Saltar al contenido

Minkä moottoripyörän ostan, kun en tiedä mitä haluan

11 de agosto de 2021
Minka moottoripyoran ostan kun en tieda mita haluan

Monet käyttäjät ottavat meihin usein yhteyttä saadakseen neuvoja mitä moottoripyörää heidän pitäisi ostaa, etenkin kun otetaan huomioon, millaista käyttöä he aikovat käyttää, mutta käy myös niin, että on lukijoita, että ainoa asia, joka on selvää, on se, että he haluavat moottoripyörän, mutta he eivät ole ollenkaan selvillä, minkä tyyppistä moottoripyörää käyttää ostaa. Tämä on sinun kysymyksesi:

Kysymys: Hei, hyvää päivää. Olen ostamassa moottoripyörää, sillä ei ole väliä, onko se käytetty. Olen maxitrailin ja BMW R nineT -tyylin välillä tai legendaarinen Yamaha XJR900. Kirjoitan kysyäkseni, kerro minulle, mikä on paras vaihtoehto kestävyyden ja käsittelyn kannalta. Kiitos paljon!

Vastaus: Pyydät meiltä neuvoja, mutta koska meillä on laaja valikoima mahdollisuuksia, emme myöskään ole varmoja siitä, kuinka paljon haluat tai voit käyttää, mikä on loogisesti tärkeä tekijä sen lisäksi, että sen pitäisi olla käytetty moottoripyörä. Ensinnäkin, kuten tavallisesti vaadimme käytettyjen moottoripyörien etsinnässä tärkeintä ei ole «mikä malli» vaan «miten se on»Toisin sanoen, on hyvä olla tiettyjä vaihtoehtoja eikä keskittyä yhteen malliin, koska tällä tavalla voit löytää moottoripyörän, joka ei ehkä ollut juuri haluamasi malli, mutta se on hyvä ostos.

Hyvä hankinta määritellään ensinnäkin hyvin hoidetulla moottoripyörällä, etenkin viimeiselle omistajalle, eli keneltä ostat sen: sinun on pyydettävä häneltä huoltokirja tai työpajalaskut, koska se palvelee meitä. Ensimmäisestä tai toisesta omistajasta on vähän hyötyä kaikkien tarkistusten läpäisemisestä, joten se kirjataan kirjaan, jos moottoripyörä on sen jälkeen kulkenut tuhansia kilometrejä ja vuosia ilman, että astuisi korjaamolle … Näet sen hyvä mekaaninen kunto ja kuluvat osat edelleen käytössä (muuten kustannukset on vähennettävä hinnasta: renkaat, tyynyt, ketju).

Tämän sanottua, mennään moottoripyörätyyppi, joka houkuttelee sinua: alasti retro -tyypillä (kuten BMW R nineT, josta en usko, että löydät käytettyjä tai ei hyvään hintaan) on se etu, että niitä on monia … moderneja ja alkuperäisiä! Alkuperäisten joukossa yksi suosikeistani on Honda CB750 Seven Fifty, jotka ovat alkaneet olla halutuimpia, koska ne käyttävät niitä pohjana «cafe racer» -valmisteluille, hyvästä syystä, koska estetiikka syrjään, se on klassinen moottori, mutta moderni sisältä (jopa hydraulisilla venttiileillä, ainutlaatuisella teknisellä kehityksellä) ja erittäin luotettava.

Kawasaki Zephyr (niitä oli 500, 750 ja 1100) on toinen esimerkki perinteisestä melko nykyaikaisesta moottoripyörästä (1990 -luku). Tai tietysti kahdeksan- ja yhdeksänkymmentäluvun BMW -nyrkkeilijät, erityisesti viimeiset perinteiset (BMW R 100 R), joissa on retro -keinukannet, jos niitä löytyy (niitä ei myyty paljon ja omistajat säilyttävät ne). Ja tietysti kaikki modernin ajan voitot (Triumph Thunderbird 900, yksi Triumph Bonneville) on toinen turvallinen suositus. Kaikki ne ovat riittävän hallittavia moottoripyöriä, jotka sopivat täydellisesti päivittäiseen käyttöön ja myös retkille.

Polku kasvaa kooltaan ja monipuolisuudeltaan, mutta näillä hinnoilla asiat ovat rajallisia, koska kaksisylinteriset polkupyörät ovat hieman ulottumattomissa, ja ne ovat isompia ja raskaampia, ja joilla on pienempi iskutilavuus (ja sylinteri), on vähemmän helppoa löytää jotain, jolla ei ole jo tiettyä mekaanista rangaistusta (moottorit, joissa on enemmän sylinteriä, kestävät paremmin kilometrien kulun, vaikka se riippuu selkeästä käytöstä).

Oliko tästä viestistä apua?