Saltar al contenido

Miksi vapaa -ajaminen ei säästä kaasua?

31 de julio de 2021
Miksi vapaa ajaminen ei saasta kaasua

Millä tahansa työpöydällä joku, tietämättä kovin hyvin miten, ohjaa keskustelun toistuvaan kysymykseen: onko kätevää laskea portti Deadpoint kohteeseen säästää kaasua? Ja sitten keskustelu etenee samalla tavalla kuin muissakin tapauksissa (Onko moottori sammutettava liikennevaloissa?), niin että esiin tulee erilaisia ​​ideoita ja argumentteja, oikeita vastauksia, järjettömiä myyttejä ja jopa hölynpölyä. Kuten esimerkiksi nämä seitsemän.

Portit on laskettu vapaa -asentoon

Ei ole mitään järkeä ajaa neutraalilla alamäkeen (tai kun lähestyt liikennevaloa tai risteystä) säästötoimenpiteenä. Kun moottori ei ole vaihteessa, sen on ruiskutettava bensiiniä jatkuvasti, jotta se ei pysähdy 0,5 tai 0,7 litraa tunnissa.

Toisaalta, kun vaihde on kytketty (a alamäki) pyörät liikuttavat moottoria, koska se ja voimansiirto on kytketty toisiinsa: silloin ei ole tarpeen ruiskuttaa polttoainetta pitääkseen auton käynnissä.

Lisäksi turvallisuuden vuoksi sinun ei koskaan tulisi ajaa vapaa -asennossa: ajoneuvo voi olla pakattu ja niitä on vaikea hallita. Vaihteen ollessa kytkettynä moottorijarru estää ylikiihtyvyyden.

Sinun on lähestyttävä kuorma -autoja ja hyödynnettävä liukastumista

Maantieajolla ei ole mitään tekemistä fanien välttämisen kanssa Albaceten läpi Vuelta a Españan lavalla. On kuitenkin kuljettajia, jotka päättävät tartu niitä edeltävään kuorma -autoon välttää tuulta ja kuluttaa vähemmän. Tässä tapauksessa fysiikka suosittelee sen tekemistä (on tosiasia, että polttoainetta käytetään vähemmän, jos tuulen kestävyys on vähemmän), mutta syy osoittaa päinvastaista: on erittäin vaarallista olla noudattamatta turvaetäisyyttä. Ja rinnakkain ajaminen suojautuakseen sivutuulelta on yhtä vasta -aiheista.

On suositeltavaa sammuttaa ilmastointi

On totta, että ilmastointi pakottaa moottorin ruiskuttamaan hieman enemmän polttoainetta (0,5 litraa / 100 km, enemmän tai vähemmän), mutta sen sammuttaminen on järkevää vain hyvin pienillä nopeuksilla (alle 50 km / h). Nopeammin matkustamoon tuleva ilma muodostaa korkea vastus Tämä aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin jos se jaettaisiin ilmastoinnin kanssa. Ja sen sammuttaminen ja ajaminen ikkunoiden ollessa ylöspäin on pahin kaikista päätöksistä: se säästää tietysti kaasua, mutta korkea sisälämpötila vaarantaa kuljettajan huomion.

aja neutraalilla

Liitä aina nopeudensäädin

Yhä useammat autot sisällyttävät varusteisiinsa vakionopeudensäädin. Tämä järjestelmä on joistakin haitoista huolimatta erittäin mukava jatka vauhtia ja siten säästää. Mutta ei aina. Tasaisella alueella vältetään kiihdytyksiä ja kulutetaan vähemmän; alamäkeen moottori lopettaa bensiinin ruiskutuksen monissa tapauksissa, joten se tuskin kuluttaa; ongelma ilmenee kuitenkin ylämäkeen. Kun järjestelmä joutuu ylläpitämään ohjelmoitua nopeutta, kulutus kasvaa tällä hetkellä. Parasta minimoida menot, Näissä tapauksissa on kiihdytettävä hieman menettämättä nopeutta pikkuhiljaa, niin että nousu alkaa nopeudella 120 km / h ja päättyy nopeudella 100 km / h (ja niin kauan kuin muita ei estetä).

Täytä renkaat enemmän kuin on tarpeen

Ei missään tapauksessa. Renkaat on aina täytettävä suositeltuun paineeseen. Jos ne ovat löysiä, kulutuspinnan pinta on suurempi ja se tarkoittaa suurempaa kulutusta, mutta päinvastainen ääripää (liian täytetyt pyörät) voi olla vaarallinen: kustannukset ovat pienemmät, mutta pito vähenee ja lisäksi se lisää räjähdys- tai puhkeamisriskiä.

Aseta magneetteja polttoaineputkeen

Neodyymimagneetit, jotka halaavat polttoaineen tuloputken, palvelevat säästää 4% bensiiniä, koska… Ei. Se ei ole totta. Magnetismin voimasta puhutaan ja näitä laitteita markkinoidaan hyödyllisinä, mutta niiden tehokkuudesta ei ole tieteellistä näyttöä.

Oliko tästä viestistä apua?