Saltar al contenido

Miksi et voisi juoda soodaa ratin takana?

29 de julio de 2021

Kesällä ratissa, lämpöä ja janoa. Matkalla rannalle, kotiin, kilometrejä ja janoinen. Se ei ole outoa. Silti riskejä on enemmän kuin miltä näyttää. Lasi vähemmän vettä on kuin lasi enemmän. Auto ja nestehukka (yhdessä) ovat niin vaarallisia, että kyllä, korjaustoimenpide on erittäin helppo: kun ajat, juo. Vettä tietysti. Mutta Voitko juoda jotain muuta?

JOHDANTO

  1. Ajaminen korkeissa lämpötiloissa stimuloi liiallista hikoilua ja siten kehon veden menetystä. Myös mineraalisuoloja menetetään, jos niitä ei juoda ajoissa.
  2. Tutkimus Kuivuminen ja ajaminen, Loughborough’n yliopiston ja Euroopan nesteytysinstituutin valmistelemassa johtopäätöksessä todetaan, että nestehukkaiset kuljettajat tekevät yhtä paljon virheitä kuin ne, jotka ajavat alkoholin nauttimisen jälkeen.
  3. Mitä ne virheet ovat? Muun muassa, ja tämän tutkimuksen mukaan, tahattomasti poistuminen kaistalta, jarruttaminen väärään aikaan ja ohittaa olkapään viiva. Tutkimuksen mukaan kuivattu henkilö toimii kuin kuljettaja, jonka veren alkoholipitoisuus on 0,8 g / l.
  4. 2% vesipisara kehossa Se voi aiheuttaa hetkellisen muistin heikkenemisen ja huomion huomattavan heikkenemisen tämän vesi- ja terveystutkimuslaitoksen (IIAS) raportin mukaan. Tämä teksti kerää myös tieteellistä näyttöä siitä, että veden epätasapaino lisää merkittävästi reaktioaikaa.
  5. Muut oireet Yleisiä nestehukan syitä ovat päänsärky, väsymys ja keskittymiskyvyn menetys. Keksiikö kukaan jotain vaarallisempaa ratin takana?

JOITA PÄÄTELMÄT

Tietäen edellä mainitun, Espanjan kuninkaallinen autoklubi (ROTU) ja Virkistävien juomien yhdistys tehdä yhteistyötä kampanjassa vuosia Virvoitusjuoma, paras polttoaine.

Siinä he korostavat lepoa, koska kahden tunnin ratissa olon jälkeen onnettomuusriski kasvaa 12%. Siitä hetkestä lähtien 30% signaaleista ei enää havaita ja lisää reaktioaikaa 86%. Ja tämä on hänen tärkein neuvonsa: pysähdyksillä «sinun täytyy venytellä, mennä kävelylle ja juo soodaa ”.

Virvoitusjuoma, he sanovat, «kosteuttaa ja tarjoaa glukoosia, aivojen suorituskyvyn parantaminen ”. Mutta on asiantuntijoita, jotka kieltävät suurimman. Glukoosi parantaa aivojen suorituskykyä … jos tarvitset sitä. Torkut kuusi päivää ilman syömistä ja juomalla hyvin vähän ja he asettavat ristisanatehtävän edessäsi, voit huonommin kuin jos olet hyvin ruokittu. Ja jos saat seuraavaksi glukoosikuvan, ratkaise se paljon paremmin. Mutta se ei pidä paikkaansa joissakin normaalit olosuhteet «, vakuuttaa ravitsemusterapeutti-ravitsemusterapeutti ja biologi Juan Revenga.

«Emme tarvitse glukoosi ajaa, koska yhteiskuntamme ruokailutottumusten vuoksi meillä on jo glukoosia patassa. Meidän ei tarvitse kannustaa sitä », Lisätä. «Itse asiassa löydän suhteen Ruokateollisuus ja tietyillä elämänaloilla sellaisten tuotteiden mainostamiseen, jotka olosuhteissamme ovat hullu.

Loppujen lopuksi ei ole mitään syytä kääntyä sokerijuomien puoleen ratin takana. Mutta on tietysti kätevää olla nesteytetty. Joten mitä juomme?

KÄYTÄNNÖSSÄ

  1. Janoasi varten… Vastaus on yksinkertainen. Pelkkää vettä. Tietenkin sinun on oltava ennakoiva ja kannettava pullo autossa tai tiedettävä, onko matkalla pysähdyspaikkoja «, Revenga selittää.
  2. Ja kuinka paljon vettä? Ei pakkomielle määrän suhteen, tätä ei mitata litroina kilometriä kohden. «Sinun ei pitäisi juoda etukäteen tai liikaa, mutta jano ohjaa», suosittelee asiantuntija. Lisäksi juominen enemmän kuin on tarpeen voi saada sinut haluamaan mennä vessaan enemmän ja ajaa hermostuneesti ja epämukavasti.
  3. Ja kahvia? ”Jos haluamme nostaa hälytystasoa hieman, se voidaan saavuttaa kofeiinipitoisilla juomilla, kuten kahvilla, mieluiten ilman sokeria. Tee tekisi hyvää myös meille. ‘ Mutta ei taisteluunia, kun taistelu on melkein menetetty. «Siinä tapauksessa ainoa kahvi aikoo tehdä väärän luottamuksen, joka lisää riskiä. Uneliaisuuden edessä paras asia on pysäköidä ja ottaa nokoset.
  4. Cola -sooda. Ei mitään. Kielletty, Revenga päättää: «Veromme, joka meidän on maksettava sokerin muodossa saavuttaaksemme edustavan määrän kofeiinia, on täysin perusteeton.»

Oliko tästä viestistä apua?