hyväksyntään.

Mikä on i-Size?

i-Size on hyväksytty standardi lastenistuimille jonka tavoitteena on yksinkertaistaa näiden tuolien valintaa ja käyttöä. Se tekee tämän asettamalla yleismitat lastenistuimille kunkin lapsen pituuden perusteella.

Haluatko tietää lisää i-Size-säännöistä? No, lue tämä toinen Clicarsin viesti, jossa kerromme kuinka lastenistuimia koskevat määräykset ovat kehittyneet.

Mikä on isofix?

Isofix-järjestelmät ovat kiinnitysjärjestelmiä, jotka yksinkertaistavat lasten turvaistuimen asennusta ilman turvavöiden käyttöä.

Haluatko lisätietoja Isofix-istuimista? Suosittelemme, että luet tämän toisen postauksen blogistamme.

Sopii lasten kuljettamiseen ilman istuinta

Muistutamme jälleen: Sinulla on aina oltava hyväksyttyjä lastenistuimia alle 1,35 metrin pituisille lapsille. Sinun on tehtävä se riippumatta reitistä, lyhyestä tai pitkästä.

Jos päätät kuljettaa lapsia vain vyön kanssa, teet rikkomuksen. Miksi? Koska lapset eivät kosketa maata ja vyö ei voi toimia niin kuin aikuisen kanssa, se ei suojaa heitä vakavilta vammoilta tai estä heitä sinkoutumasta onnettomuuden sattuessa.

Jos ajat alle 1,35 metrin pituisen alaikäisen kanssa ilman istuinta, Ne vievät ajokortistasi kolme pistettä ja saat 200 euron sakon. Jopa lainvalvontaviranomaiset voivat pysäyttää autosi.

Mihin ikään asti turvaistuin on pakollinen?

Lasten tulee matkustaa autolla sopivalla lastenistuimella, kunnes he ovat yli 1,35 metriä pitkiä. Tämä tapahtuu yleensä – mutta ei aina – noin 12-vuotiaana.

Toistamme, vaikka se ei ole pakollista, kun lapset ovat saavuttaneet 1,35 metrin pituuden, DGT suosittelee käyttämään tuolia, jos mahdollista, kunnes lapsen pituus on 1,50 metriä.

Tästä tilanteesta vanhemmat voivat valita, käyttävätkö turvavyötä tai jatkavatko 22-30 kiloisille lapsille suunniteltua turvajärjestelmää.

vanha auton istuin

Miten voi kantaa lasta autossa?

Jokaisella iällä on erilainen lasten turvajärjestelmä. Vauvojen tulee istua Isofix-luokituksen ensimmäisen osan istuimilla. Eli ryhmän 0 tai 0+ paikoissa.

On pakollista, että he menevät vastakkaiseen suuntaan kuin marssi ja, jos mahdollista, takapenkillä, ellei auto ole kaksipaikkainen tai että kaikilla takaistuimilla on muita lapsia, joilla on lasten turvajärjestelmä.

Mikä on turvallisin paikka asentaa lastenistuin?

Turvallisin paikka lastenistuimen asentamiseen on keskitaka, mutta jos autossasi on Isofix-kiinnitykset sivuistuimissa, turvallisin on takapenkillä matkustajan takana.

Milloin lapset voivat mennä matkustajan istuimelle?

Alaikäiset, joiden pituus on pienempi kuin edellä mainittu 1,35 metriä, saavat matkustaa etuistuimella vain, jos:

  • Autossa on kaksi istuinta
  • Takaistuimet ovat varattuja

Lisäksi pienimpien istuimet tulee aina sijoittaa vastakkaiseen suuntaan kuin marssi, jotta vältytään tai vähennetään mahdollisia loukkaantumisia onnettomuuden tai hätäjarrutuksen yhteydessä.

Muista myös, että turvatyynyjärjestelmä on poistettava käytöstä. Jos et löydä tapaa sammuttaa sitä, aseta tuoli takapenkille.

Kuinka valita lastenistuin?

Hyvän lastenistuimen valinta riippuu edellä mainituista tekijöistä. Sinun on valittava luokka, joka sopii lapsesi kasvuun.

On parasta kysyä suoraan myyjältä, mikä on paras lastenistuin. Kerromme sinulle kuitenkin nopeasti kategoriat, jotta voit valita sinulle parhaiten sopivan:

  • Vanha vastaava ryhmä 0: 40 – 85 senttimetriä ja on aina asennettava kasvot taaksepäin.
  • Vastaava ryhmä 0+/I: 45 – 105 senttimetriä, selkä menosuuntaan tai normaali asennus.
  • Ryhmän II/III vastine: 100 – 150 senttimetriä, normaali asennus.

Voiko taksissa matkustaa ilman lastenistuinta?

Taksissa voit matkustaa lastenistuimella, vaikkakin vain suurten kaupunkien kaupunkialueilla. Tätä ei voi koskaan tapahtua tiellä. Kummassakin tapauksessa kehota taksinkuljettajaa olemaan juoksematta ja rajoittamaan itsensä tien nopeuteen.

Osta käytetty perheauto Hyvä käsi Clicarsissa

Perheet kasvavat ja tämä tarkoittaa auton vaihtoa. Utilitaristiset tai kompaktit, joita ajetaan yksin tai parina, ovat liian pieniä uudelle todellisuudelle. Ajoneuvojen vaihtaminen ei aina ole helppoa, saati sitten isompaan tai tilavampaan.

Mutta Clicarsilla haluamme olla mukana tässä prosessissa tarjoamalla sinulle perheautot, jolla voit vastata uusiin tarpeisiisi. Klikkauksissa, osta käytetty auto netistä yhdellä napsautuksella ja toimitus 48 tunnissa.

Voit kokeilla sitä 15 päivää tai 1000 kilometriä vakuuttaaksesi itsesi perheesi kanssa. Jos se ei ole unelmiesi auto, palautamme rahasi!

Oliko tästä viestistä apua?