Saltar al contenido

Mitä arvonlisäveroa kannetaan käytettyihin autoihin?

4 de noviembre de 2021
Mita arvonlisaveroa kannetaan kaytettyihin autoihin

The ALV sovellettu käytettyihin autoihin on tärkeä huomioida näitä autoja ostettaessa. Se on vero, jota ei makseta kaikissa toimissa. Tässä viestissä kerromme sinulle mitä arvonlisäveroa käytetään käytettyihin autoihin ja kuinka paljon sinun on maksettava.

Ensimmäinen asia, joka sinun on tiedettävä, on, että käytettyjen ja käytettyjen tavaroiden markkinat ovat yhä tärkeämpiä, koska ne mahdollistavat pääsyn ajoneuvoon edulliseen hintaan sen ominaisuuksia heikentämättä. Siksi tämä sektori, joka mobilisoi miljoonia myyntiä vuosittain, on myös säännellyt verojen, kuten arvonlisäveron, maksaminen, tuo yleensä 21%.

Tätä välillistä veroa, joka kohdistuu tuotettujen tavaroiden ja palveluiden kulutukseen, sovelletaan, kun myyjä on liikemies. Sinun on kuitenkin tiedettävä mitä yksityishenkilöiden välisiin liiketoimiin liittyy myös maksun maksaminen. Näin ollen käytetyn ja käytetyn auton myynnissä on kaksi perusarvoa.

Mikä on varainsiirtovero?

The Varainsiirtovero (ITP) on yleisin näistä kunnianosoituksista, ja se liittyy vain käytettyjen ja käytettyjen autojen toimintaan yksilöitä. Tämän maksun, joka maksetaan muissa tapauksissa, kuten asunnon ostossa, maksaa ostaja ja sen suuruus eroaa autonomioiden välillä. Siten se edustaa välillä a 4 % ja 8 % auton arvosta.

Tämä vero lasketaan markkina-arvolla, joka on hinta, jonka auto voi saavuttaa käytettyjen tavaroiden markkinoilla.
Auton sylinteritilavuudesta tai sen iästä riippuen saattaa olla eroja

Ne ovat kaksi eri veroa, joita sovelletaan itsenäisesti.

Milloin arvonlisävero maksetaan käytetystä ja käytetystä autosta?

Kuten olemme maininneet, käytetyn auton arvonlisävero puuttuu vain silloin, kun osto- ja myyntioperaation suorittaa yritys. Samoin on olemassa toinenkin käytettyjen tavaroiden erityisjärjestelmä, jota sovelletaan tässä samassa tapauksessa. Yleensä, ALV on 21% käytettyjen autojen ostossa. Mutta toistamme tämäntyyppisessä myynnissä ITP:tä ei makseta.

Käytännön esimerkki:

Käytetyn ja käytetyn auton arvo on 8 000 euroa. Ostaja maksaa tällöin nettona 6 230 euroa ja arvonlisäveroa 1 680 euroa.

Tämä on laskennan yksinkertaisin ilmaus, mutta tässä on tärkeä huomioida. Myyjä voi vähentää jonkin verran arvonlisäveroa ajoneuvon ostosta. Tällä tavoin 21 % välillisestä verosta vaikuttaa vain siihen suhteelliseen osuuteen, joka vastaa sitä, mitä ei ole vähennetty. Se mahdollistaa esimerkiksi arvonlisäveron vähennyksen käytetyn ja käytetyn auton ostosta, jos osoitat käyttäväsi sitä taloudellisessa toiminnassasi. Näissä tapauksissa kuluista vähennyskelpoinen arvonlisäveron osa on 50 % palkkiosta.

Miten laskutetaan käytetyn ja käytetyn auton ostosta?

Kaksi tähän mennessä selitettyä tapaa ostaa auto ovat voimassa, mutta kummallakin on eri reitti sisäänkirjautumisen yhteydessä. Siten, jos myyjä harjoittaa liiketoimintaa autojen myyntiin liittyen, hän on vapautettu ITP:n maksamisesta ja voi hyötyä käytettyjen tavaroiden erityisjärjestelmästä, joka tunnetaan ns. REBU.

Siksi voit löytää kahdenlaisia ​​laskuja:

  • Lasku, jos et hyödy REBU:sta: siinä näkyy erittely 21 %:n arvonlisäverosta ja myydyn auton hinnasta.
  • Lasku, jos he hyväksyvät REBU:n: tässä kuitissa on lasku, joka sisältää ALV:n, mutta ei eritelty. Ja muista, että tämä vero täällä ei ole vähennyskelpoinen.

Oliko tästä viestistä apua?