Saltar al contenido

Milloin kuljettajalla on oikeus korvaavaan autoon?

7 de agosto de 2021
Milloin kuljettajalla on oikeus korvaavaan autoon

Vakuutusyhtiöltä on mahdollista pyytää korvaavaa autoa, jota kutsutaan myös kohteliaisuudeksi, vain jos se on kattavuus on nimenomaisesti otettu huomioon politiikassa. Jotkut vakuutukset ne sisältävät sen tietyissä muodoissa -Yleensä kaskovakuutus tai laajennetut kolmannet osapuolet-, kun taas toiset He tarjoavat sen vaihtoehtona tehdä erillinen sopimus.

Jopa silloin kun se on kattavuus sisältyy, hieno teksti on luettava huolellisesti, jotta tiedät tarkasti, mikä on todellinen peitto. Kohteliaisuuskuljetusajoneuvon käyttämisen ehtona voi olla se, että alkoholi- ja huumepysäytystesti ei ole positiivinen, että hän ei ole vastuussa onnettomuudesta tai että hänellä on vähimmäisaika lisenssissä.

Lainan ehdot

Jos kohteliautoa koskeva pyyntö ei liity onnettomuusilmoitukseen – jolloin vakuutuksenantajalla on jo tieto siitä, mitä on tapahtunut – Sinun on perusteltava, että omistamasi auto on korjaamossa: Ajoneuvon toimituskuitti on voimassa.

Laina -aika riippuu siitä, onko se rikkoutuminen tai onnettomuus: ensimmäisessä tapauksessa ne ovat noin kolme päivää, kun taas se on vaatimus, siirtoaika se voi saavuttaa kuukauden. Muista, että korvaava auto toimitetaan siitä hetkestä, kun työ alkaa, ei siitä hetkestä, kun auto jätetään korjaamolle.

Varkauden sattuessa On myös oikeus saada korvaava auto. Pakollinen on tehdä vastaava valitus ja odottaa tietty määrä päiviä – vakuutuksenantaja asettaa ne – ennen kuin laina tulee voimaan. Tämä tehtävä on väliaikainen, se ei yleensä ylitä 30 päivää.

Onko rajoituksia?

On tärkeää huomata, että Korvaavan ajoneuvon ei tarvitse olla kooltaan, polttoaineelta tai suorituskyvyltä vastaava kuin omasi: se on vain liikkuvuuspalvelu, kulkuväline. Vakuutuksenantajat tarjoavat tämän palvelun yleensä autovuokraamon kautta, joten malli on tuolloin saatavilla oleva malli.

Vuokraamo voi vahvistaa ehtojaan kuljettajalle: on vähintään työkokemus ratin takana tai ei yli ikä. Aivan kuin tämä ei riittäisi, vakuutuksenantaja voi myös määrätä sääntöjään rajoittamalla esimerkiksi kilometrien määrää päivässä tai liikkumispaikkoja.

Jos autolaina ei ole mahdollista ja jos tämä oikeus on olemassa, Vakuutusyhtiön on korvattava kuljettajalle päivittäinen summa määräajaksi: molemmat asiat on määritelty käytännössä.

Voinko tilata auton korjaamolta?

Työpajoilla ei ole lakisääteistä velvoitetta tarjota korvaava auto asiakkailleen ajoneuvon korjauksen ajaksi. Vaihtoehtona liikkuvuuden takaamiselle monet laitokset tarjoavat vuokra -autoja melko säädetyillä hinnoilla.

Autokonsultoinnin Soleran tutkimuksen mukaan työpajojen kustannukset kohtuullisen ajoneuvon tarjoamisesta ovat 4,6% työvoiman liikevaihdosta; siksi, jos he päättävät tehdä niin Ne tarjoavat sitä vain tietyille asiakkaille tai kun työpajassa oleskelun odotetaan pidentyvän. Soleran mukaan tämän käytännön laajentaminen kaikkiin tapauksiin nostaisi työmaksun kustannukset yli 15 prosenttiin jokaisesta korjauksesta.

Entä jos autoni on takuun alainen?

Myöskään lakisääteistä velvollisuutta ei ole tarjota korvaavaa ajoneuvoa, jos autolla on takuu korjauksen ajaksi. Siksi, on valmistajan harkinnan mukaan – Jos puhumme laillisesta tai kaupallisesta takuusta – tai työpajasta – Jos takuu on käytetty aiempaa korjausta varten – ota tämä palvelu vastaan.

Ainoa porsaanreikä saadakseen kohtuullisen ajoneuvon olisi kuluttajien ja käyttäjien puolustamista koskevan yleisen lain säännösten täytäntöönpano. Normin tekstissä todetaan 120 artiklassa, että jos lakisääteisen takuun alaisen ajoneuvon korjaamisen kohtuullisia määräaikoja rikotaan – noin 20 arkipäivää – omistaja voi pyytää korvaavan auton korjaamolta tai valmistajalta. Jos ei myönnetä, aina jää jäljelle mahdollisuus tehdä vahingonkorvausvaatimus ja odota, että asia ratkaistaan ​​oikeudessa.

Oliko tästä viestistä apua?