Saltar al contenido

Mitä tulee ottaa huomioon, kun ostat perävaunun moottoripyörien kuljettamiseen?

9 de agosto de 2021
Mita tulee ottaa huomioon kun ostat peravaunun moottoripyorien kuljettamiseen

Kun on välttämätöntä muuttaa toiseen paikkaan eikä sitä voi tehdä moottoripyörällä, mutta haluat silti viedä sen nauttimaan siitä vierailullasi alueella, yleisin on ottaa se (tai ottaa se) sisään Traileri. Käytön aikana ei ole yllättävää, että herää epäilyksiä, joihin yritämme vastata ja ratkaista alla.

Miten perävaunun pitäisi kuljettaa moottoripyörää?

Hetkellä valitse traileri Moottoripyörän kuljettamiseksi on punnittava joitain seikkoja, jotta saadaan kummankin etuja parhaiten vastaava.

 • Ilmeisesti olennainen asia on tietää kuinka monta moottoripyörää ne ottavat, koska se rajoittaa joitain malleja tai toisia. Jos otat useamman kuin yhden, sinun on pidettävä mielessä voimassa olevat määräykset ja miten ne vaikuttavat ajamiseen.
 • Moottoripyörän paino Tämä on toinen tekijä, jota ei pidä jättää huomiotta, koska kaikki perävaunut eivät ole valmiita.
 • Kuinka käyttää. Se riippuu siitä, käytetäänkö sitä säännöllisesti vai aiotaanko käyttää anekdoottisesti, sekä maastosta, jonka läpi se kulkee.
 • Lataamisen helppous moottoripyörä

 • Vain moottoripyörille? Lopuksi on perävaunuja, jotka on suunniteltu vain moottoripyörien kuljettamiseen, mutta on niitä, jotka sallivat muun tyyppiset kuormat. Tämä on myös ostajan päätettävissä.
 • (NdR). Myös muut perävaunun suunnittelun näkökohdat voidaan ottaa huomioon, kuten jos se on auki tai kiinni. Avoimet ovat kevyempiä ja käytännöllisempiä, mutta ne jättävät kantamamme kuorman näkyville (muiden ystäville …) ja altistuvat myös elementteille. Suljettu on raskaampi, mutta se suojaa moottoripyörää uteliaisuudelta sekä suojaa sitä huonolta säältä ja sallii sinun kuljettaa muita esineitä, kuten moottoripyörävarusteita tai -työkaluja. Suljetut voivat tuntua kaukaisilta, mutta niiden äänenvoimakkuus ohjaamisen aikana on apuväline, koska sen avulla näet sen paremmin auton taustapeilien kautta.
 • (NdR) Meidän on myös arvioitava, olimmeko kiinnostuneita a yksiakselinen tai kaksiakselinen perävaunu. Ensimmäiset ovat kevyempiä ja helpommin käsiteltäviä, mutta myös epävakaampia suurilla nopeuksilla. Kaksiakseliset ovat raskaampia ja kalliimpia, ja ne vaativat kuljettajalta enemmän taitoja tietyissä liikkeissä, erityisesti peruutettaessa, vaikka päinvastoin ne ovat myös vakaampia suurella nopeudella ja sallivat raskaamman kuorman.

Kuinka moottoripyörä kiinnitetään perävaunuun?

Kun sinulla on traileri, on aika pidä pyörä kiinni jotta se ei putoa matkan aikana. Yleisesti voidaan antaa seuraavat vinkit.

 • Kuten voitte kuvitella, moottoripyörän on oltava pois päältä ja avaimet poistettu. Lisäksi on suositeltavaa lukita jarruvipu. (NdR: tähän toimintoon on erityisiä lisävarusteita, vaikka voit käyttää myös hihnaa tai kuminauhaa).
 • Jos kuljetetaan vain yksi, se on sijoitettava lokeroon perävaunukeskus jotta paino ei ole epätasapainossa (NdR: ja jos kuljetat kahta, yritä jakaa paino tasaisesti niin, että toisella puolella ei ole enemmän kuormaa kuin toisella, mikä voi aiheuttaa epävakautta ja mahdollisen onnettomuuden).
 • Moottoripyörä on sijoitettava täydellisesti paikkaan, jossa perävaunun valmistaja merkitsee sen. Ja sen täytyy olla sisällä pystyasentoon.
 • Konetta on pidettävä painettuna hihnat ja kiristä ne räikillä, kunnes se on täysin liikkumaton. (NdR: hihnojen ei välttämättä tarvitse olla räikkähihnoja, mutta ne ovat suositeltavimpia turvallisuuden lisäämiseksi. Jos kiristettyjä hihnoja ei ole kiristetty, on suositeltavaa sitoa yksi tai useampi solmu niiden toiminnan varmistamiseksi. ripustuslohkona niiden mahdollisen heilahtelun välttämiseksi).
 • NdR: tasaisella alustalla varustetuissa perävaunuissa ilman moottoripyörän erityisiä kiskoja On tärkeää kiinnittää takapyörä hyvin, jotta se ei luista täydellä vaihteella ja voi horjuttaa moottoripyörän vakautta. Tämä suositus pätee myös kiskoilla varustettuihin perävaunuihin, koska se ei olisi ensimmäinen kerta, kun moottoripyörä pomppii pois kiskosta kohdatessaan äkillisen kuopan tiellä.

Kuinka ajaa perävaunua moottoripyörälle?

Tässä vaiheessa, kun moottoripyörä on perävaunussa ja täysin kiinnitetty, on aika tarttua auton tai pakettiauton ohjauspyörään ja aloittaa ajaminen. Matkan aikana voidaan myös antaa ohjeita tai suosituksia, jotta he eivät joutuisi kärsimään ei minkäänlaista onnettomuutta.

 • Jos kuljettaja ei ole koskaan vetänyt perävaunua, on parasta siirtyä vähäliikenteiselle alueelle «Juna» ennen päästä liikenteeseen muiden ajoneuvojen kanssa.
 • Siellä on ennakoida jarrutushetkeä ja tee se asteittain ja tasaisesti ilman jarrutusta. Selitys on vain se, että sillä on suurempi paino ja siksi sen pysäyttämiseen tarvitaan enemmän tilaa. (NdR: kova jarrutus voi saada perävaunun «työntämään» autoa ja tekemään siitä epätasapainon kaarreajossa.)
 • Jos sää ei auta tai tuuli on suuri, vaikeus on suurempi, joten ajamisen on oltava «varovaisempaa».
 • Kun ajat autoa perävaunun kanssa, suorita se ohittaminen sitä ei suositella. Ja jos se tehdään, on muistettava, että pituus on paljon suurempi.
 • NdR: suurempi pituus on myös otettava huomioon kurveja ja käännöksiä käsiteltäessä, meidän on avattava itsemme enemmän ja seurattava laajempaa ja pyöreämpää linjaa, jotta perävaunu ei pääse pois tien sisäpuolelta tai osuu esineeseen.
 • NdR: taaksepäin suuntautuvaa ohjausta Ne ovat monimutkaisimpia perävaunua vedettäessä ja niitä, joita on harjoiteltava enemmän sopivalla alueella (tai pidettävä oppitunteja autokoulussa). Perusajatus on, että käännöksen aloittamiseksi sinun on käännettävä auton ohjauspyörää vastakkaiseen suuntaan, johon haluamme ohjata perävaunun. Tämä on: jos peruutat ja haluamme, että perävaunu alkaa kääntyä oikealle, käännämme ohjauspyörää ensin vasemmalle ja sitten pidämme sitä vasemmalla tai asetamme sen suoraan riippuen siitä, haluammeko kääntää enemmän vai Vähemmän; ja lopuksi käännä sitä oikealle suoristaaksesi auton / perävaunun kokoonpanon.

Oliko tästä viestistä apua?