Saltar al contenido

Miksi sinun pitäisi olla huolissasi, jos renkaissasi on G -kirjain?

15 de agosto de 2021
Miksi sinun pitaisi olla huolissasi jos renkaissasi on G kirjain

The renkaat ovat yksi niistä elementeistä tärkeämpi heillä on autossa, ja se on varmasti myös yksi niistä, jotka saavat vähiten huomiota monilta käyttäjiltä. Emme ole tietoisia evoluutio heillä on, emmekä välitä mahdollisista muutoksista.

Kuitenkin auton ominaisuudet ne eivät pysy missään jos renkaat eivät vastaa määräyksiä ja valmistaja itse. Kun pyörän urasyvyys on pienempi kuin 1,6 mm (vaikka on olemassa valmistajia, jotka merkitsevät rajan 2 millimetriin), ongelmat voivat alkaa.

Kuluneen kumin kanssa riski vesiliirron, pito katoaa ja lopulta onnettomuusriski on suurempi: juuri silloin on tullut aika vaihtaa renkaat. Sillä hetkellä peliin tulee tarra, joka antaa sinulle avaimet viisaaseen valintaan.

Eurooppalainen kortti

Muutaman vuoden ajan ,. uudet renkaat sinulla on samanlainen tarra kuin jotkut osoittavat kodinkoneet. Kyse on eurooppalainen kortti ja näyttää kolme tietoa: vierintävastus, pito märillä pinnoilla ja melutaso.

Pyörivässä renkaassa on a pieni vastus moottorin on voitettava toiminnassaan, mikä aiheuttaa lisäponnisteluja. Se ei ole liiallinen, mutta se on otettava huomioon tapahtumien kokonaismäärässä, jotka moottorin on tallennettava saadakseen ajoneuvon eteenpäin.

renkaan kirjain G

Sen määrittää kirjeet A: lta (tehokkain) G: lle (vähiten tehokas). Molempien kirjainten välissä voi olla kulutusero autossa asti 7,5% tai mikä on sama, jotkut 300 euroa polttoainetta renkaan koko käyttöiän ajan.

Toinen on pito märillä pinnoilla. Se on myös määritelty kirjaimilla, jotka kulkevat A: sta G: hen, ja esimerkin avulla se ymmärretään paljon paremmin. Hätäjarrutuksessa nopeudella 80 km / h sama auto jarruttaa 18 metriä aikaisemmin, jos asennat A -renkaat G -kirjaimella merkittyjen renkaiden sijaan.

Viimeinen parametri on melu. Se mitataan kolme aaltoviivaa ikään kuin se olisi kaiutin. Mitä vähemmän sitä on, sitä vähemmän melua se tuottaa, se on vähemmän ärsyttävää matkustamossa ja myös aiheuttaa vähemmän yleistä melusaastetta.

Neljä perusvinkkiä

1. Hyvät renkaat eivät ole kulu mutta investointi. Pyörät ovat ainoa elementti, joka sitoo meidät maahan, ja kosketuspinta ei ylitä a: n kokoa folio A4, niin rajoitetulla tilalla on kätevää saada paras materiaali, vaikka lasku voi olla pelottava.

2. Yleensä renkaat on ostettava ja asennettava erikoistuneet työpajat ja keskukset.

3. Jos ostat verkosta, meidän on aina tehtävä se takuusivuilla; Joka tapauksessa ne on koottava hyväksytyssä keskuksessa ISO -sertifikaatit vastaavat ja kaikki menettelyn takeet.

Neljä. Analysoi huolellisesti Eurooppalainen kortti. Ero kirjaimen ja toisen välillä voi tarkoittaa sitä, että 30000 kilometrillä, eli kuinka kauan rengas yleensä kestää, polttoainesäästöt ovat kompensoineet enemmän kuluja pyörillä. Tai mikä tärkeintä, hyvä valinta voi antaa sinun tehdä hätäpysähdyksen ajoissa. Turvallisuus aina etusijalla.

Kannattaako investoida hyviin renkaisiin?

On olemassa ryhmä rengasvalmistajia palkkio, ja että Espanjassa ne liittyvät Kumikonsortio. He investoivat voimakkaasti T & K + i: hen ja testeihin parhaiden renkaiden saamiseksi.

Niitä puolestaan ​​on useita tytäryhtiömerkkejä että saavuttamatta myös entisten tasoa täydellinen luotettavuus.

Näiden takaa löytyy myös useita Aasialaiset ja eurooppalaiset tuotemerkit, että vaikka he eivät kuulu tähän ryhmään, he tarjoavat a hyvä suoritus. Niillä ei ole samaa perinnettä markkinoillamme, mutta ne voidaan myös ottaa huomioon palkkio.

Ja vaikka se saattaa tuntua oudolta, tällä alalla on myös Valkoiset merkit. Työpajojen ja erikoiskeskusten verkostot, joissa on a suuri määrä liiketoimintaa kanssa on tehty sopimuksia rengasvalmistajat tarjota heille pyörät oman tuotemerkin alla. Niiden tehokkuus ei yleensä saavuta niitä tuottaneen yrityksen ensimmäisten renkaiden tasoa, mutta ne tarjoavat takuu omaan käyttöösi.

Globalisaatio ja Internetin käyttö on kuitenkin merkinnyt sitä tuntemattoman alkuperän renkaat, epäilyttävä valmistus ja liian huono suorituskyky, vaikka kyllä erittäin halpa.

Hintaero on havaittavissa, koska niissä ei ole luotettavan renkaan tekniikkaa tai prosesseja, ja ne voidaan muuttaa todellisiksi vaara käyttäjälle. Niiltä puuttuu mittausmerkintä, laillinen valvonta ja homologaatio käytöstä.

Vain kestää muutaman tuhannen kilometrin ja ne ovat jatkuva riski, koska he eivät kykene jarruttamaan, kahlaamaan veden läpi ja mahdollisia muodonmuutoksia jotka he hankkivat päällysteen epätasaisuuksien vuoksi. Lisäksi heidän esitys lämpötilan muutoksiin.

renkaat G -kirjain

Mitä rengas meille kertoo

Työpajassa tai rengasasiantuntijakeskus löydät tarjouksen, joka koostuu useista merkeistä ja jossa on paljon tietoja, joita ei aina ymmärretä itse pyörään.

Ensimmäinen numero määrittelee mitat: Ostamasi tuotteen on vastattava sitä, mitä auton valmistaja suosittelee. Suuressa koossa kirjainten ja numeroiden koostumus näkyy seuraavasti: XXX / XX RXX (esimerkissä 225/55 R16).

Ensimmäinen numero osoittaa renkaan leveys millimetreinä, toinen on korkeuden ja leveyden prosentuaalinen suhde, ja kolmas on vanteen halkaisija tuumina. R vastaa rakennetta, jolla rengas on rakennettu: säteittäinen.

Tätä seuraa toinen numero ja kirjain. Tässä tapauksessa luku vastaa a kuormitusindeksi, ja se on koodi, joka löytyy yleistetyistä taulukoista; kirje on nopeuskoodi, suurin nopeus, jota rengas tukee, lueteltu myös taulukoissa. Esimerkissä 95W.

Jatkamalla sivua löydämme merkki ja malli renkaasta ja lisää tietoja. Vuori, jossa on lumihiutale tunnistaa sen talvirenkaaseen; kirjeet M + S he huomauttavat, että se on pyörä mutaa ja lunta varten.

Toinen koodi voi osoittaa, onko rengas erityisesti kehitetty a merkki tai tietty malli, jotain, jota edustaa kaksi kirjainta tai numeroa, jotka on myös koodattu (K1 tai K2 Ferrarille, MO Mercedesille, AO Audille …).

Toinen legenda on se Tubeless, joka viittaa siihen tosiseikkaan, että kumi ei tarvitse ilmakammiota, kuten aikaisemmin. Lopuksi löydämme toisen pienemmän numerosarjan, joka osoittaa sen valmistuspaikan, tuotantokeskuksen, renkaan koon ja lopulta viikon ja valmistusvuosi.

Tämä on yksi tärkeimmistä tiedoista neljä numeroa: kaksi ensimmäistä vastaavat viikkoa ja kaksi seuraavaa vuotta; 2216 vastaa vuoden 22 viikkoa 22. Ja tämä on erittäin merkittävää, kun ne ostetaan käytetyt renkaat, koska ne voivat näyttää olevan hyvässä kunnossa, mutta ovat liian vanhoja kiertämään.

Oliko tästä viestistä apua?