Saltar al contenido

Moottoripyöräketjun kiristäminen ja voitelu

31 de julio de 2021
article tensado engrase cadena moto

toissijainen ketjuAlun perin rullaketjuksi (toisin kuin levyketju), se on sarja sylintereitä, joihin on liitetty kahdeksan muotoiset levyt, jotka niveltyvät vaivattomasti ja mahdollistavat erittäin korkean vääntömomentin lukujen siirtämisen. Käyttöikä riippuu oikeasta voitelusta ja kireydestä elementistä, joka on niin alttiina ulkoisille tekijöille ja jolla on suuri vastuu.

Löysä ketju kärsii tarpeettomasti, ja jos voitelu on heikkoa, se kuluu eksponentiaalisesti nopeammin, mikä voi johtaa seitsemän kertaa pidempi käyttöikä hyvin hoidetulle ketjulle suhteessa siihen, joka ei saa huomiota. Tiivisteet, jotka on asennettu muutaman vuoden ajan ruuveihin, jotka yhdistävät laadukkaat voimansiirtoketjut, mahdollistavat rasvan esiintymisen sylintereissä, mikä pidentää tuotteen käyttöikää.

Nyt tämän rasvan on oltava mukana oikea ulkoinen voitelutai ketjun alttiin osa maksaa sen muutamassa kilometrissä. On tärkeää vaihtaa sekä ketju että ketjupyörät, joihin se vaikuttaa, vetopyörä ja takaratas tai niiden käytetyt hampaat, joilla ei enää ole alkuperäistä muotoa, tuhoavat uuden ketjun lyhyessä ajassa. On muistettava, että ketju venyy käytön aikana (tämän vuoksi on tarpeen tarkistaa jännitys, eikä se ole koskaan sama kaikissa kohdissa) ja että venytys johtaa asteittain hammasvälien välisten etäisyyksien erottamiseen , ja uusi ketju sopii hyvin käytettyihin kohteisiin vain, jos se on venytetty.

Tästä syystä on tärkeää löytää kireys, kun ketju on löysämpi, kun tarkastetaan kireyttä, koska on varmistettava, että se ei koskaan toimi täysin kiristettynä tai että se aiheuttaa runkoputken laakereiden rikkoutumisen tai heikkenemisen. tai takapyörä. Hyvä tapa varmistaa oikea kireys on puristaa takajousitus mahdollisimman lähelle pysäytintä ja tarkistaa, ettei ketju ole täysin kireällä.

Lopuksi, älä koskaan aja ketjulla ilman niittausta sen vetovarsissa mihinkään, jonka suurin teho on noin kolmekymmentä hevosta tai enemmän, koska on olemassa suuri vaara rikkoutua ja siten onnettomuus (mikä vähentää ketjun katkeamista) kuten yrittää kääntyä suurella nopeudella neutraalilla, stressaava kokemus).

Vetokoukun kiinnike, jossa on jalat, on ehdottomasti asetettava ajosuuntaan, muuten on olemassa vaara, että se kompastuu kääntyessään ja irtoaa. sama nousu (ketjun ja hammasvälin mitat). Jos ketju likaantuu, puhdista se lievästi aggressiivisella aineella ennen voitelua.

Olennaista

 • Työkalu taka -akselille

 • Työkalu ketjujen niittaamiseen ja leikkaamiseen

 • Ketjurasva

Vaikeus

 • Puoli

Suositeltu tuote

WD-40, jossa on yli 2 000 käyttötarkoitusta, on moottoripyörälle ja ajajalle erityisiä käyttötarkoituksia, jotka ovat seuraavat:

 • Puhdista moottoripyöräketjut
 • Kirkastaa moottoripyörän viimeistelyä

 • Pitää moottoripyörän jarruvivut puhtaina

 • Sumuuttaa vanhojen moottoripyörän iskunvaimentimien sisätilat talvisäilytyksen aikana

 • Puhdistaa poltetun öljyn moottoripyörän pakoputkista

 • Voitele hihansuut sisäpuolella helpon asennuksen vuoksi

 • Voitele visiirit

 • Voitelee äänenvaimentimen vaihteen

 • Voit vaihtaa ohjaustangon kahvoista vetämällä sitä.

Oliko tästä viestistä apua?