Saltar al contenido

Miksi 4,5 miljoonaa espanjalaista kuljettajaa on rikollinen

5 de agosto de 2021
Miksi 45 miljoonaa espanjalaista kuljettajaa on rikollinen

Se tapahtui yöllä 29. syyskuuta 2003 Laffón Soto -kadulla Sevillassa. BMW, a ylinopeus, paeta, Farruquito -tapaus. Holtiton murha. Käännekohta hallinnassa ja tukahduttamisessa tieliikenne.

Tarjoajan tuomio (käytännössä 14 kuukauden vankeus) aiheutti niin suurta sosiaalista hälytystä, että se johti syvään lainsäädännön muutos liikenneturvallisuudessa. Sallivuus on paljon vähäisempää: liikenneturvallisuuteen kohdistuvat rikokset ovat yleistyneet Espanjan tuomioistuimissa muodostavat 35% Espanjassa tehdyistä rikoksista.

Vuodesta 2008 lähtien melkein 900 000 liikenneturvallisuutta koskevaa oikeusjuttua, joista 650 000 on tuomittu. Tämä on osoitettu tutkimuksessa, jonka on tehnyt Direct Line -säätiö Yhteistyössä Espanjan liikennesäätiö, jossa on kuitenkin selvää, että espanjalaiset autoilijat eivät ole riittävän tietoisia liikenneturvallisuudesta. Tutkimuksen päätelmät tekevät selväksi:

1. Yli 4,5 miljoonaa kuljettajaa He tunnustavat, että he ovat koskaan käyttäneet rikollista käyttäytymistä ratin takana, kuten ajaneet alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena, ajaneet yli 200 km / h valtatiellä tai ajaneet ilman lupaa.

2. Yli 9 miljoonaa kuljettajaa He eivät tiedä, että he voivat joutua vankilaan tieturvallisuuteen liittyvistä asioista.

3. Lähes 11 miljoonaa he eivät tiedä, että ajaminen huumeiden vaikutuksen alaisena voi johtaa vankilaan.

Neljä. 14% kuolleista Hän kuoli liikenneonnettomuudessa toisen kuljettajan rikollisen käyttäytymisen vuoksi (noin 2400 ihmistä viimeisen 8 vuoden aikana).

5. Ajaminen alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena se muodostaa yli 60% tapauksista.

6. Muut yleiset rikostyypit ajaa ilman ajokorttia (27%), mikä aiheuttaa vakavan riskin ajamiseen (7%) tai kieltäytyy ottamasta alkometriä tai huumetestit (3,5%).

7. Näiden rikosten vankilaväestö Se on tällä hetkellä noin 1200 ihmistä, joista yleisimpiä ovat ajaminen ilman ajokorttia (39%) ja holtiton murha (22%).

8. Tieliikenteen tekijän profiili Se antaa myös hämmästyttäviä tietoja: vaikka 18–24 -vuotiaat miehet tunnustavat useimmiten näiden käytäntöjen suorittamisen, 41–50 -vuotiaat miehet tuomitaan yleensä eniten.

9. Mahdolliset ylinopeusrikkomukset Ne näyttävät olevan paljon yleisempiä kuin tuomiot osoittavat: 1,2 miljoonaa autoilijaa myöntää koskaan ajaneensa yli 200 km / h, mutta tästä käyttäytymisestä annetut tuomiot muodostavat vain 0,6% tapauksista.

MITÄ KULJETTAJAT AJATTAVAT?

Tutkimus sisältää sen lisäksi, että analysoidaan lähes 600 000 oikeudenkäyntiä liikenneturvallisuuteen kohdistuvista rikoksista, ja se sisältää 1700 kuljettajan tutkimuksen. Ja tulokset ovat yllättäviä.

Suurelta tietämättömyydeltään huolimatta suurin osa autoilijoista (91%) kannattaa ajoneuvon säilyttämistä vankilatuomioita liikenneturvallisuutta vastaan ​​tehdyissä rikoksissa ja jopa 14% panostaa niiden kovettamiseen vielä enemmän.

Lisäksi monet kansalaiset väittävät luokittelevansa enemmän käyttäytymistä rikoksiksi liikenneturvallisuutta vastaan: 60% uskoo, että lasten ottaminen autoon ilman lasten turvajärjestelmää sen pitäisi olla rikos, 44% kuljettajista sisällyttäisi sen rikoslakiin manipuloida matkapuhelinta ajon aikana ja 34% antaa mikä tahansa positiivinen korko alkometritesteissä.

Espanjassa 1,36% kuljettajista on tuomittu liikenneturvallisuusrikoksesta viimeisten neljän vuoden aikana. Tässä mielessä, Baleaarit, Murcia ja Galiciaovat alueita, jotka ylittävät huomattavasti Espanjan keskiarvo.

Toisella puolella ovat Cantabria, Extremadura ja Aragon, ja hinnat ovat paljon alhaisemmat kuin Espanjan keskiarvo.

Oliko tästä viestistä apua?