Saltar al contenido

Milloin siirtää ITV valmiiksi omistettuun ja muut tarkastukseen liittyvät kysymykset

11 de agosto de 2021
Milloin siirtaa ITV valmiiksi omistettuun ja muut tarkastukseen liittyvat kysymykset

Kysymys ei ole niin outo kuljettajien keskuudessa. Missä vaiheessa ITV siirretään uuteen autoon? Hyvä siksi, että se on kirjaimellisesti uusi tai koska se on uusi nykyiselle kuljettajalle, se on käytetty, käytetty tai nolla kilometriä.

Kaikissa rekisteröidyissä ajoneuvoissa on velvollisuus suorittaa tekninen tarkastus, tutkimus, jonka tarkoituksena on varmistaa tämä ne ovat riittävän turvallisia ajon aikana, jotta tieliikenneonnettomuusriski pienenee mahdollisimman paljon ja se myötävaikuttaa ympäristönsuojeluun.

Tarkastusajat liittyvät ikään ja ajoneuvotyyppiin, ja ne lyhenevät vuosien mittaan. Nämä ovat vastauksia henkilöautojen osalta.

Määräajat

  • Uudet autot. Alle neljän vuoden ikäiset ovat vapautettuja. Siksi ensimmäinen tekninen tarkastus on suoritettava neljä vuotta ilmoittautumisen jälkeen. Toisin sanoen, jos uusi auto ostetaan vuonna 2020, kuten Madridin ITV muistuttaa, ITV: hen ei tarvitse mennä ennen vuotta 2024. Siitä hetkestä lähtien autot neljän ja kymmenen vuoden ikäisenä niiden on läpäistävä tarkastus kahden vuoden välein. Ja sitten se pidetään vuosittain. Vuonna 2020 rekisteröidyn auton on siis läpäistävä ITV vuosina 2024, 2026, 2028, 2030 ja uudelleen vuonna 2031, ja siitä hetkestä lähtien joka vuosi.
  • Jos hän autoa käytetäänEnnen kuin ostat sen, kysy kaikkien korjausten historiaa ja tarkista, että asiakirjat ovat ajan tasalla ja tietysti voimassa oleva MOT. Euroopan valmistajien yhdistyksen (ACEA) mukaan 57% Espanjassa myytävistä käytetyistä autoista on yli kymmenen vuotta vanhoja, joten tarkastus on todennäköisesti vuosittainen.
  • Siinä tapauksessa että käytettyjä autojaNe ovat yleensä 1–2 vuotta vanhoja, joten ensimmäinen ITV on uuden omistajan vastuulla. Jos se on vain vuoden vanha, se on siirrettävä kolmeen vuoteen: ITV -tarkoituksiin huomioon otettu päivämäärä on rekisteröintipäivä, niin että olet ensimmäinen ITV neljä vuotta sen rekisteröinnin jälkeen, sinulla on kolme jäljellä.
  • Mitä jos se on a ‘kilometri nolla’? Ne ovat uusia autoja, jotka jälleenmyyjät ovat itse rekisteröineet, yleensä myyntitavoitteiden saavuttamiseksi. Muutamat kilometrit (enintään 20 tai 30) johtuvat siirroista tehtaalta myyntipisteeseen. Ostajan on huolehdittava ensimmäisestä ITV: stä ottaa referenssiksi, kyllä, rekisteröintipäivämäärän.

Hälytyksen tila ja tarkistuspäivämäärät

Maaliskuun ja kesäkuun 2020 välisenä aikana miljoonat kuljettajat olivat kotoaan vanhentuneen ITV: n kanssa, Tästä syystä terveysministeriö – ainoa viranomainen hälytyksen aikana – antoi määräyksen, jolla myönnettiin laajennus autoilijoille, joissakin tapauksissa useita kuukausia.

Uusia vuoden 2020 määräaikoja (jotka voidaan laskea tästä tapauskohtaisesti) ei kuitenkaan sovelleta vuonna 2021: ensi vuoden tarkastus on suoritettava alkuperäisen päivämäärän perusteella tästä harjoituksesta.

Esimerkki: jos ITV on yli kymmenen vuoden matkailu vanhentunut kesäkuun 20 (päivää ennen hälytystilan päättymistä), kuljettaja voi ohittaa sen kunnes 2. maaliskuuta 2021. Jos tavanomaisia ​​määräaikoja noudatettaisiin, päivämäärä laskettaisiin siitä hetkestä ja hänen olisi tehtävä tarkastus uudelleen 12 kuukauden kuluttua, mutta terveysmääräys vaatii häntä tekemään sen 20. kesäkuuta 2021, säilyttäen alkuperäisen päivämäärän.

Oliko tästä viestistä apua?