Jos et tiedä kovin hyvin mitä moottorin tyhjä järjestelmä, tässä artikkelissa voit oppia, mikä se on ja mihin se on tarkoitettu, sekä kaiken sen toiminnasta. Tällä tavalla tällä moottorin osalla ei ole salaisuuksia sinulle, ja voit «saada» sen käsiisi, jos pidät mekaniikasta.

Mikä on vanos-järjestelmä

The säädettävä venttiilin ajoitusjärjestelmä tai VANOS Sitä käytetään muuttamaan auton moottorin imuventtiilien avaamista ja sulkemista. Riippuen kierroksista minuutissa, joilla moottori toimii koko ajan, järjestelmä säätää venttiilejä tehokkuuden lisäämiseksi. Se myös vähentää polttoaineen kulutusta ja lisää moottorin tehoa ajettaessa korkeilla kierrosluvuilla ja auttaa tuottamaan enemmän vääntömomenttia ajettaessa alhaisemmilla kierrosluvuilla.

BMW esitteli VANOS-järjestelmän tai -teknologian ensimmäistä kertaa vallankumouksena vuonna 1992 (VANOSin nimi tulee saksankielisestä termistä «variable Nockenwellensteuerung», joka tarkoittaa muuttuvaa nokka-akselin ohjausta). Ja muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1997, se esitteli parannuksen nimeltä Double-VANOS. Näillä järjestelmillä hän aikoi saada moottoreihinsa enemmän tasaisuutta, enemmän vääntömomenttia ja joustavampaa tehoa ilman, että tarvitsisi muuttaa muita osia.

Kun he kokeilivat sitä, he huomasivat saavuttaneensa mitä halusivat, mikä optimoi moottorin tehon kaikilla nopeuksilla moottorin kierroksista riippumatta. Tasaisempi joutokäynti, suurempi vääntömomentti ja suurempi jousivoima johtivat myös parempaan suorituskykyyn, polttoainetalouteen ja pienemmiin päästöihin. Esittelyn kanssa Double-VANOSjoka säätää jatkuvasti imu- ja pakoventtiilien nokka-akselin asentoa, näissä moottoreissa tapahtui jälleen yksi laadullinen harppaus, ja tulokset ovat paljon lupaavammat kuin edellisessä perinteisessä vanos-järjestelmässä.

Double-VANOS-järjestelmä ohjaa imusarjaan palautettujen pakokaasujen määrä, parantaa polttoainetaloutta. Järjestelmä käyttää erityisiä parametrijoukkoa moottorin lämmitysvaiheessa auttaakseen katalysaattoria saavuttamaan ihanteellisen käyttölämpötilansa nopeammin, mikä vähentää päästöjä. Ajoneuvon Digital Engine Electronics (DME) ohjaa koko prosessia paljon tarkemmin ja kattavammin kuin jos ohjaus tapahtuisi mekaanisesti kuten muissakin perinteisissä järjestelmissä.

Kuinka Vanos toimii

Moottorit, joissa on VANOS-järjestelmä niissä ei ole jakoketjua kiinnitettynä nokka-akseliin, kuten moottoreissa, jotka eivät käytä tätä järjestelmää. Tällä tavalla he voivat säätää venttiilien avautumista ja sulkemista itsenäisesti. VANOS-järjestelmässä jakoketju on kiinnitetty johonkin sen ketjupyörästä. Ja se on VANOS-järjestelmän mäntä, joka on vastuussa asennon muuttamisesta hydraulijärjestelmän avulla. Kun hydraulipaine kasvaa tai laskee, mäntä liikkuu optimoidakseen imuventtiilien sulkeutumisen ja avaamisen.

Ja tämä ohjaus hoitaa sen 3 erilaista tilannetta:

  1. Jos moottori käy erittäin alhaisilla kierrosluvuilla, se viivästyttää avaamista tasaisuuden lisäämiseksi. Toisin sanoen venttiilit avautuvat myöhemmin alhaisilla kierrosluvuilla, mikä parantaa tyhjäkäynnin laatua ja tasaisempaa tehonsyöttöä.
  2. Jos moottori on keskikierrosluvulla, VANOS-järjestelmä lisää venttiilin aukkoa moottorin vääntömomentin lisäämiseksi. Aikaisempi avaaminen parantaa vääntömomenttia ja vähentää polttoaineen kulutusta ja polttoaineen palamisesta aiheutuvia päästöjä.
  3. Jos moottori pyörii suurilla kierroksilla, järjestelmä viivästyttää avaamista uudelleen, mutta ne avautuvat kokonaan tehon maksimoimiseksi.

Näin pohjimmiltaan toimii ja toimii BMW-moottorin turha, moottoriurheilun maailman monien teknologioiden edelläkävijäbrändi ja myös bensiini- ja dieselmoottoreidensa suuresta tehokkuudesta tunnettu, kun taas toiset eivät saavuta niitä lukuja Otto-syklillä. ja dieselsykli.

Kuinka BMW Vanos -järjestelmä asennetaan

Mitä Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tässä on selittävä video BMW-moottorin vanos-järjestelmän purkamisesta ja kokoamisesta. Näin voit oppia sen paljon intuitiivisemmin ja graafisemmin kuin jos se selitettäisiin sanoilla.

Nyt sinulla on selkeämpi käsitys siitä, mikä järjestelmä on VANOS BMW:ltä, kuinka se toimii eri kierrosluvuilla minuutissa, ja myös kuinka kokoaa ja purkaa järjestelmä tämän YouTube-video-opetusohjelman avulla. Jos sinulla oli epäilyksiä tästä moottorijärjestelmästä, nyt ne ovat varmasti hälvenneet. Jos ei, älä unohda jättää kommenttisi kysymyksiisi tai ehdotuksiisi, joihin vastataan mahdollisimman pitkälle.