Saltar al contenido

Minkä moottoripyörän ostan A2 -lisenssille: 48 CV tai rajoitettu?

30 de julio de 2021
article moto compro carnet a2 limitada 48 cv

Käyttäjä lähetti meille sähköpostiviestin sähköpostitse Correo@motociclismo.es ja kysyi meiltä, ​​minkä moottoripyörän suosittelimme ostamaan A2-moottoripyörälisenssin saatuaan. Tämäntyyppiset kysymykset ovat melko yleisiä, koska monet epäröivät, ostavatko moottoripyörän, jossa on 48 hevosvoiman moottori, vai ostavatko tehokkaamman moottorin, mutta jossa on rajoitussarja voidakseen kiertää hänen kanssaan A2 -moottoripyörälupa. Tämä lukija epäröi kahden 48 hv: n moottorin, Honda NC750S: n ja Honda CB500F: n, ja toisen rajoitetun, Suzuki SV 650: n, välillä. Molemmissa tapauksissa käyttäjä etsii käytettyä moottoripyörää.

Mitä moottoripyörää valita … kun puhumme käytetyistä moottoripyöristä, annamme aina samat neuvot: on tärkeämpää, että kyseinen yksikkö on hyvin hoidettu, kuin keskittyä yksinomaan yhteen malliin, koska se voi saada sinut asumaan yksikölle, joka ei ole niin hyvin hoidettu … ja että se maksaa sinulle vastenmielisyyden. On varmaa, että molemmat Honda toimivat hyvin (ja käyttävät hyvin vähän), mutta ne pysyvät siellä, kun taas suosikkisi, Suzuki SV 650, on moottoripyörä, jossa on täydellisempi moottori, ja että kun se on rajoitettu, se ei reagoi huonosti, se yksinkertaisesti kiihdyttää hieman vähemmän ja kestää risteilyjä hieman hitaammille nopeuksille (sanotaan, että rajoitetusta 140 km / h: sta se venyy vähemmän ilolla), mutta kun se on rajaton, se saa enemmän iloa ja on sen arvoista (siirry A2: sta kortin A -täyteen, vastaava määräaika on edelleen melko helppo). Ne ovat kaikki hyviä ostoksia, totta.

Toisaalta sinun tulee ottaa huomioon rajoituksen hinta, jos valitset alun perin rajoitetun moottoripyörän ja sinun on tehtävä se. Tämä riippuu jokaisesta moottoripyörästä ja jokaisesta merkistä ja itse asiassa Varo malleja, joita ei voi rajoittaa. Ota selvää harkitsemasi merkin jälleenmyyjältä, koska he voivat suorittaa operaation (ja hallinnan), mutta joiden kanssa lainaat esimerkiksi, voin ennakoida, että Suzuki SV 650 maksaa noin Rajoittaa 300 euroa. Vaihdelaatikko osti uutena noin 250 euroa, vaikka on niitä, jotka myyvät sitä käytettynä, koska he eivät enää tarvitse sitä, jos he ovat vaihtaneet lisenssin ja asentaneet tavallisen lisenssin.

Ensinnäkin ja vain selvyyden vuoksi, emme voi koskaan suositella ketään ajamaan rajattomasti moottoripyörää sinulla on tämä lisenssi (rajoitettu 48 hevosvoimaan), koska kyse ei ole pelkästään riskin ottamisesta tai oikean ranteen hallitsemisesta, jotta et käytä suurempitehoisen moottorin etuja, vaan ajaisit auton ulkopuolella ajettaessa ajoneuvoa ilman asianmukaista ajokorttia. Tämä on nykyään rikos (ei hallinnollinen rikos, kuten aiemmin), ja myös ongelmatilanteessa vakuutuksesi ei ottaisi haltuunsa … lyhyesti sanottuna, erittäin huono idea: tarvitset rajoitetun moottoripyörän tai sellaisen, jolla on valta marginaalin sisällä vakiona, jolla voit ajaa.

Oliko tästä viestistä apua?