Saltar al contenido

Miksi Seat Ibiza on aina yksi varastetuimmista autoista

18 de agosto de 2021
Miksi Seat Ibiza on aina yksi varastetuimmista autoista

Seat Ibizan omistaja, joka pysäköi parhaillaan autoaan ostoskeskukseen, tulee todennäköisimmin takaisin ajoneuvolle eikä löydä sitä. 39% varkauksista espanjalainen matkailu oli ensimmäinen eniten varastettuja autoja vuonna 2016 yrityksen tietojen mukaan Techco Security, Ford Fiestan (13%) ja Volkswagen Golfin (13%) edellä.

Mutta luvut ovat harhaanjohtavia, todellisuudessa. Tai ei ole aivan totta. Muut yritykset tarjoavat omia luokituksiaan Espanjan varastetuimmista malleista. Rastreator, esimerkiksi sillä on erityinen luettelonsa, jota johtaa Golf, BMW 3 -sarjan, Seat Leonin ja jälleen Ibizan edellä.

Kaikki riippuu siitä, kuka tiedot toimittaa, koska nämä arvosanat eivät ole peräisin espanjalaisesta pysäköintialueesta vaan paikasta asiakastietokannat. Siinä, jonka vakuutusyhtiö julkaisi hieman yli kuukausi sitten Suora linja, ensimmäiset sijainnit ovat seuraavat: León, Golf, BMW 3 -sarja, Ibiza, Volkswagen Passat ja Renault Mégane.

Espanjassa 155 000 ajoneuvoa varastetaan vuosittain, Detector -yhtiön tietojen mukaan. Noin 425 päivässä, 17 tuntia, yksi ryöstö kolmen ja puolen minuutin välein. Vakuutusliiketoiminnan yhdistyksen arviot (Unespa) Ne eivät ole kovin erilaisia: vuonna 2015 (viime vuonna konsolidoidulla tiedolla) oli 154152 varkaudesta johtuvia korvausvaatimuksia, vaikka luvussa ei eroteta tapauksia, joissa koko auto katoaa, ja tapauksia, joissa esine tai lisävaruste varastetaan auton.

Siksi sisäministeriön luvut ovat hyvin erilaisia: vuonna 2015 Espanjassa varastettiin 33 000 henkilöautoa. Joka tapauksessa yksi asia on selvä: keskitason autoja ne voittavat muita. Mikä on syy? Tilastollisen kysymyksen (tämäntyyppisiä ajoneuvoja on enemmän) lisäksi tämän tyyppiset ajoneuvot on helpompi saattaa pimeille markkinoille.

«Tässä segmentissä on enemmän malleja ja lisäksi heillä on helpompi tie ulos. Jos Seat Ibizaa varastetaan paljon, se johtuu siitä, että se myydään helposti osina. Kun kirjoitat Googleen, näet yllättyneenä kaiken tarjotun. Voit ostaa kappaleen verkossa ja se voi täydellisesti varastettu », selittää poliisitarkastaja Jose Manuel Orge, Laittoman ajoneuvoliikenteen ryhmän johtaja.

«Tämän tyyppisissä autoissa on vähemmän turvajärjestelmiä ja ne on helpompi poistaa », lisää Etäkäyttökeskus Techco Security, Rafael Ruiz.

Mitä tulee toiveisiin nähdä varastetut autot uudelleen, Techco Security vakuuttaa, että tarkoittaa toipumisaikaa varastetuista ajoneuvoista on 5 tuntia ja 28 minuuttia, mutta tiedot rajoittuvat vain tämän sähköisiä turvallisuusratkaisuja kehittävän yrityksen asiakkaisiin.

Kaikilla autoilla ei ole varkaudenesto-tekniikan apu Se ei myöskään ole aina tehokas. Käyttö GPS / GSM -signaalin estäjät, mikä vaikeuttaa toipumista. Vakuutuksenantajien tiedot eivät ole kovin rohkaisevia: vain noin 40% varastetuista autoista palaa omistajilleen.

José Manuel Orge hyväksyy prosentin hyvänä. Vuonna 2015 varastetuista 33 000 ajoneuvosta jotkut 13 000. On kuitenkin yksi vivahde, joka hämärtää lukua: monet heistä ilmestyvät uudelleen valmis, mutta räjähtänyt.

«Kun varkaus tapahtuu, vakuutusyhtiö korvaa 30 päivän kuluttua [siempre que el cliente tenga esa cobertura contratada]; jos auto on myöhemmin löydetty, omistaja voi saada sen takaisin tai pitää rahat halutessaan. Mutta mitä ne ovat hyviä, kun ne näkyvät palasina? löysä ovi tai peili? Poliisi pitää sitä talteenotettuna, vaikka se olisi hyödytöntä.

RIKOSPAIKKA

Suurin osa sieppauksista tapahtuu vuonna isot kaupungit, lähes aina kadulla, julkisilla pysäköintialueilla ja sisällä ostoskeskuksia (noin 90% ryöstöistä), paljon ennen huoltoasemia (kuljettajat unohtavat avaimen) tai yksityisiä korjaamoja.

Ja autovarkaudet eivät ole halpoja, ei vakuutusyhtiöille eikä kuljettajille. Unespa arvioi vuosittaisten tappioiden olevan noin 110 miljoonaa euroa, joka puolestaan ​​palaa vakuutusten hintaan. Línea Directan mukaan kuljettajat maksavat osan 19 euroa lisää vuodessa sieppausten takia.

1629317729 12 Miksi Seat Ibiza on aina yksi varastetuimmista autoista

Niemimaalta, varastettujen autojen kohtalo pyörii kolmen päätarkoituksen ympärillä: myydä ne muissa maissa, käyttää niitä ryöstöissä tai laskeutumisessa kuulle tai purkaa ne osien jälleenmyyntiin. ”Jos haluat seurata varastettua ajoneuvoa, sinun on tiedettävä, mitä se on, jotta voit arvata, miten sitä käytetään. Mallista riippuen sitä myydään väärennettyinä tai palasina. Otamme esimerkiksi takaisin monia Renault- ja Dacia -malleja Pohjois -Afrikasta ”, Orge sanoo.

Määränpää vaihtelee auton tyypin ja mallin mukaan, vaikka Espanjassa varastetut yleensä päättyvät yleensä Itä -Eurooppa ja Maghreb. «Huippuluokan autot, kuten Toyota Land Cruiser tai Range Rover, näyttävät usein myös kokonaisilta, koska ne varastetaan niiden väärentämiseksi», Orge lisää.

Kuluttajien ja käyttäjien järjestön raportissa (OCU), agentti Madridin poliisilaitoksesta kertoo, että ryöstöön omistautuneet jengit ovat erittäin tehokkaita. Tässä ei ole kyse yksinäisistä tai satunnaisista varkaista, vaan siitä hyvin organisoidut organisaatiot, vaikka ei välttämättä montaa.

”Ne ovat organisoituja verkostoja, jotka liikennöivät varastettuja autoja ja toimittavat myös muita rikollisryhmät: He myyvät autoja huumeiden kuljettamiseen, talojen ryöstämiseen … ”, tämä poliisi selittää. Ja he ovat nopeita: ”Näemme tapauksia varastetuista autoista Madridissa kahden päivän kuluttua he ovat Romaniassa. « Tämä on kuitenkin poikkeus: ”Näemme, että vain neljäsosa viedään myyntiin ulkomaille. Tarkoitan koko ajoneuvoa, en osia. Suurin osa pysyy siis Espanjassa. «

Avainkoodi

Menetelmä pakottaa auto auki voi olla enemmän tai vähemmän monimutkainen. Varkaat käyttävät yhä useammin radiotaajuusskanneria poimimaan auton avaimen lähettämä signaali. Tätä varten he valitsevat ajoneuvon, josta he ovat kiinnostuneita, ja odottavat, että kuljettaja lukitsee sen etänä, jolloin he sieppaavat lukituksen avauskoodin. Toinen alkeellisempi tekniikka, joka on edelleen käytössä, on yksinkertaisesti räjäyttää lukon sylinteri. Rikolliset käyttävät auton käynnistämiseen yleensä konetta, joka muodostaa yhteyden ajoneuvon sisäiseen diagnostiikkajärjestelmään (jos sellainen on) ja mahdollistaa uuden tyhjän avaimen ohjelmoinnin; muissa tapauksissa he vaihtavat kytkimen, joka hallitsee auton moottoria, hakkeroituun.

Oliko tästä viestistä apua?