Saltar al contenido

Miksi ajamme oikealla? Napoleon oli vastuussa

4 de agosto de 2021

Monet autoilijat suhtautuvat epäluuloisesti brittiläisten ajamistapaan, koska he ovat niin sitoutuneita joihinkin perinteisiin kiertää vastakkaiseen suuntaan muulle maailmalle. Mutta heidän tottumuksensa eivät ole niin kaukana siitä, miten kerran ajoimme suurimmalla osalla Eurooppaa, eivätkä Hänen Majesteettinsa alamaiset ole ainoita, jotka kiertävät vastakkaiseen suuntaan. Totuus on, että se oli sarja historiallisia tapahtumia, vaatimuksia ja päätöksiä, jotka ohjasivat johtajuuden suuntaa joissakin maissa ja toisissa.

Vaikka se on kaukana, Rooman imperiumi Paitsi että hän opetti meille latinaa, hän myös opetti meitä ajamaan vasemmalla, vuoden 1998 löydön mukaan Blunsdon Ridge Rooman tiellä lähellä Swindonia Englannissa.

Joo vaunut kuljetettiin vasemmalla tieltä johtui siitä, että väestö, joka oli pääasiassa oikeakätinen, mieluummin käsitteli hevosten ohjaimia vasemmalla kädellä vapauttaakseen oikean käden muihin tehtäviin: hevosten heittämiseen tikulla tai ruoskalla, käsi miekalle tai veitselle hyökkäyksen sattuessa tai tervehdi vain tuttavia. Tässä on otettava huomioon myös toinen seikka: kun ruoskaa käsitellään oikealla, tien reuna oli kauempana, jos se oli vasemmalla kuin oikealla, jolloin se osui johonkin.

PERINTEEN MUKAINEN KIERRÄTYS

Oli Paavi Boniface VIII vuonna 1300 ensimmäinen, joka loi kiertosäädöksen jatkuvien ongelmien vuoksi San Angelo -silta jaossa, joka vei Vatikaanin San Pedron basilikaan. Siitä lähtien sinun oli ajettava oikealla puolella kyseistä kaupungin kohtaa.

Euroopassa väestö toimi kuitenkin perinteiden mukaisesti teillä ja kaupungeissa. Ranska kierteli oikealla, vaikka on olemassa teorioita, joiden mukaan aristokratia levisi vasemmalla, jäljittelemällä englantia. Se oli Napoleonjoka kun hän tuli valtaan, määräsi, että sinun on ajettava oikealla. Ja kun se laajeni Euroopan kautta, se määräsi tämän säännön liittäessään alueita, liikennemuoto, joka säilyi, kun se menetti ne. Hän ei kuitenkaan koskaan saapunut Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, joten hän ei voinut määrätä tätä tapaa ajaa siellä.

MERENVÄLIEN KOLONISOINNIT

Kun kolonisaatiotJokainen maa pakotti kiertotapansa valloitetuilla alueilla, joten Englanti teki sen paikoissa, kuten Yhdysvalloissa, Australiassa, Keniassa tai Intiassa. Jotkut kuitenkin muuttivat liikesuuntaa itsenäistyessään, kuten Yhdysvallat, mikä on yksi tapa murtautua maahan, joka oli asuttanut heidät. Vuonna 1792 hän loi jo liikennesäännön, jonka kukin osavaltio ratifioi peräkkäisinä vuosina: New York teki sen vuonna 1804 ja New Jersey vuonna 1813.

Pikkuhiljaa liikenne tien oikealla puolella. Kuitenkin Japani, joka eli autarkiassa vuoteen 1868, jolloin se avautui muulle maailmalle, omaksui joitain brittiläisiä menettelyjä teollisuudessa, liike -elämässä ja vasemmalla ajamisessa.

Euroopassa oli muita maita, kuten Tšekkoslovakia, Unkari tai Itävalta, jotka joutuivat odottamaan toisen maailmansodan saapumista, jotta vasemmanpuoleinen muuttuisi ajosuuntaksi.

Mutta kaikkia muutoksia ei ole tehty väkisin tai unohtamaan menneisyys. Ruotsi oli pitkään ainoa Skandinavian maa, jossa ihmiset ajoivat vasemmalle. Viranomaiset näkivät täällä jarruna kaupallisissa suhteissa naapureihinsa, joten he esittivät vuonna 1955 ehdotuksensa levityksen muuttamisesta kansanäänestykseen. 82,9% äänestäjistä hylkäsi sen. Kuitenkin kaksitoista vuotta myöhemmin, 3. syyskuuta 1967 kello 5.00, uudet säännöt tulivat voimaan, mikä edellytti oikealla puolella ajamista.

Statens Högertrafikkommision perustettiin valvomaan muutosta, ja yksityisajoneuvojen liikkuminen oli kielletty useita tunteja, joissakin kaupungeissa jopa yli 24 tuntia. Huolimatta tämän säännön epäsuosituksesta oli mahdollista vähentää kuolonuhrien määrää 99: stä vuonna 1966 59: een vuonna 1967 ja liikenneonnettomuuksien lukumäärää 1313: sta vuonna 1966 1077: een vuonna 1967.

Toinen maa, joka muuttui, oli Burma, nyt Myanmar, vuonna 1970. Se oli Britannian siirtomaa ja ylläpitää vasemmanpuoleista liikennettä itsenäisyytensä jälkeen. Ne Win, joka oli hallituksen päällikkö, näki kuitenkin painajaisen eräänä iltana, ja kun hän kuuli ennustajansa kanssa, hän suositteli liikenteen suunnan muuttamista. Heti sanottu kuin tehty.

VASEMMALLA TAI OIKEALLA?

Tänään löydämme erilaisia ​​paradokseja ajon aikana. Joten se tapahtuu sisään Gibraltar, Yhdistyneen kuningaskunnan siirtomaa Iberian niemimaalla, jossa ne kiertävät oikealla huolimatta siitä, että merkinantojärjestelmä vastaa brittiläistä; että Neitsytsaaret, Yhdysvaltojen lähellä sijaitseva alue, jossa Yhdysvalloista tuodulla autolla ajetaan vasemmalla ja ohjauspyörä vasemmalla, joten näkyvyyden puute tekee ajamisesta vaarallista; tai eteläsudan, jossa se ajaa oikealla, mutta itsenäistymisensä jälkeen vuonna 2005 Sudan alkoi tuoda ajoneuvoja Keniasta, Ugandasta ja Tansaniasta, kaikki oikealla ohjauksella, minkä vuoksi hallitus on tutkinut liikenteen suunnan muutosta kuukaudet.

On tehty monia tutkimuksia siitä, mikä on ihanteellinen järki liikenteen kannalta, ja toistuvin johtopäätös on aja oikealla ja ohjauspyörä vasemmalla. Syy on samanlainen kuin vaunujen ja hiekkatien päivinä, koska suurin osa oikeakätisistä väestöstä on vaihdevipua parempi käyttää oikealla kädellä, eikä se voi olla istuimen ja oven välissä, vaan auton keskellä.

Oliko tästä viestistä apua?