Saltar al contenido

Miksi autoni ilmastointilaite ei jäähdytä?

17 de agosto de 2022
aire acondicionado jeep renegade scaled

On useita mahdollisuuksia, miksi Ajoneuvon ilmastointilaite lopettaa jäähdytyksen, joka estää asianmukaisen ilmastoinnin vuoden kuumimpina kuukausina. Kyllä Okei, yleisin on kaasun puute tarpeeksi autossa jäähdyttämään ilmaa, vaihtoehtojen valikoima on paljon laajempi kuin aluksi saattaa tuntua, joten sopivin tapa havaita, että auton ilmastointi ei jäähdytä mene luotettavaan korjaamoon mahdollisimman pian.

Ajoneuvon väärä ilmastointi kesäkuukausina voi jopa vaikuttaa sen jäsenten turvallisuuteen, koska sopivimpia ajo-olosuhteita ei ole saatavilla. Mikä a priori saattaa yksinkertaisesti tuntua epämiellyttävältä tilanteelta, voi johtaa epämiellyttäviin häiriötekijöihin tai kuljettajan väsymykseen. Tästä syystä sinun tulee aina yrittää ajaa sopivimmissa olosuhteissa ajoneuvon sisälämpötilan ollessa noin 20 astetta.

Mahdollisia syitä siihen, miksi ilmastointilaite lakkaa jäähtymästä

Kuten olemme maininneet, kaasun puute on yleisin vaihtoehto. Tämä voi johtua mahdollisesta vuodosta sitä kuljettavissa kanavissa ja putkissa. Mutta tämä syy ei ole ainoa mahdollinen.

Toinen mekaanisista vioista, jotka voivat johtaa ilmastoinnin jäähdytyksen puutteeseen, on joitakin Kylmäainevuoto. Varmistaaksesi tämän mahdollisuuden, tarkista, onko järjestelmän kanavien ympärillä öljytahroja. Tässä tapauksessa kanavat on vaihdettava uusiin.

Kolmas mahdollinen vaihtoehto on a suodattimien tukkeutuminen lian takia. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa suorittaa ajoneuvon säännöllisiä huoltotoimenpiteitä vaihtamalla ilmansuodattimet aika ajoin tai tarvittaessa puhdistamalla suodattimet oikeanlaisen auton ilmastoinnin saavuttamiseksi.

Se saattaa kiinnostaa sinua:

Korjaa auton ilmastointilaite

Kylmän ilman puute voi johtua myös lika kerääntyy sisätuulettimeen, tukkii sen raot ja vaikuttaa negatiivisesti oikeaan ilmavirtaan, kun mainittu toiminto aktivoidaan. Yksi oireista puhaltimeen liittyvän ongelman havaitsemiseksi on epämiellyttävä haju aktivoitaessa ilmastointia ajoneuvon sisällä.

Toinen ilmastoinnin toiminnan peruselementeistä on ulkovaihdin. Likahiukkasten kerääntyminen siihen, mikä aiheuttaa sen tukkeutumisen, lisää kaasun painetta, jolloin ilma ei jäähdy ja tulee ulos huoneenlämpöisenä. Siksi on erittäin tärkeää puhdistaa se vähintään kerran vuodessa, mieluiten ennen vuodenajan vaihtoa.

Tapauksissa, joissa ilmastointia käynnistettäessä alkaa kuulua ääntä outo meininki, se johtuu yleensä siitä, että ajoneuvon kompressori on vaurioitunut. Jos näin on, on parasta varmistaa tämä diagnoosi ammattilaisten avulla ja tarvittaessa korjata tai vaihtaa kompressori.

auton ilmastoinnin huolto

Ajoneuvon oikea huolto, jossa mainitut komponentit tarkistetaan tietyin määräajoin, välttää mahdolliset epämiellyttävät tilanteet kuljettajalle ja matkustajille suhteessa auton ilmastointiin vuoden kuumimpina kuukausina.

Joskus riittää pelkkä ilmajärjestelmän kaasun lataaminen korjaamolla, jotta auton ilmastointi jäähtyy, mutta kuten näemme, on monia muita mahdollisia syitä. Tästä syystä ensimmäisten epäonnistumisen merkkien ilmetessä on suositeltavaa pyytää apua ammattilaisilta, jotka tekevät perusteellisen diagnoosin ja määrittävät, mistä ongelma tulee.

Kuten sanomme, Joskus riittää kuulon tai hajun virittäminen, jotta vika havaitaan ajoissa.

Oliko tästä viestistä apua?