Saltar al contenido

Muutoksia lastenistuimissa

29 de julio de 2021

Espanjan Royal Automobile Club (RACE) käynnistää tiedotuskampanjan parantaakseen lasten turvallisuutta ja lastenistuinten käyttöä autoissa. Tavoitteena on jakaa 500 000 esitettä levittääkseen muutoksia, jotka on määrätty heinäkuussa 2013 voimaan tulleen uuden i-size-hyväksynnän standardin mukaisesti.

Uutuuksista erottuu se, että nyt luokat eivät enää ole riippuvaisia ​​pienten painosta vaan pituudesta. Ja jokainen valmistaja päättää, mille korkeuksille – 40-100 senttimetriä – heidän tuotteensa sopivat. Istuinten on läpäistävä uusi sivutörmäystesti vahvistaakseen niiden kestävyyden onnettomuustilanteessa, ja on myös todettu, että alle 15 kuukauden ikäisten lasten on kuljettava vastakkaiseen suuntaan, kun he ajavat uuden standardin hyväksymillä istuimilla.

Kampanjan tavoitteena on vähentää alle 14 -vuotiaiden uhrien määrää liikenneonnettomuuksissa, jotka kasvoivat 23 prosenttia vuonna 2012, 52 kuolemaan ja 373 vakavaan loukkaantumiseen liikenteen pääosaston (DGT) tietojen mukaan. Siten yli 1800 tutkimuksen lisäksi on tehty sivutörmäystesti, jonka avulla on voitu tarkistaa, kuinka lapsen pään vaurio kerrotaan kuudella matkustettaessa tehostimessa eikä tuolissa, jossa on selkänoja ja sivuttaiset ulkonemat (kuvassa), mikä maksimoi lapsen suojan.

Riippumaton laboratorio Euro NCAP suorittaa törmäystestejä Euroopan markkinoiden suosituimmille autoille, ja analyysien joukossa on yksi, joka arvioi kunkin mallin turvallisuuden lapsille onnettomuuksissa.

Oliko tästä viestistä apua?