Saltar al contenido

Miksi se voi olla vaarallista (kuljettajille) syksyn alkaessa tosissaan

16 de agosto de 2021
Miksi se voi olla vaarallista kuljettajille syksyn alkaessa tosissaan

Ei vain jäätä ja lunta ja talvisateita vaarallinen autoilijoille: epäselvä syksyn puoliaika se voi hämmentää heitä ja vaarantaa heidät niin paljon kuin ei enempää kuin talvinen ankaruus. Tyly säämuutokset, huolimattomuus ja unohtaminen ovat uhkia; korjaustoimenpiteet eivät ole uusia: ennakointia ja varovaisuutta.

Ensinnäkin, nyt välttämätön järjestely kesän jälkeen, kanssa Turvaelementit auton perusteet jo tarkistettu. Erityisesti valot, tuulilasinpyyhkimet ja renkaat.

Jälkeen kesä niin kuiva, tuskin kukaan muistaa, onko vielä tuulilasin puhdistusneste eikä myöskään jos kumit poistaisivat veden tai päinvastoin mutaisivat kuun. Ja renkaat Sinun on aina tarkistettava ne, niiden piirustus ja paine; jos ne ovat vanhoja, useista syistä: kesän lämpö on saattanut murskata ne. Valaistuksen osalta kunkin lampun käyttöikää ei voida tietää, mutta se on tarkistettava kaikki valot syttyvät.

MITEN AJATA SILMÄLLÄ

Syksyn vaihteleva sää vaikeuttaa autoilijan elämää. Aamuisin tuo sumu, joskus iltapäivät monimutkaistuvat sateella, päivät kestävät vähemmän: ajaminen tuntuu epämukavammalta. Ensimmäinen idea jää oman painonsa alle: tarkista sääennuste, niin pääset ratin taakse ilman yllätyksiä.

Lähivalot. Auringonnousu tulee myöhässä ja myöhemmin ja hämärä aikaisemmin, ja päivät ovat yleensä harmaita: valoja ei oikeastaan ​​ole liikaa milloin tahansa. Ellei päivä ole kovin aurinkoinen, on parempi käyttää niitä koko ajan.

Ole varovainen sateiden kanssa. Syksyllä on vesisateen vaara, usein äkillinen ja voimakas: on suositeltavaa hidastaa nopeutta, pidentää turvaetäisyyttä, välttää äkillistä ohjauspyörää ja jarruttaa varovasti.

Sumu. Ikään kuin sataisi (vähemmän nopeutta, enemmän matkaa) ja jotain muuta: etu- ja takasumuvalot (vain paksun sumun sattuessa, jotta ei häikäisi meitä seuraavia), ei ohitusta ja Varo sumuisia ikkunoita.

Liukas lattia. Tällä hetkellä kuivia lehtiä on runsaasti tiellä, ja niiden läsnäolo ei ole vain koristeellinen. Hidasta, jos näet ne: niiden ohittaminen voi tuottaa samanlaisen vaikutuksen kuin vesiliirron, varsinkin jos ne ovat märkiä.

Oliko tästä viestistä apua?