Saltar al contenido

Miksi ajaminen allergian kanssa on vaarallisempaa kuin miltä se kuulostaa

4 de agosto de 2021
Miksi ajaminen allergian kanssa on vaarallisempaa kuin milta se kuulostaa

Espanjassa kahdeksan miljoonaa ihmistä kärsii siitepölystä johtuvista allergisista sairauksista, sanoo Espanjan allergologian ja kliinisen immunologian yhdistys (SEAIC), ja tämä merkitsee tiellä olevaa ongelmaa. Autokoulujen kansallinen liitto (CNAE) varoittaa, että joka vuosi maaliskuusta syyskuuhun 2–5 prosenttia uhreista johtuvista liikenneonnettomuuksista liittyy näihin olosuhteisiin.

Jos kysymys on siitä, vaikuttavatko allergiat ajamiseen, katso liittyvät sairaudet ja sen oireet viittaavat siihen.

Allerginen nuha ja astma vaikuttavat suureen määrään ihmisiä (21% ja jopa 7% espanjalaisista) ja aiheuttavat aivastelu, vuotava nenä (ja runsaasti), kutiava nenä ja tukkoinen nenä. Tähän lisätään sidekalvotulehdus, joka muuttuu silmien punoitukseksi, repeytymiseksi ja kutinaksi, sekä erityisen vaarallinen tilanne: aivastelu.

Vain kymmenen sekunnin salvo, joka kiertää nopeudella 90 km / h, tarkoittaa, että he matkustavat 250 metriä ilman täydellistä huomiota, jopa ajoneuvon hallinnan puutteella, kuten DGT usein muistuttaa.

Lisäksi – ja nämä tiedot mainitaan myös liikenteessä – yli puolet allergikoista on heikentynyt lepoa. Itse asiassa 40% potilaista, joilla on allerginen nuha he ovat uneliaita päivällä. «Väsymys tai päiväuninen uneliaisuus ovat 30% liikenneonnettomuuksien takana, ja kuolleisuus on korkea», muistuttaa DGT.

Lääkityksen aiheuttama riski täydentää täydellisesti allergikoiden kuvaa. CNAE korostaa sitä ensimmäisen sukupolven antihistamiinit ne aiheuttavat uneliaisuutta ja vaikutuksia, jotka muistuttavat ajamista, ja veren alkoholipitoisuus on 0,5–0,8 grammaa; viimeisintä sukupolvea ei saa sekoittaa alkoholiin, koska se saa sinut myös uneliaaksi.

Vinkkejä ajamiseen allergian kanssa

Varo itsehoitoa. Sinun pitäisi mennä lääkäriin, jos tunnet klassisia allergian oireita, vahvistaaksesi, että kyseessä on todella allergia. Lisäksi voit ottaa kussakin tapauksessa sopivan lääkityksen ja vaikuttaa myös ajamiseen mahdollisimman vähän.

Puhdas auto. Jopa äärimmäisellä varovaisuudella siitepölyt voivat imeytyä ja kellua ympäristössä. Mitä puhtaampi auto, sitä parempi, varsinkin jos siinä matkustaa lemmikkejä. Vältä pölyn kertymistä tuuletusaukkoihin ja puhdista istuinten, lattian, katon ja ikkunoiden verhoilu usein.

Ikkunat kääritty. Aikoina, jolloin siitepölyä esiintyy eniten (joka ei tapahdu keväällä kaikissa tapauksissa), on suositeltavaa matkustaa aina ikkunat kiinni, koska se vähentää allergisen hyökkäyksen riskiä.

Ohjaamon suodatin. Se on yleensä hansikaslokeron takana, ja sen korvaaminen uudella on edullista (alkaen 25 euroa) ja takaa korkean suojan ulkoisia hiukkasia vastaan. Markkinoiden parhaat suodattimet ovat HEPA -suodattimia, samoja kuin leikkaussalissa, mutta ne voidaan asentaa hyvin harvoihin autoihin (Tesla, Mercedes…).

allergia

Ilmastointi ja kierto. On kätevää käyttää auton ilmastointilaitetta, koska se auttaa puhdistamaan ilmaa. Kierrätystoiminnon aktivointi, joka estää ilmanoton ulkoa, maksimoi myös suojan.

Aurinkolasit. Kun allergia aiheuttaa silmien repeytymistä ja kutinaa, auringonvalo pahentaa oireita, joten on parempi suojautua hyväksytyillä tummennetuilla linsseillä.

Ei alkoholia. Tämä neuvo laskee oman painonsa mukaan, koska sinun ei pitäisi koskaan juoda ajon aikana, mutta vielä vähemmän, jos olet ottanut antihistamiineja. Molempien yhdistelmä takaa uneliaisuusongelmat.

Matkan ajoitus. Jos mahdollista, on hyvä välttää päivän varhaisia ​​tunteja, koska siellä on suurempi siitepölypitoisuus. Taso voidaan tarkistaa eri verkkosivuilta ja mobiilisovelluksista.

Oliko tästä viestistä apua?